Gå till innehåll

crille00

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. P.S. Till mitt P.S. Tänkte starta i april och jag kommer rapportera hit om någon är intresserad!
  2. Först och främst vill jag tacka så mycket för den informativa pdfen. Har läst igenom den och den var mycket intressant, funderar på det med hällkaret som du föreslog och också för tipset om utomhusakvarie. Men nu har min pappa visat ett jättefint ställe utomhus som står i ögonhöjd och i skuggan, nära eluttag också. Jag tror jag kan med en fläkt hålla temperaturen året om på under 16. Vad tror ni om det? Är det bara att sätta igång nu eller? P.S. Vi har mekaniskt filter hemma, men i pdfen förstod jag inte riktigt om sumpen och biologiskt filter, var också lite osäker om vilka redskap jag borde ha och om jag ska plantera in tång i mitt nu, välkylda akvarie ska man bara dra loss den eller? Vilka fiskar i någon annan biotop rekommenderas för mitt 70-liters? Var lite nyfiken om ålgräsängarna.
  3. Låter smart, fast jag vill nog ha det nära eluttag hemma, men tack i alla fall!
  4. Tack för svaret! En sak jag bara undrar är finns det någon saltvattensväxt som jag kan plocka i vår för att ha, tycker det skulle vara en kul sak att ha och finns det några fler arter än stubb arterna som klarar sådan temperatur. Men för det du rekommenderat, vad för miljö ska dessa arter ha, vill försäkra att det går bra. Som sista fråga vad kör man för process när man startar detta? Tänker på typ, hämta sand, fylla vatten, etc. Jag bor nära havet, vid en grund vik med sandbotten med lite sten och musslor här och var, kanske kan hjälpa med vad som finns.
  5. Hej, jag har länge tyckt om västsveriges marina livsformer och då slog tanken mig att starta ett akvarium med svenskt marinliv. Jag har ett 70 liters kar hemma med glasskiva som lock, ett filter som strömsätter så att fiskarna får syre och så har jag belysning, men detta är allt jag vet. Jag vet inte vad man ska ha för grejer och hur man på allvar startar upp eller hur man håller saker kalla. Billig utrustning är att föredra, eftersom jag är student. Jag vill ha allt möjligt i akvariet men fisk, stenar, tång och små räkor skulle vara att föredra. Fiskar kan jag rätt mycket om (arter och vad dom äter) och jag skulle mata dem med räka, men jag vill ha en stabil balans i akvariet. Sen om filtret, jag behövde bara det för mina gamla sötvattensfiskar, men jag hade växter där, men skulle jag behöva köpa in en luftpump till det då?
×
×
  • Skapa Ny...