Jump to content

Reryd

Medlem
 • Content Count

  65
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Rebecca
 • City
  Gnesta

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Reryd

  Städpatrull

  Men om jag kör på sistnämnda behöver ja ha i fler då om de är små eller är de lika bra på att städa? Behöver väl iaf ha i snäckor som är tomma till att de växer?
 2. Reryd

  Städpatrull

  Men om det inte finns massa alger matar man då också? Jag skulle aldrig köpa algätare till ett sötvattens utan att mata då det inte finns tillräckligt med alger i ett nystartat kar. Är det inte samma med salt? Men Har inte sett någon nämna matning? Jag har en bok det står om att de kan skada koraller när de går på de och att de tar stor skada i större mängd sen är det youtube klipp där folk påpekat det och det vet man ju aldrig om man kan lita på. Boken är från 2004 så vet inte om den går å lita på heller
 3. Reryd

  Städpatrull

  Hej! Nyss startat upp mitt kar och kommer ha i städpatrullen efter v2. Vad rekommenderar ni och varför? Triton sa 10 snäckor och 5 eremiter. Är 210l och sump på 40. Jag kommer ha euphellia och såg att eremiter kan skada dessa? Stämmer det? Känns som att det är vanligt med eremiter? Men står överallt att de kan göra stor skada i större mängd? Vilken sort är det som ska vara revsäkra? Mest sugen på clibanarius tricolor Mvh Reryd
 4. Ok va bra kör på det! Tack för tips!
 5. Ja jag tror nog mest på att låta de va i lådan. Kanske lägga in blött tidningspapper eller handduk? Har heller inte så jag kan lägga i skummaren eller pump de är ett plug and play så det är ju anpassat efter sumpen där bak? Tror alltså inte rör å så får plats i en hink med fullt av sten..
 6. Hej! Jag håller på att starta upp ett red sea c-250 l. Beställt hem ls som jag kommer hämta imorgon från posten. Dock har det inte gått som planerat med att få igång akvariet och det står fortfarande tomt.. kommer kunna lägga in ls på lördag. Klarar sig stenen i lådan som den kommer i eller ska jag lägga den i en hink med salt och pump? Har inte heller lyckats få upp min osmos än. (Får hjälp av min pappa som inte har så mkt tid).. kan jag i så fall köra stenen med kranvatten tills jag får i den i akvariet? Kommer då köra med osmos vatten. Mvh Reryd
 7. Reryd

  Stor risk för att karet spricker?

  Är väl mest rädd att det spricker för att ja inte skulle ha det rakt.. men ja får ta det försiktigt.
 8. Reryd

  Stor risk för att karet spricker?

  Bor ju i en gamla villa så golvet är säkert inte rakt.. men tänker ha något under bänken. Men kommer inte ihåg vad det hette som triton sa man kan ha under? Så skulle det bli en svacka i golvet skulle inte glaset påverkas?
 9. Jo detta med or har aldrig varit min grej riktigt. Men tänkte så klart på att få ur fosfaten så det inte blir för mkt.. Men måste ja ha i en pump och bakterier i hinken eller kör vissa bara i kranvatten i någon v sedan i osmos i några veckor?
 10. Hej! Nu när jag äntligen är igång med karet ska mina föräldrar göra mig nojig med vattenskador. Jag har ju köpt ett helt nytt rsm 250c så bör ju hålla. Kommer först fylla karet på annan plats där det inte gör något om det skulle vara trasigt. Ska ha karet på parkettgolv så skulle inte vara kul om det läkte. Mina föräldrar har tidigare köpt nytt akvarium som var fel limmat och 350 l på hela golvet.. fick ett nytt och samma hände och affären fick fylla nästa kar och insåg att det var fel på alla karen från den leverantören.. de har som tur stengolv. Ni som haft kar som spruckit. Vad täckte försäkringen? Hur lång tid tog det att renovera? Vart bodde ni under tiden? Har ni andra djur? Skadades något annat djur tex nyfiken katt som blivit förgiftad? Hur gick karet sönder? Någon annan som varit nojig innan ni startat upp ert kar?
 11. Juste hur varmt? Jätte varmt?
 12. Ok va bra att veta! Hur länge ska den ligga i vattnet ca?
 13. Reryd

  Vilket salt är bäst?

  Tropic marin låter bra! Men vart kan ja köpa den? Finns den inte i sverige? Någon som provat Fauna marins salt från triton? De skriver att det är det bästa de provat? Gick inte att lägga upp en länk?
 14. Jag kommer tillsätta bakterier. Vilken temp bör det vara? Menar du som pump ja Ka ha i hinken med stenen? Hur kan vanligt kranvatten va bättre?
 15. Hur länge ska man ha den döda stenen i osmos vatten för att kalkas ur? Alla säger olika...
×