Gå till innehåll

Daniel Lundblad

Medlem
  • Antal inlägg

    30
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Daniel
  • Stad
    Sala

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Daniel Lundblad's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

3

Omdöme

  1. Får ta mig en funderare över om jag ska köra med kallvatten. Mitt akvarium innehåller just nu bara ett fåtal mjukkoraller. Planen är att skaffa betydligt fler mjukkoraller men att hålla mig borta från stenkoraller. Har akvariet placerat på ett sådant sätt att jag inte har plats för någon teknik och utrustning utöver den som är inbyggd i akvariet. (Därför går tyvärr t ex Lasses smarta idé med dunken med ersättningsvatten bort.) Små akvarier med lite teknik är kanske ingenting för stenkoraller? Matar VÄLDIGT lite då jag inte har någon fisk i akvariet, har därför inte bytt så mycket vatten. Har förstått att vattenbyten i saltvatten inte bara handlar om att avlägsna nitrat utan också om att tillföra mineraler, därför dessa funderingar runt blandannat kalkvatten.
  2. Har funderat på möjligheten att "hyra" en överdimensionerad algätare under en kortare tid. Dock hade det varit enklare att göra det om jag bott t ex i Stockholm där det finns ett antal butiker med salt (och även ett gäng hobbyister). Det finns ett fåtal nackdelar med att leva på landet .
  3. Tack för alla praktiska tips och utförliga svar.
  4. Hade tänkt använda mitt kalkvatten till att ersätta avdunstat vatten. Det är sakta droppande som gäller antar jag.
  5. Googlade lite och såg att kalkvatten även i saltvattensakvaristikens värld är en blandning mellan kalciumhydroxid och vatten. Är inte risken stor att höja pH för mycket?
  6. Hej! Ber om ursäkt för nybörjarfrågan, men vilken form av kalciumprodukt ska jag använda när jag ska blanda till kalkvatten? Har tillgång till foderkalk CaCO3 och släckt kalk Ca(OH)2. Har för mig att man använder släckt kalk när man kalkar vattendrag. Dock är det kanske inte så lämpligt i akvariet då det bildas en ganska starkt basisk lösning om man blandat Ca(OH)2 med vatten. Kommer CaCO3 att lösa sig bra i vatten och bilda någon lämplig jonform som kan tas upp av koraller och andra organismer? Mvh Daniel
  7. Visste att det fanns flera arter av Aiptasia, men inte att de var så många Har främst sett den rödaktigare varianten förut. Får läsa på lite om hur jag ska få bort dem innan de börjar sprida sig.
  8. Dålig bild igen. Ber om ursäkt för det. Får försöka med en riktig kamera. Men ungefär så här ser mina övriga glasrosor ut. Den är i ungefär samma storlek som den andra jag fotograferat. Är det helt enkelt två olika varianter av Aptasia?
  9. Den här bilden blev tyvärr inte så mycket bättre. Har tyvärr några glasrosor, de ser i mina ögon annorlunda ut. Tydligare munskiva och rödaktigare färg, men jag kan naturligtvis ha fel (igen).
  10. Var inne på Zoohoo så sent som i måndags. Det var dock ganska tomt i burkarna och när jag frågade om kommande leveranser, visade det sig att deras grossist har semesterstängt. Jag antar att jag kan beställa en sjöborre av någon lämplig firma på nätet som skickar djur. Tycker dock bäst om att handla över disk om det går. Någon som har erfarenhet av att beställa djur via postorder? Brukar det fungera bra? Vilka firmor är att rekommendera? Såg att några firmor inte bara skickar ryggradslösa djur utan även fisk.
  11. Vad är det här för något? Tänker på den ljusa glasrosliknande varelsen. Tack på förhand / Daniel
  12. Vad är detta? Mitt förslag är att det är någon form av sjöpungar, men jag har egentligen ingen aning De sprider sig kraftigt i mitt akvarium hur som helst.
  13. Blir den inte för stor för mitt akvarium (54 liter)? Går det att få den att äta ersättningsfoder när algerna är slut?
  14. Har nu besökt de två butiker som säljer saltvattenfisk och som ligger på någorlunda avstånd (ca 40 minutes med bil). Hittade vare sig eremiter, Salarias eller borrar.
×
×
  • Skapa Ny...