Gå till innehåll

pontus.silfver

Medlem
  • Antal inlägg

    17
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    pontus
  • Stad
    frösön

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

pontus.silfver's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

3

Omdöme

  1. Update! Inte rört mycket i karet. Senaste vattenbytet var för 3 månader sen skulle jag tro. Men allt verkar växa trivas!
  2. Något jag har funderat en del på är att all LS har tappat den läckra lila färgen som ni kan se i tidigare bilder. Någon som har en teori?
  3. Hej! Önskar komma åt länken https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?t=9272
  4. Hej! Jag ska bygga en egen bänk till ett akvarium med måtten 130*70*70. Bänken hade jag tänkt svetsa ihop med fyrkantsprofiler. Det jag undrar är vilka mått på fyrkantsprofilerna jag skall välja. Har ännu inte bestämt vilket material som ska användas. Kom gärna med tips! Någon som har erfarenhet och vet ett lämpligt mått som inte är överdimensionerat men samtidigt klarar belastningen utan några problem? Hälsningar Pontus
  5. Har varit dålig på att uppdatera. Men inget nytt har riktigt hänt. Känns som att allt har stabiliserats någorlunda. Vaknade en morgon av att min Smart ATO hade fyllt över 25l vatten i karet. Vet ej om nivåsensorn var smutsig, men har ännu inte vågat koppla på den igen.
  6. Fungerade precis så. Släppte upp luftflödet helt och inväntade att den skulle köra in sig. Fungerar nu som den skall.
  7. Tack för svar. Det ska jag absolut testa. Men hur tycker du jag ska ställa in luftreglaget på slangen?
  8. Köpte mig en Tunze 9001 då jag aldrig fick igång förra wag-skummaren. Som ni ser på filmen så avger den mängder av mikrobubblor. Jag har testat att ha koppla på ytinloppet och det gör ingen skillnad. Har plockat isär den och kontrollerat att allt sitter som det skall. Den sitter på rätt vattennivå och jag har korrigerat så den står i lod med en slangbit. Det jag är mest fundersam är på hur jag ska ställa in luften. Nu har jag den ganska åtskruvad, annars skummar den över och skruvar jag åt den ännu mer skummar den inte alls. Någon som har något tips? IMG_0047.MOV
  9. Kul! 5-8 st turbosniglar, 5 st sandvändande sniglar samt 4 st blåbenade eremiter.
  10. Nu har det hänt en del. Grönalgerna har precis dragit sig tillbaka (har legat som en matta på sanden). Har införskaffat en Smart ATO micro osmolator, lat som man är blev de dagliga påfyllningarna påfrestande. I övrigt så har en del mjuka koraller, en städpatrull samt ett clownpar inhandlats. För tillfället verkar inte korallerna stortrivas men ger dom en tid för anpassning. Antagligen bör jag vara mer noggrann med att mäta av vattenvärden, har ännu bara mätt av nitrat och pH vid två tillfällen.
  11. Tack för svar, ser onekligen ut som en palythoa. kommer att behålla den i och vara extra varsam.
  12. Hej, Dessa har ploppat upp, ca 3st i ett 1.5 veckor gammalt kar. Vet ni vad det kan vara?
  13. Då har kiselalgerna anlänt! Får hoppas det inte tar allt för lång tid innan de börjar dra sig tillbaka. Bör jag dra ned på lystiden? har haft ca 7 timmar sen start.
  14. Spännande! Det stämmer att det är Aquamedic 4x24w rampen! Tack för tipset har kikat lite på den. Jag har funderat på att köra utan skummare, men är nog lite bekväm av mig då jag gärna slipper byta 20% varje vecka! Fint nanokar du har förresten!
×
×
  • Skapa Ny...