Gå till innehåll

Kirderf

Medlem
  • Antal inlägg

    135
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av Kirderf

  1. On 2021-02-28 at 15:11, Slanten skrev:

    Smart att plasta med cellplast! Då slår du två flugor i samma smäll. 

    Kommer upp begagnade kylare här med jämna mellanrum, fast du bor ju lite avigt till. 

    Hade varit riktigt kul att träffas i sommar! Du är alltid välkommen med på en tur. 

    Ja jag bor lite dumt till😬 Inte det smidigaste att skicka heller. 
    Tack! Får se hur det blir med resor denna sommaren☺️

    • Gilla 1
  2. On 2021-01-25 at 08:23, Slanten skrev:

    Aj då!

    Men det låter ju lovande att du tänker starta upp igen. Det gillar vi! Tiden efter nyår brukar vara en bra tid att starta nya akvarier, har jag hört 😀

    Gillade annars ditt hemmabygge och all energi du la ner att transportera djuren tvärs över Sverige! 

     

    Hittade du nått spännande när du la ner? Det kommer ofta fram helt okända djur som börjat växa i nått hörn, när man tömmer akvariet. 

    Haha! Ja så är det kanske!😂 

    Jag får se vad det blir, jag behöver ha tag på en riktig kylare denna gången iaf. Sen funderar jag på att plasta på cellplast, det borde bli jättebra isolervärde då☺️
    Hittade inget spännande vad jag minns. 
    Det är djursamlandet jag saknar mest, det var roligt. Får se i sommar om jag kan komma förbi och bistå med lite dykning. 

    • Tack 1
  3. 7 minuter sedan, Harry S skrev:

    Grymt att höra! Hur stor tank kräver den? Antar att det finns mindre arter men ändå! Finns väl också en risk att den äter andra fiskar va? Inte bara kräftdjur? :)

    Ja det finns ju olika arter i varierande storlek. Jag har en stjärnmuräna, då räcker 4-500liter som du skrev i början. En zebra borde också funka.  Dom är inte fiskätare men om en fisk får plats i munnen så kan vissa individer ha svårt att motstå.

  4. Hej! Ska till Stockholm i helgen och undrar om nån har lite chaeto till salu? Även sps-fraggar är av intresse. 
    Mvh Fredrik

  5. Jag har fryst ner levande musslor som jag matar min muräna med. Mest för att jag inte vill ge han tillagad mat (vet iof inte om det är nåt dåligt) Det funkar bra tycker jag. Jag lägger köttet i ett glas med vatten en stund och skakar av det lite innan jag matar, då hamnar det mesta böset som är för smått för muränan i glaset.

  6. Har hänt lite sen sist. Jag har haft väldigt mycket nitrat, nånstans mellan 50-100 med salifert, förmodligen även för mycket fosfat (mäter inte fosfat). Vet inte om det gör nån skada men refugium är kul så jag startade upp ett 35liters (tropiskt) bredvid. Jag har lite levande sten, några mjukkoraller och chaeto i. Det finns en avrinning från det kalla till refugiumet, jag fyller en 1.5l petflaska två gånger om dagen från refugiet som får droppa i en strypt slang ner i det kalla med hävert under ca 12h. Vet inte om ni hängde med där Ska fixa nåt mer automatiskt i framtiden men det funkar för tillfället. Nitrat har minskat till 25 på nån vecka Maskeringskrabban är tokig i refugievattnet av nån anledning 6e0f9768a4bee5c5daad0f2b108f97f9.jpg

    • Gilla 1
  7. Oj, här hade det gått ett tag. Men det har inte hänt så mycket spännande dock. Vattnet har fortsatt se bra ut igen. Det är fortfarande kondens på dubbelglaset så bra bilder är omöjliga att ta. Numera är det bara en fisk kvar i akvariet, det är stensnultran. Smörbulten försvann mystiskt, jag misstänker att den kan ha hoppat ut bakom akvariet. Det lukta gammal fisk ganska länge i rummet utan att vi hitta något. Hade krabban tagit den skulle jag nog hittat rester av den. Tejstefisken har även den tyvärr hoppat ut, ganska nyligen. Den var kul, jag har även ganska täta täckglas men inte tillräckligt för den här fisken. Den klara sig bra från krabban så det var synd. Får kika på bättre täckglas i framtiden så man slipper sånt här. Det finns lösningar som skulle fungera bättre, de skulle nog även kunna hålla inne strandkrabbor... Men det kräver ett bättre planerat kar.
     
    Idag var det spännande dock, jag hade två krabbor!
     
    5c17fe486f40e_Krabbadubbel.jpg.d2cd7288a0d914bac958e722fa701258.jpg
     
    En till höger och en till vänster. Spännande! Första andra gången jag hittar en hel ömsning. Den här måste skett väldigt nyss.
     
    5c17fe4a95313_msadkrabba.jpg.e988afc0c448b0a8f81821c492ccec42.jpg
     
    Det är märkligt hur stor den ser ut genom rutan jämfört med verkligheten. Men ganska stor är den iaf. Den begränsar invånarvalel ganska grovt dock. När jag lyckas fixa ett kallt system med sump så kan jag nog bygga ett refugie i den åt krabban så kan vi ha lite mer djur igen.


    Trist när dom hoppar ut, vart med om både tropiska och kalla som hoppar
  8. Dödmanshand gillar Easyreef Easybooster som är konserverade växtplankton. Vad har du köpt?
    Mina bägarkoraller gillar Marine Snow från Brightwell Aquatics. 
     
    De flesta av mina dödmanshand ligger löst. Funkar inte med gummiband...
     


    Jag köpte nyos phytomax levande växtplankton. Aha då ska jag kolla upp den maten
  9. Idag visar bägarkorallerna polyperna för första gången. Jag fick hem phytoalger idag som jag tänkte prova, doserar även vodka. Dödmanshand har polyperna ute men inte själva fångstarmarna om ni förstår, dom vita ”rören” som polyperna sitter längst ut på är ute alltså

  10. Tack själv för trevlig samvaro ute på böljan den blå!
    Ser riktigt trevligt ut. Om du lyckas fästa dödmanshand måste du berätta hur du gör! Det är ännu ett mysterium, i alla fall i mitt kar.
     


    Ja det var inte jättelätt att fästa dom Jag har en som är hård under, det är nog kalkalger, den borde gå att limma fast men jag har inget bra lim hemma nu. Jag har klämt fast dom mellan stenar och provat med gummiband. Dom som sitter med gummiband ser inte jätteglada ut. Ligger dina löst? Vad var det för flytande mat du rekomenderade?
  11. Äntligen lite nytt! I lördags var jag ute med slanten och bygert med familj på en fångsttur utanför Lysekil. Fick med mej efterlängtade dödmanshand hem, fick även med mej bägarkoraller, en liten stensnultra (tror jag), en maskeringskrabba, strandsnäckor, svampdjur, en liten ishavssjöstjärna och små märlor.
    Nu är jag världens sämsta fotograf, men här kommer lite bilder. Jag har inte hunnit fästa upp korallerna än.
    83c78de68be2c12f2979907cbe5a1bf2.jpg
    aa25571c5c432fea33adfdfee561b76e.jpg
    Maskeringskrabban har maskerat sej med svampdjur
    85ee18158c9e30214c936f776b889a34.jpg

    Tack för en trevlig tur slanten och bygert!

    • Gilla 4
×
×
  • Skapa Ny...