Jump to content

David K

Medlem
 • Content Count

  52
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by David K

 1. David K

  salt fråga.

  Använder red sea coral pro sedan något år tillbaka. Det funkar bra. Jag behöver inte mäta något förutom salthalt. Korallerna växer snart ur akvariet. Fast det är kanske mest lps som gör det..
 2. David K

  Kliar i avtryckarfingret: Koraller

  Aha! Då förstår jag. Vilken färg..
 3. David K

  Små sniglar som försvinner

  Kul! Tack
 4. Jag är lite fundersam på hur det kan komma sig att jag en dag har 10st små sniglar ca 5mm i akvariet och nästa dag är de borta. Detta har hänt flera gånger. Har någon en förklaring? Se bild (den lilla sitter på skalet, de flesta småsniglarna är vitrandiga)
 5. David K

  Små sniglar som försvinner

  Har någon sett en sån här förut. Det ser ut att vara en nakensnäcka.. inget skal ca 2-3cm. På sista bilden ställer den sig upp och skjuter ut någon vit vätska (jag vet vad du tänker på)
 6. David K

  Små sniglar som försvinner

  Så måste det vara. Nu en annan grej.. är detta en krabba? jag såg inga klor.. bilden är tagen i morse.
 7. David K

  Handla Miljövänligt?

  Tack! Den heter Nikon D600. Jag fotar med blixt och mellanringar Mvh
 8. David K

  Handla Miljövänligt?

  Hej! Jag är ny här och blir imponerad av all kunskap som dyker upp i trådarna. Är det möjligt att handla på ett miljövänligt sätt som inte skadar reven? Jag har läst om snubbar som gåt och plockar levande sten i havet och som sedan säljs här i Europa. (Eventuellt lögn) Vilka djur (koraller) ska man undvika? Eller är det kanske så enkelt att man håller sig till begagnad marknaden.. Mvh David
 9. David K

  Handla Miljövänligt?

  Tack! Trevligt att ha nu under höst och vintermörker. Här kommer en närbild på en Bubbletip som du kan se i bilden ovan. Han har flyttat sig längst bak i akvariet (tyvärr).
 10. David K

  Kliar i avtryckarfingret: Koraller

  Fina! Använd tex cameraraw för att få till färgerna. Alltså återge orginalfärgerna. Det brukar va den tuffaste biten. https://500px.com/photo/231011539 https://500px.com/photo/234258303
 11. David K

  Handla Miljövänligt?

  En uppdatering 1år senare
 12. David K

  Små sniglar som försvinner

  Ja tack för svar. Snäckorna är i alla fall inte uppätna av fisk. Eftersom det inte finns någon fisk i akvariet sedan 1 år tillbaka. (Det blir lättare att åka iväg på semester då.)
 13. David K

  Små sniglar som försvinner

  Det kan såklart röra sig om en egen art och inte avkomma från de större som jag först trodde
 14. David K

  0-150 liter Fluval Flex 57 Liter

  Intressant och inspirerande. Kommer nog se ännu bättre ut om ett halvår eller ett år.
 15. David K

  Kan man blanda salt för länge?

  Ha ha Så byta vatten veckovis med enbart koraller är onödigt? Kunde du inte sagt det tidigare Faktum är att jag tycker mig se en aning mer vitalitet i djuren efter vattenbyte. Inte direkt fast efter en dag eller så. Det kan dock vara inbillning.
 16. David K

  Kan man blanda salt för länge?

  Hej! Jag använder också coral pro salt + kranvatten och blandar i 5-10 min innan det åker i. Jag rör om med en håv och låter det stå i 10 minuter sen tillsätter jag Easy-Life. 20 liter nytt varten varje vecka i ett 120 liters. Det har funkat i ett år ungefär. Fast om jag blir kaxig och säger att det är så här man ska göra så får jag säkert problem i morgon. Det brukar bli på det sättet.
 17. David K

  Handla Miljövänligt?

  Själv har jag odlat Tropheus i liten skala och sålt till privatpersoner och butik. Så helt utan erfarenhet är jag inte. Klart att jag gillar fisk (och även fiske) Bara det att jag vill kunna åka på semester och inte behöva oroa mig över matning och att temp ska bli onödigt hög m.m Så här ser mitt lilla akvarium ut för tillfället. Ingen balja med kampfisk om jag får be
 18. David K

  Handla Miljövänligt?

  Der är superintressant att följa mitt lilla akvarium och se hur det utvecklas (och ibland ej utvecklas). Det marina livet i karet har en stor mångfald med olika små djur som jag inte väntade mig från början. Om jag har tur så fortsätter mina djur att utvecklas och jag kommer inte att behöva köpa något nytt. Man behöver ju inte proppa karet fullt med koraller utan bättre att nöja sig med några stycken. Montipora digitalis fungerar fint i mitt kar och mitt vatten. Den har många färgvariationer. Kanske är det bättre för miljön att välja lite "enklare" djur som har större chanser att utvecklas. Mitt akvarium har ingen hög elförbrukning. (120liter) mvh David
 19. David K

  Handla Miljövänligt?

  Personligen så har jag köpt 80-90% begagnat (har inte köpt några koraller på ett år nu) och förhoppningsvis kommer jag inte att köpa några importerade koraller från butik i fortsättningen. Jag har ingen fisk i mitt akvarium (enbart koraller) eftersom jag anser att de inte får de rätta förutsättningarna i ett akvarium. Jag skulle bara bli glad om man förbjöd all import av fisk och koraller. Även om jag inser att miljöförstörning och överfiskning säkert ett större problem..
×