Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

David K

Medlem
 • Antal inlägg

  45
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunnit

  1

Allt postat av David K

 1. Aha! Då förstår jag. Vilken färg..
 2. Kul! Tack
 3. Jag är lite fundersam på hur det kan komma sig att jag en dag har 10st små sniglar ca 5mm i akvariet och nästa dag är de borta. Detta har hänt flera gånger. Har någon en förklaring? Se bild (den lilla sitter på skalet, de flesta småsniglarna är vitrandiga)
 4. Har någon sett en sån här förut. Det ser ut att vara en nakensnäcka.. inget skal ca 2-3cm. På sista bilden ställer den sig upp och skjuter ut någon vit vätska (jag vet vad du tänker på)
 5. Så måste det vara. Nu en annan grej.. är detta en krabba? jag såg inga klor.. bilden är tagen i morse.
 6. Tack! Den heter Nikon D600. Jag fotar med blixt och mellanringar Mvh
 7. Hej! Jag är ny här och blir imponerad av all kunskap som dyker upp i trådarna. Är det möjligt att handla på ett miljövänligt sätt som inte skadar reven? Jag har läst om snubbar som gåt och plockar levande sten i havet och som sedan säljs här i Europa. (Eventuellt lögn) Vilka djur (koraller) ska man undvika? Eller är det kanske så enkelt att man håller sig till begagnad marknaden.. Mvh David
 8. Tack! Trevligt att ha nu under höst och vintermörker. Här kommer en närbild på en Bubbletip som du kan se i bilden ovan. Han har flyttat sig längst bak i akvariet (tyvärr).
 9. Fina! Använd tex cameraraw för att få till färgerna. Alltså återge orginalfärgerna. Det brukar va den tuffaste biten. https://500px.com/photo/231011539 https://500px.com/photo/234258303
 10. En uppdatering 1år senare
 11. Ja tack för svar. Snäckorna är i alla fall inte uppätna av fisk. Eftersom det inte finns någon fisk i akvariet sedan 1 år tillbaka. (Det blir lättare att åka iväg på semester då.)
 12. Det kan såklart röra sig om en egen art och inte avkomma från de större som jag först trodde
 13. 0-150 liter

  Intressant och inspirerande. Kommer nog se ännu bättre ut om ett halvår eller ett år.
 14. Ha ha Så byta vatten veckovis med enbart koraller är onödigt? Kunde du inte sagt det tidigare Faktum är att jag tycker mig se en aning mer vitalitet i djuren efter vattenbyte. Inte direkt fast efter en dag eller så. Det kan dock vara inbillning.
 15. Hej! Jag använder också coral pro salt + kranvatten och blandar i 5-10 min innan det åker i. Jag rör om med en håv och låter det stå i 10 minuter sen tillsätter jag Easy-Life. 20 liter nytt varten varje vecka i ett 120 liters. Det har funkat i ett år ungefär. Fast om jag blir kaxig och säger att det är så här man ska göra så får jag säkert problem i morgon. Det brukar bli på det sättet.
 16. Själv har jag odlat Tropheus i liten skala och sålt till privatpersoner och butik. Så helt utan erfarenhet är jag inte. Klart att jag gillar fisk (och även fiske) Bara det att jag vill kunna åka på semester och inte behöva oroa mig över matning och att temp ska bli onödigt hög m.m Så här ser mitt lilla akvarium ut för tillfället. Ingen balja med kampfisk om jag får be
 17. Der är superintressant att följa mitt lilla akvarium och se hur det utvecklas (och ibland ej utvecklas). Det marina livet i karet har en stor mångfald med olika små djur som jag inte väntade mig från början. Om jag har tur så fortsätter mina djur att utvecklas och jag kommer inte att behöva köpa något nytt. Man behöver ju inte proppa karet fullt med koraller utan bättre att nöja sig med några stycken. Montipora digitalis fungerar fint i mitt kar och mitt vatten. Den har många färgvariationer. Kanske är det bättre för miljön att välja lite "enklare" djur som har större chanser att utvecklas. Mitt akvarium har ingen hög elförbrukning. (120liter) mvh David
 18. Personligen så har jag köpt 80-90% begagnat (har inte köpt några koraller på ett år nu) och förhoppningsvis kommer jag inte att köpa några importerade koraller från butik i fortsättningen. Jag har ingen fisk i mitt akvarium (enbart koraller) eftersom jag anser att de inte får de rätta förutsättningarna i ett akvarium. Jag skulle bara bli glad om man förbjöd all import av fisk och koraller. Även om jag inser att miljöförstörning och överfiskning säkert ett större problem..
 19. Glöm inte att detta är ett ytterst komersiellt företag som gör dessa videos. Jag skulle ta det med en nypa salt. "Our video education program is hugely successful, with 7.5 million views and 40,000 subscribers, which is over three times the views and almost six times the subscribers that our largest competitors have." mvh