Jump to content

Henke H

Medlem
 • Content Count

  84
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Henric
 • City
  Gränna
 • Antal år inom saltvatten
  3
 • Akvarievolym
  575 + 100l sump
 • Använder du skummare
  Ja
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Har du sump
  Ja
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Ja
 • Använder du Ozon
  Ja
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Ja

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Henke H

  Stabila värden

  Någon som har erfarenhet av DyMico sump? Undrar just hur populära dom är i Sverige? Intressant med en helt biologisk nedbrytning, snudd på så basic de kan bli Dessutom ska man tydligen slippa vattenbyten.
 2. Henke H

  Stabila värden

  Såg displayen nu ..(skäms.. Trodde de var ett klistermärke)
 3. Henke H

  Stabila värden

  Du slog huvudet på spiken där. Dessvärre är det ganska avancerade grejer så de tar en stund att sätta sig in i allt.
 4. Henke H

  Stabila värden

  20k är vad jag kan tänka mig att lägga för att göra livet lite enklare med kh/ca/mg. Nu kostar det ju inte såmycket vilket jag är glad för. Men hade ni föreslagit kalcium reaktor så hade de ju sprungit iväg lite.
 5. Henke H

  Stabila värden

  Låt säga att jag ska köpa en doserpump, vilken modell är smidig och enkel att justera och ställa in? Kopplas doserpumpen till en akvariedator eller är det en fristående produkt? Tittar man på doserpumpen på bilden finns det ju ingen display eller liknande.
 6. Henke H

  Stabila värden

  Hej! Awc’n såg trevlig ut. Men jag blev inte klok på om den tömmer vattnet i karet också?
 7. Henke H

  Stabila värden

  Regnar idag (äntligen!) och jag ligger i soffan och funderar.. Har en tot. vattenvolym på ca 700l, kommer köra mest fisk och enkla mjukkoraller. Jag förmodar att jag kommer till stunden då jag ändå måste börja dosera något för att hålla någorlunda stabila värden. Att dosera manuellt är ju kanske billigast just för stunden, men jag vill gärna undvika detta. Min budget ligger på ca 20’000:- Och jag tänker mig antingen en Alkatronic, kalkreaktor, eller doserpump. Vore en Alkatronic totalt overkill eller är det något som jag verkligen har nytta av? Ingen har ju dött av ett stabilt KH tänker jag. Likaså kalkreaktor verkar helt underbara, men har inte fått kläm på till 100% på hur dom fungerar.. Vill självklart slippa göra såmycket vattenbyten som möjligt, men kanske är de så att jag helt sonika skulle klara mig med lite täta vattenbyten? Kommer som sagt inte ha några sps koraller. Hur resonerar ni på forumet kring detta? Och hur har ni med liknande kar gjort? Är möjligt jag postade denna tråd i fel kategori, men isf får moderator flytta tråden. Hälsningar, Henke
 8. Henke H

  Hela 4 veckor :(

  Uppdatering! Kan nu inte längre se några prickar på fisken Har gjort några vattenbyten och kört stenhårt med @per.w recept på vitlöksmix (Tack!!) Mitt 80w uvc går på fullvarv 24/7. Fiskarna äter, är pigga och verkar må allmänt bra. Tusen tack för eran hjälp. @per.w @Lasse @stigigemla @mcjagg Med flera! PS. Är det smart eller osmart att köra uvc på returpumpen? Eller skall uvc helst gå på egen pump? Man tappar lite flöde om uvc’t går på returpumpen tänker jag..? Hur har ni gjort?
 9. Henke H

  Hela 4 veckor :(

  En annan fråga som inte har med prick att göra.. Jag kör idag med chaeto alger i en reaktor samt kol i en filterstrumpa. Finns det något annat ”bra-att-ha” som underlättar livet lite som saltakvarist?
 10. Henke H

  Hela 4 veckor :(

  Vilket dagantal är det som gäller då? För att vara 100% säker alltså? Förresten, blev nyfiken nu.. Driver du egen butik? Vilken då?
 11. Henke H

  Hela 4 veckor :(

  Tack för ditt svar Runsten, Tar det sålugnt jag kan På nåt vis ger man lite upp, speciellt när karet var så nystartad. Turen är väl att jag har inte hunnit få i några dyra och värdefulla fiskar, så därför tänker jag inte låta en liten parasit knäcka mig, utan istället ta lärdom av detta och ha varenda nyinköpt fisk i karantän i fortsättningen.
 12. Henke H

  Hela 4 veckor :(

  Tacksåmycket allihopa för era tips & råd, det är guld värt ska ni veta! Skall göra allt jag kan för att ta mig igenom detta med friska fiskar som slutresultat. Skulle det gå åt skogen med fiskarna så kommer jag låta karet gå utan fisk i 72 dagar, och därefter karantäna in varenda fisk jag köper. För visst är det så att 72 dagar efter att sista fisken försvann ur karet är karet fritt från prick?
 13. Henke H

  Hela 4 veckor :(

  Tack för tipset Per, skall göra detta såfort jag kommer hem från jobbet. PS. Har redan en 80w uvc.
 14. Henke H

  Hela 4 veckor :(

  Hej Lasse, Jag använde ozon till mitt gamla kar, har bara slarvat med att uppdatera min profil. Har nuvarande karet i mitt papegojhus, så här vågar jag inte använda ozon.. Tyckte min scopas såg piggare ut imorse, men ska gå på med vitlök såfort jag kommer hem från jobbet.
 15. Henke H

  Hela 4 veckor :(

  Har tyvärr ingen möjlighet med karantänskar just nu. Mycket möjligt att det är Brooklynella, så svårt att säga.
×