Gå till innehåll

BergLasse

Medlem
  • Antal inlägg

    34
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Lasse
  • Stad
    Södra Sandby
  • Använder du skummare
    Ja
  • Använder du Osmosvatten
    Ja
  • Har du sump
    Ja
  • Kör du med sand på botten
    Ja
  • Använder du UV-C
    Nej
  • Använder du Ozon
    Nej
  • Använder du zeolitbaserad metod
    Nej

Senaste besökare

1 066 profilvisningar

BergLasse's prestationer

Nyfiken mandarinfisk

Nyfiken mandarinfisk (4/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Två tummar upp
  • Välkomnad

Senaste prestationer

7

Omdöme

  1. @Lasse Gissar att det är den här du menar? technical data Söchting Oxydator A:Dimensions: diameter: 9 cm, height: 17.5 cm Visningskaret har bara ett hål borrat och ska jag har fler vägar ner så får det bli någon form av overflow box framöver. Det är Sketchup ja, det finns flera modeller att ladda ner, skummare, pumpar, pvc mm så det enda jag har gjort är lite glasrutor Kammen finns med, syns dock inte så bra på de andra bilderna:
  2. Försöker få till en ny sump och undrar om jag missat något? Använder ett 160 liters kar med 6mm glas och måtten 1000x400x400 till sumpen. Visningskaret är på 370 liter. Fack 1: 13 cm djup DSB på ca 17dm2. Refugium med alger på resten av djupet vilket är 12cm, är det tillräckligt? Möjlighet att sätta socka vid behov. Kam på överrinningen. Fack 2: Plats för skummare och eventuell annan teknik typ biopelletsreaktor, ca 30*38 i bottenyta, vattendjup på ca 26cm. Fack 3: Bubbelfälla och plats för aktivt kol mm på en rasterhylla, 6cm brett. Fack 4: Plats för returpump och ATO påfyllning, 13cm brett. Kommer vara plats för ca 50 liter som överfyllnadsskydd, det räcker till för både visningskaret och ATO dunken samtidigt.
  3. Har gjort mitt första Tritontest. I korthet så ligger Nickel högt och jag vet inte riktigt vad jag ska göra för det eller kanske bara låta det vara. Skulle det vara en pump eller liknande så borde det väl visat utslag på andra metaller med? Kanske någon kan se något samband med de andra värdena i testet. Andra värde är NO3 ca 40-50; Ph 7,9; Salinity 34,5; Alk 11. Använder Blue Treasure SPS salt. Ca ligger lite lågt pga att jag kör det manuellt, nästa på listan är automatdosering. Mg ligger alltid högt av sig själva. doc.pdf
  4. Har hänt lite sedan sist: Två rundor med Dino, lite koralldöd och en spårlöst försvunnen fisk som försvann från sent en kväll till nästa morgon har hunnits med men i det stora hela tuffar det på ganska ok. Kör just nu bara skummare och manuell tillförsel av kalcium. Nästa steg är att bygga ny större sump med plats för DSB & refugium och skaffa automatisk dosering. Körde ett Tritontest för första gången och skulle gärna få lite input på det om någon vet. I korthet så ligger Nickel högt och jag vet inte riktigt vad jag ska göra för det eller kanske bara låta det vara. Skulle det vara en pump eller liknande så borde det väl visat utslag på andra metaller med? Kanske någon kan se något samband med de andra värdena i testet. Andra värde är NO3 ca 40-50; Ph 7,9; Salinity 34,5; Alk 11. Tritontestet: doc.pdf
  5. Jag svarar mig själv efter Jonas fingervisning: Klorofyll A och C vanligast i dinoflagellater (zooxanthellae) Klorofyll A absorberar mest ljusenergi mellan 380-500 nm Klorofyll C absorberar mest ljusenergi mellan 500-600 nm
  6. Vilka våglängder är viktiga för fotosyntesen, för koraller gissar jag: 410 420 430 450 455 470 ? För alger? För annat liv i karet?
  7. Vilket som, men mata inte direkt mot munnen utan på armarna/tentaklerna så den själv får föra det till munnen.
  8. Finns det någon som kör denna rampen och kan ge ett utlåtande om den är bra eller dålig generellt? Även benämnd CT Light G4 och säljs av Drakfisken och Triton.
  9. Min på bild 1 gissar jag tillhör arten/familjen Amphinomidae i gruppen Polychaete, den liknar inte H. carunculata vad jag kan se iaf, @Linnex din bild skulle kunna vara H.carunculata men svårt att se, vilket du själv vet Bild 2 gissningsvis någon form Eunicid ja men vad exakt ingen aning, den är iaf inte kvar (men finns som sagt säkert 30+ till...) Här är en annan tidigare bild tagen underifrån innan sanden kom i, runt 15-20 cm lång så antagligen inte samma individ.
  10. En åkte tillbaka, den andra såg lite skadad ut sedan jag knackade sönder en sten så den fick somna in utomhus. Jag har också uppfattningen att de är nyttodjur i det stora hela.
  11. Dessa två kom fram efter att jag trixat lite med stenarna, är det dumt att stoppa tillbaka dem? Ligger i dricksglas så är inte så stora men den röda är iaf mer än 10 cm lång.
  12. Finns i flera varianter, just den jag kollade på vara bara LED.
×
×
  • Skapa Ny...