Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Daniel Fahlström

Medlem
 • Antal inlägg

  18
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

6 Neutral

Om Daniel Fahlström

Profilinformation

 • Förnamn
  Daniel
 • Stad
  Älta
 1. Jag har en hel del små räkor som är aktiva nattetid och undrar om dom är bra eller dåliga för akvariet (se film). Sen har jag även en väldigt stor population av små snäckor och vet att dom gör nytta men det börjar bli lite väl många nu! Någon som har tips på hur man kan stabilisera mängden så att dom inte tar över hela burken? Tacksam för svar och tips! IMG_0889.MOV
 2. Jag är nästan säker på att det inte är borstmask som jag har en del av!
 3. Ajaj! Någon som har tips på hur man kan upptäcka, fånga fler än dom två jag hittade?
 4. Hittade två såna här på sandbotten, inte sett tidigare. Sög upp dom eftersom jag misstänker att dom inte bara gör nytta i burken!
 5. Jag har införskaffat ett par fraggar som efter några dagar började bli avskalade av polyper. Jag misstänkte snabbt de små ljusa stjöstjärnor som följde med levande stenen så jag tog bort de tre jag hittade. Men tyvärr fortsatte det och jag undrar om det kan vara min pepparmintsräka som är boven eller någon liten krabba från levande stenen? Någon som har en teori?
 6. Tack! Tack!
 7. Jag har en stor mängd sniglar som nu börjar växa till sig, dom största är ca 5 mm och undrar om någon vet ifall dom är bra för akvariet eller om dom bör utrotas? Finns det i så fall någon art man kan tillsätta som äter dessa?
 8. Jag var på Triton Akvarium och köpte hem två clownfiskar samt en anemon till dessa men clownerna verkar helt ointresserade av anemonen? Dom har aldrig varit och simmat runt i den och jag efterlyser tips på hur man kan få dom att "hitta" sin kompis! Mitt kar är bara på 140 lit så dom simmar ju i närheten av den ibland men aldrig så dom berör den.
 9. Den här saken kryper runt på mitt glas! Någon som vet vad det är? IMG_8053.MOV
 10. Nu är stenen i!
 11. Nu har jag startat upp min burk med salt och korallsand. Imorgon ska jag köpa in ca 10 kg LS. Tar tacksamt emot tips på de viktigaste sakerna att tänka på nu i början och ska försöka dokumentera utvecklingen framöver här på SG!