Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Qurex

Medlem
 • Antal inlägg

  21
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Qurex

 • Födelsedag 1979-01-17

Kontaktmetoder

 • Facebook
  johan.flodin@gmail.com

Profilinformation

 • Stad
  Stockholm
 • Använder du skummare
  Nej
 • Antal år inom sötvatten
  10
 • Använder du Osmosvatten
  Nej
 • Har du sump
  Nej
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Ja
 • Använder du Ozon
  Ja
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Ja
 1. med och utan blåa ljuset..
 2. Jag kompletterade min belysning med extra blåljus diy led på 15w för att få mina rhodactis att lysa lite mer. Innan hade jag bara vanliga lysrör 6500k. Märkte att skivorna inte blåser upp sig lika mycket och nu efter en vecka verkar de börjat dela på sig vilket de inte gjort innan. Har haft en stor och en mindre rhodactis där den lilla nu delat sig. Vad styr om de blir stora eller många små? Väldigt påtagligt att det extra blåa ljuset påverkar de men är delning alltid bra eller försöker de fly undan den ökade ljusmängden?
 3. Eremiten har ömsat. Mina kan försvinna i en vecka. Jag var helt säker på att jag hittade en död eremit men visade sig vara skal bara. Jag har lärt mig här på s.g att de gör så när de ska ömsa. Drar sig undan i nån håla tills ömsning är klar. Helt normalt. Jag blev också orolig att nåt var fel först. Se till att ha lite tomma större skal.som de kan byta till.också..
 4. Fast att hitta ett bra beg är inte helt lätt. Hittar man nåt bra är det oftast redan sålt och har man inte all tid i världen är det lättare men dyrare att köpa nytt. Kolla Lasses guide under nybörjare. Visst kan man få ett saltvattensakvarium med ett juwel och t.om. med vanliga 6500k rör även om det inte blir ett värsting snyggt sps kar av det.
 5. Vit kropp med brunrandigt skal och en liten snabel. Något bra eller dåligt.
 6. Något som man bör oroa sig över? Första bilden är det både den spretiga saken och den neongröna växten som börjat komma nu efter drygt en månad.
 7. Flatworm är det inte. (Iaf inte sådan jag sett på triton akvarium iaf..) Det är vita små sniglar med tubformat skal.
 8. Har sett några mycket små snäckor som verkar gilla alger på glaset. Det är ingen snäcka jag köpt utan som kommit med ls eller något levande jag köpt till mitt nystartade. Påminner om Cerith Snail men de ska tydligen inte föröka sig så lätt i akvarium. Katastrof dålig mobilbild men för storleksuppfattning.. Vad är det och är de bra? (Älskar posthorn i sötvattenskar så om det finns något liknande tilö salt vill jag gärna ha tips.)
 9. Så då borde det inte heller vara några problem att mata med flingfoder, m.m. som främst är för sötvatten?
 10. Har ännu bara en städpatrull med några snäckor och eremiter. De har städat på bra och är inte så mycke alger kvar. Jag har ännu inte köpt in någon fisk. Har kört sötvatten länge och undrar vad jag kan mata eremiter och ev framtida fiskar med som jag redan har till sötvatten. Tetramin flingor. grindalsmask. blackworms. dafnier. (Artemia har jag också men det vet jag är ok) läste att flingor kan man mata även anemoner och eremiter med men måste det vara saltvattenvarianter? Hörde att.det inte ska vara bra att mata saltvattensfisk med sötvattensfiskar pga salthalten..stämmer det?
 11. Jag har tre eremiter..Först var alla tre ute och betade hela tiden. Sen hitta jag en som var helt stilla och alltid gömd. Nu är den ute och betar för fullt. En annan har nu bosatt sig i en håla och verkar varken komma ut på dag eller natt. Gör de så ibland naturligt eller något som är knas? Karet har varit igång en månad drygt.
 12. Det har nu börjat komma riktiga fläckar av mer mörklila kalkalger på samma ställe. Det är inte cyano som jag var lite orolig.för.först.
 13. Mitt första saltkar är nu 21dagar. Jag har haft en nitrittopp som nu är borta. Grönalger har börjat komma men som nu nästan är borta pga bra städare. Idag såg jag att det börjat bli lite lila på några stenar. Tänkte först cyano men det sitter fast och påminner mer om kalkalgerna som följde med levandestenen. Kan det redan börjat bli kalkalger?
 14. Liftare med levandestenen.: http://youtu.be/0uUCoEm1d-s
 15. Tack för bra svar. Då kan jag lugnt sätta mig ner och vänta.