Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Jokkmokksjocke

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  403
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  6

Allt postat av Jokkmokksjocke

 1. Storlek på kar? Berätta mer specifikt etc.
 2. nano

  Jaha..så har jag startat min Nano på kontoret. Innovative Marien Nuvo fusion 10 med Kessil A80.
 3. nano

  Länge sedan man uppdaterade.
 4. nano

 5. Haha jo, jag drog kopplingarna till deras diverse bolag
 6. Skulle gissa Hammarby sjöstad.
 7. Startar en tråd om mitt projekt, kanske är det intressant för andra? :-) Slänger in dagens bilder. Slängde i 10kg LS, tänkte köpa mer nästa vecka och gå loss på designen och därefter i med sand. Tillfällig returpump i väntan på att mina Ecotech prylar skall komma. Prylarna som är tänkt att användas: Red Sea Reffer 170 Ecotech Vectra M1 EcoTech Raidon Ecotech MP10 Ecotech Reeflink Aquamedic Reactor Aquamedic Titan heater 300w Aquamedic Twin-controller
 8. 0-150 liter

  Haha...
 9. 0-150 liter

  7plus Skickat från min iPhone med Tapatalk
 10. 0-150 liter

  Mobil tagna bilder...de va längesedan nu :-)
 11. 0-150 liter

  Ja, skit trist. Men man får vara nöjd att allt annat va levande :-)
 12. 0-150 liter

  Ja svärföräldrarna och Mamma har matat och skrapat rutan....de gick bra.
 13. 0-150 liter

  ja jo så är det...de brukar bli en geleklump som löses upp... :-(
 14. 0-150 liter

  Jaha då var man tillbaka efter några veckor i Amerikat. Karet hade klarat sig bra, även mitt Nano på kontoret. Dock bara en räka i det. Det enda som hade hänt var att två av ricordeorna jag hade i Reefer170 var borta. Det får man vara nöjd med ändå. Ska ta lite bilder etc..
 15. Jag har sett en av min eremiter försöka dra i en snäcka. Den lyckades dock inte ta kål på den.
 16. Jag har nu fått fram ett resultatet av mitt test av testerna. Idéen fick jag när jag hade fått lite konstiga provsvar från Marinlab, därför tänkte jag att jag skulle göra ett experiment. Tester har gått till på följande sätt: Ett triton-test och två stycken Marinlab-test. Jag följer instruktionerna exakt och tar vatten från mitt kar exakt samtidigt på alla tre test. Jag skickar sedan in ett triton- och marinlab-test. Dagen efter skickar jag in de andra Marinlab-testet. Detta för att de inte skall komma fram samma dag och samtidigt. Det är dock tagna från karet exakt samtidigt. I och med detta så kan jag jämföra Triton med Marinlab men också Marinlab mot sig själv då det borde vara lika vatten i alla. Resultatet är inte identiska men diffar på en acceptabel nivå utan på några saker. Till exempel har det ena Marinlab-testet koppar medans de andra inte har det. Fosfor är hög hos Marinlab men inte Triton. Nedan postar jag ett test per post och sedan en sammanställning av dessa test sida vid sida.
 17. Vore kul att få lite inspiration. Visa gärna upp era clowner, kul med lite bilder :-) Själv är jag sugen på en Svart/vit Snowflake och någon Orange av märklig sort :-)
 18. För att förbrylla ytterligare så kan jag säga att testet från Marinlab innan dessa tre test också visade Cu
 19. Ja och fosfor så olika....
 20. Ja jag kan hålla med till viss del. En liten felmarginal är väl ok, men vissa känns konstiga. Kanske kan någon med djupare kunskap i hur testerna funkar förklara?
 21. 0-150 liter

  Resultatet av mitt test av testerna har kommit. Jag startade en egen tråd med mitt experiment :-)
 22. En snabb sammanställning test av test.pdf
 23. Marinlab 2
 24. Marinlab 1
 25. Triton