Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Mollypierce

Medlem
 • Antal inlägg

  4
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Mollypierce

Profilinformation

 • Förnamn
  Molly
 • Stad
  Linköping
 1. Jag är intresserad av fisk och koraller. Har alltid älskat havet, dyker, fridyker och snorklar. Ja, jag har haft sötvatten tidigare i några år. Dock endast ett 60L
 2. Tack för svar! Så, vad för fiskar kan man ha? Har annars sett många akvarium på blocket. Är det kanske värt att köpa ett större men begagnat?
 3. Har även en till fråga: Kan man använda vanligt kranvattnet (+t.ex. aquasafe)?
 4. Hej! Jag har under senaste tiden börjat intressera mig för saltvattensakvarium. Däremot ser det ut som att det är väldigt avancerat och nästan omöjlig om man inte har koll på exakt allt. Är intresserad av att köpa en mindre nano-kar, kanske 30L. Behöver ha ett sammansatt då jag inte förstår vad en proteinskummare och liknande är. Har försökt läsa men det är ren grekiska. Har därför några frågor. 1. Rekommenderas en 30L nano till en nybörjare? varför/varför inte? 2. Hur stort skulle ni rekommendera? (Inget jättestort då ekonomin inte håller och platsen finns ej) 3. Vad är en proteinskummare och är den nödvändig? 4. Är det mycket svårare med saltvatten än sötvatten? 5. Vad kan man ha för något i ett 30 L? 6. Städar man saltvattenakvarium på samma sätt som söt?