Jump to content

Dimorb

Medlem
 • Content Count

  4194
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Dimorb last won the day on March 27 2016

Dimorb had the most liked content!

Community Reputation

113 Excellent

Profilinformation

 • First name
  Andre
 • City
  Porsgrunn
 • Antal år inom saltvatten
  10+
 • Akvarievolym
  1970 liter + diverse karantän och fraggsystem
 • Akvarie mått
  300x70x70 + 250x50x45 sump
 • Akvarietillverkare
  Custom by DreamAquarium
 • Ljusuppsättning
  T5 lysrör
 • Använder du skummare
  Ja
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Deltec 3070s
 • Antal år inom sötvatten
  Sysslar bara med saltvatten.
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  250 i systemet
 • Storlek på sump
  250x50x45
 • Kör du med sand på botten
  Nej
 • Använder du UV-C
  Ja
 • Använder du Ozon
  Nej
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Nej

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Så sant. Reagerar ditt akvarium lika om du doserar manuellt eller om du använder oxydatorn?
 2. Nej det tror jag inte. Vadå? Har aldrig haft utslag på något speciellt på ICP och sänder ju in var 2-3 vecka.
 3. Vågar inte chansa så tar den ut. Kanske kör med aktivt kol igen vid behov. Kanske kopplar in annan filtrering men vet då inte hur jag skall bli av med gult vatten. Jag håller den helt lodrätt och sätter den i krukan innan jag sätter den i vattnet.
 4. Dimorb

  Kopplingar till Clarisea?

  Men säg att jag vill såga av röret och koppla på flera förgreningar precis som på filmen eller i det minsta sätta en strypbar kran längst ut på rören efter att jag kapar av dem. Räcker det då att jag mäter ytterdiametern på röret och så tar jag och går neråt i förminskningar. Vilken typ av pvc skall det vara? Såg att det fanns flera olika sorter.
 5. Jag misstänkte något liknande. Kan det svarta som var på insidan av krukan skapas av väteperoxiden och något som oxideras eller det blir inga "restprodukter" ? Sköljde ut den flera gånger och det var lika svart som aktivt kol sot.
 6. Dimorb

  Kopplingar till Clarisea?

  Hej. Jag har 2 nedfallsrör från mitt akvarium till min sump. Det ena kan strypas med hjälp av en ventil och det andra är helt öppet. I tillägg har jag ett nödfallsrör. Det är stora rör - vet inte hur stora de är. Vad skall jag mäta för att säkerställa storleken/dimensionerna? Min retur är en jebao på 20000 liter/timme men osäker på hur mycket den egentligen ger upp/ner till akvariet. Det jag vill göra är att jag önskar att koppla mina 2 rör till 1 eller 2 clarisea filter i nedfallsfacket i sumpen. Men som jag förstår har Clarisea 32 mm koppling och jag antar att mina rör är större än det. Såg en film: Där personen hade gjort flera avstickare med ventiler för att koppla på och av utrustning. Jag kunde tänkt mig något liknande som gör det enklare att dra på och av utrustning. Är det då så att jag alltid måste limma eller kan jag använda mig av någon form av rör/genomföring som jag kan skruva på/av? Någon som är bra på detta som kan tänka sig att hjälpa till lite? Tacksam för det. Mvh Andre.
 7. Det är deltec PP150 tror jag den heter. Har inte funnit den i butik i Sverige utan beställde direkt av dem.
 8. ja jag vet. Så något som inte stämmer. Søchting orginal i orginalflaska. Men jag är inte orolig för att det är något fel på väteperoxiden men reaktionen jag får på korallerna när jag sätter den ner skrämmer mig lite. Så har tagit ut den helt nu.
 9. Tror inte det handlar om överdosering i direkt bemärkelse utan överdosering över lång tid. Mina koraller reagerar nu inom 5 minuter från det att jag sätter ner oxydatorn. Har tagit ut den och vågar inte köra med den längre. @Stefan molin
 10. Må uppdatera för mitt kar har börjat lite likt. Innan vi reste på semester bestämde jag mig för att koppla in oxydatorn igen. 1 katalysator med 12% väteperoxid i W-modellen. Funkade bra i några veckor men väteperoxiden tog slut väldigt olika snabbt. Allt mellan 1-4 veckor på samma volym. Kom hem efter semestern och oxydatorn var tom. Fylld på som vanligt och satte ner den. 5-10 minuter senare var alla knappa ihopslagna och 20-30 min efter alla gonioporerna. Ha testat några gånger till men knapparna drar sig samman 5-10 minuter efter att oxydatorn har åkt i akvariet. Precis köpt zoas för lite för mycket pengar så hela fraggdelen är full - 300/400 fraggar - och stora visningsdelen har några kolonier på 500 polyper.. så vågar inte ha den i. Hoppas på att detta "testet" inte har påverkat någonting långsiktigt.
 11. Dimorb

  Aktivt kol vs väteperoxid i oxydator

  @Kimozabe Jag kan nog inte köra med väteperoxiden längre. Alla zoanthus reagerar kraftigt 5-10 minuter efter att jag sätter ner den och 20-30 minuter senare reagerar gonioporerna. Det måste vara något fel på den oxydatorn eller katalysatorn eller någonting. Har ju tidigare kört med aktivt kol samtidigt som jag körde väteperoxid i en ganska lång period så förstår inte detta.
 12. @Lasse prövade att installera oxydatorn igen nu. Satte ner den och 5-10 minuter efter att den kommit i vattnet är alla zoanthus stängda. 1 katalysator och 12% väteperoxid i modell W i nästan 1800 liter vatten. Bör ju inte kunna vara överdosering på så kort tid - skulle det varit läckage så skulle man ju sett det på dykarklockan att vätskan var betydligt mindre än när man satte ner den. Kan korallerna må dåligt och "känna igen" väteperoxid i vattnet om de misstrivs med det och därför reagerar som de gör? Vad med krukan - kan den släppa något skit i vattnet? Prövade att tvätta av den och den blev riktigt kolsvart vatten från den även under rinnande kran. Tacksam för svar.
 13. Hur fungerar det om man har en förhöjd konsumtion av karbonater t.ex. vid stort bruk av rowaphos eller nitratreaktor som påverkar kH värdet? Dosetronic kontrolleras av aquatronic och den i sin tur beräknar ju doseringarna utifrån kH mängden. Men vid t.ex. tillsats av rowaphos så sjunker kH ganska drastiskt men CA och MG förblir i stort oförändrade. Om Aquatronic då höjer kH så tänker den väl också att den skall korrigera CA och MG, vilket den egentligen inte behöver då eftersom rowaphosen enbart påverkar kH värdet. Vad sker då? I mitt huvud blir det då väldigt förskjutet värde - troligtvis för högt CA och MG - för Aquatronic mäter inte CA/MG och det för inte Dosetronic heller?
 14. Bör en sådan sänkning också bli synlig inuti nitratfiltret? Konstigt att alla zoas och gonioporer reagerade direkt när jag satte tillbaka oxydatorn. Byter nu vatten 4x 220 liter över några dagar och så skall jag se hur det påverkar polypexpansionen - därefter ta valet om oxydatorn skall testas ut igen. Den har varit väldigt smidig så hoppas ju på att den skall gå att använda.
 15. Ok. Var och vilken slang köper man? Reservdelar eller bara en helt vanlig silikonslang? När jag tog den ut för rengöring var den ganska styv. Aldrig bytt de åren jag har kört pumpen. Hur ofta bör man byta?
×