Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

chabo0

Medlem
 • Antal inlägg

  44
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

9 Neutral

Om chabo0

Profilinformation

 • Stad
  Stockholm
 • Antal år inom saltvatten
  till och från ca 7år
 • Akvarievolym
  216L
 • Akvarie mått
  60*60*60
 • Ljusuppsättning
  LED
 • Använder du skummare
  Ja
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Coral Box Skimmer D500
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Har du sump
  Ja
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Nej
 • Använder du Ozon
  Nej
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Nej

Senaste besökare till profilen

556 profilvisningar
 1. 151-720 liter

  Hej, ursäkta att jag inte varit aktiv och svarat på din fråga, har haft fullt upp med att flytta. Guldmuränan blir ca 60-70cm har jag för mig och Stjärnmuränan blir väl ca 50-60ca om jag inte minns helt fel, tyvärr nu efter min flytt så ser jag att jag måste banta ner mitt innehav och funderar på att sälja Guldmuränan då den skulle ge sig på allt i ett sällskapsakvarium. Men rovfiskar är roliga och intressanta men de skitar ner en hel del så en bra skummare och vattenbyten är ett måste för dessa fiskar, vet inte om drakar och liknande fiskar skitar ner lika mycket iofs. Jag kommer nog att låna din skiss för framtida justering, om det är ok för dig?
 2. 151-720 liter

  Gått med lite enkla tankar om att skaffa EN muräna nu har det blivit TVÅ och det är inget jag ångrar ett dugg. Bjuder på bilder på mina familjemedlemmar Finns även lite filmer
 3. Igår när jag kom hem från jobbet så var akvariet till min skräck släckt, min ramp ville inte lysa hur jag än provade med alla möjliga metoder så det var att åka till butiken och köpa en ny ramp och det blev en Maxspect RSX 100W som precis inkommit. Jag är efter knappa dygnet väldigt nöjd då min gamla var ett DIY bygge som jag hade svårt att ställa in men med denna så finns det 4 förprogrammerade program och man kan programmera eget program själv om man vil det "vilket jag inte gjort försök på ännu". Är det någon annan här som har erfarenhet av dessa och vad har ni då för erfarenheter?
 4. 151-720 liter

  Denna har jag varit sugen på under mina tidigare år inom saltvattenakvaristik och nu äntligen har den flyttat in. Har läst nånstans att man bör undvika att hålla flera kejsare i samma akvarium och undrar lie vad ni har för erfarenheter/ om ni har några? sedan har jag fått tillstånd att köpa ett större akvarium till sommaren 2018 så man kan ju om inte annat börja snegla på kirurger då de brukar vilja ha lite större simyta än vad jag kan erbjuda idag, detta tror jag beror mycket på att frugan gillar Sohal'en . Har även kollat lite bilder på sumpuppställningen ni har här samt googlat runt lite och läst att skummaren bör stå i vatten med jämn nivå och funderade på hur andra ställt upp sina skummare i sina sumpar, lite för inspiration samt för att min ska fungera så optimalt som den kan.
 5. 151-720 liter

  När jag köpte kuben följde det med ett hemmabygge till ljusramp LED som jag fått hyggligt bra inställt men jag undrar om det går att ladda hem en enklare mjukvara för inställningar eller om det är styrt av vad rampen är programmerad med från början? Just nu så börjar jag skymta vad som ser ut att vara nån form av kalkalger "vita små hårda prickar" på akvariets baksida. Är nöjd med vad ja har i akvariet just nu då det finns stor potential för tillväxt för korallerna och fisk ska väl tillsättas, har kikat lite på olika fiskar men är riktigt nyfiken på en eld dvärgkejsare och tror storleken skulle passa perfekt.
 6. Hur länge ha akvariet varit igång nu? Men som jag skrev så kommer Kalcium sjunka för att det konsumeras av invånare mm i akvariet.
 7. var nog lite för snabb på att svara på din fråga. Men du fick ju svar på vad som kan dra ner KH iaf Du behöver just nu inte oroa dig för att värdena är lite låga eller svajiga om du bara har sten och saltvatten i ditt akvarium, Det kommer nu behöva gå så i ungefär 1månad från det att du blandade saltvatten och la i levandesten innan du köper sniglar/städpatrull. då kan du vilja ha lite mer stabilare värden för att dina djur ska trivas. Så nu är det bara att luta sig tillbaka och läsa olika trådar här på forumet och andra ställen i väntan på att akvariet stabiliserar sig.
 8. Ca=kalcium brukar dra ner Kh som ska ligga mellan 7-11 så min första fundering är hur ca ligger? kalcium brukar förbrukas automatiskt så ingen fara så länge du inte har något som utsänder kalcium i akvariet som en kalkreaktor som trycker ut i för snabb takt. Du ska inte ligga högre än 445-450 i CA men ju högre värde ca desto lägre kh.
 9. 151-720 liter

  Fast den är ganska lik seriatepora caliendrum, bildgooglade på namnet och den liknar den på färgerna och eventuellt strukturen. Nästa steg blir att fundera ut lite fisk som passar in i en kub 60*60, har varit sugen på en muräna tidigare och kommer nog att införskaffa en stjärnmuräna, sedan är jag lite sugen på dvärgkejsare av någon form. Tack för era synpunkter och hjälp till identifiering .
 10. Green star polyps är enligt mig en väldigt stark mjukkorall/koloni som växer så att den knakar utan att du måste stödmata den, men det är min egna erfarenhet och andra kan säkert ha annan uppfattning. Jag skulle sluta tillföra dosering av Aquaforest för att se om värdena går tillbaka och sedan se om inte dina koraller tar sig igen, om de inte gör det så kan det bero på att de står med för mycket eller för lite ljus mm.
 11. 151-720 liter

  Har köpt lite SPS´er som jag börjar gilla mer och mer, har i mina tidigare akvarier bara kört med mjukkoraller då jag enbart kört med T5or. Tycker karet puttrar på som det ska nu när jag fått ordning på belysningen. Första bilden är en helbild Sedan ska det vara en lila hysterix Den sista minns jag tyvärr inte namnet på, tacksam för om nån kan namnet och svarar
 12. 151-720 liter

  Har fått ett bättre ljus efter mycket trixande med inställningarna i ljusrampen, alla värden ser lovande ut och det är dags att börja kika efter koraller att fylla upp med innan jag börjar tillsätta med fisk. Bjuder på lite bilder. akvariets mått är 60x60x60.
 13. Då blir väl följdfrågan väldigt enkel, kommer denna att kunna återhämta sig? Köpte lite sten med ett ar mjukisar på begagnad, så alla tips på hur jag kan få tillbaka färgen på denna är tacksamma.
 14. Den är transparant/genomskinlig misstänker ju helt att det är en skivanemon av nåt slag. Kan de vara så att det är en form av Discosoma art som muterat?