Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Johan254

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  159
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

13 Neutral

Om Johan254

Profilinformation

 • Förnamn
  Johan
 • Stad
  Jönköping
 • Stödjande medlem t.o.m
  2018-01-10
 • Använder du skummare
  Ja
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Har du sump
  Ja
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Ja
 • Använder du Ozon
  Ja
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Ja
 1. https://www.whitecorals.com/media/images/org/completed/105636.jpg jag köpte en sån där (liknande den), senariot blev som följande, jag körde karantän i 5 minuter. satte ner den i akvariet, den gick från ganska liten till mer än dubbla storleken. sen gick den tillbaka till orginalstorleken och nu försvinner det mer och mer av den. Vad gjorde jag för fel? Har jag vattenvärden som inte passar, satte jag den för högt upp? har acaner som jag har haft väldiga problem med också. enda som verkar funka är sånt som rör på sig..
 2. Jag köpte en ny, men tog pumpen från den där och satte i den nya. Funkar bra nu.
 3. Jag såg min mandarin käka frusen mysis härom veckan.
 4. och vad ska refraktometern visa då?
 5. Jag läste på nätet att 481.75 gram rodi vatten och 18g salt så får man en blandning som man kan använda som kalibreringsvätska. men när man mäter vad är det för värde man ska få då? jag får runt 1.028 eller nått sånt. ( http://reefkeeping.com/issues/2004-06/rhf/index.php )
 6. oceanakvarium.se säljer en också. jag har en men har inte börjat grejja med den än.
 7. När du ändå ska bygga från scratch, kolla hur djupt du får sätta ner pumpen i skummaren. jag satte nog ner min för djupt så den dog. så nu har jag en anordning som jag ställer skummaren på så att jag håller mig inom maxdjup för pumpen.
 8. jag har läst att det ska ligga på runt 1400.. men om 1300 är ok så håller jag mig där.. Jag doserar rätt mycket osmosvatten varje dag, det dunstar en del. det kan inte vara så att det jag sätter i gör att mina värden sjunker?
 9. hur mycket magnesium sätter ni i varje vecka? Kommer aldrig upp i 1400.. tycker jag sätter i massor, 70g åt gången. sen när jag mäter ett par dagar senare så är jag nere i 1300 igen..
 10. vet faktist inte vilken modell det är, dom är silverfärgade.
 11. Jag har skaffat ett refugium, så jag sätter till dom där nu. Precis börjat så har bara satt i en påse ännu.
 12. Vad jag fattat det som så hittar den mat. Bara för att du inte ser maten så betyder inte det att den inte gör det Levande copecods finns att köpa. Jag har satt i det i akvariet. Man ser dom knappt..
 13. vatten från fosfatreaktorn, kan jag köra ner det i refugiet, eller ska det gå via skummaren?
 14. jag har 4 chromisar, 1 är ledare han är alltid framme först när jag tittar i karet väntar på mat. brukar jaga undan dom andra 3 som försiktigt tittar fram bakom nån sten. ganska tråkiga då dom alla 4 gömmer sig bakom all sten och bara är framme vid matdags
 15. Om jag lånar tråden lite, kan man stoppa ner räkan i sumpen ett tag?