Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Johan254

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  188
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

22 Neutral

Om Johan254

Profilinformation

 • Förnamn
  Johan
 • Stad
  Jönköping
 • Stödjande medlem t.o.m
  2018-01-10
 • Använder du skummare
  Ja
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Har du sump
  Ja
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Ja
 • Använder du Ozon
  Ja
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Ja
 1. Jag hade en lampa i mitt refugium, hände inget med algerna, satte i en lampa till, nu växer allt möjligt där. börjar att få glasrosor också. ska försöka o lasra bort dom dock
 2. beror ju lite på vart nånstans du tömmer tillbaka vattnet.. jag har en 20 liters behållare som jag tömmer sen fyller igen. här i står även skummaren, returen går ner i denna dunk. sen går vattnet vidare till sumpen, har väl kanske 30-40 liter i den. sen vidare till akvariet. så jag höjjer temperaturen redan innan vattnet hinner komma ut i akvariet. sen låter jag ju dunken med vatten stå i badrummet, så det blir ju den temperaturen som det är i det rummet.
 3. jag värmde vattnet i början, men inte nu mer. Häller i vatten, fyller på med salt och väntar en timme eller 2 tills vattnet är klart. sen så byter jag. 20 liter av 200.. det händer inte så mycket i karet temperaturmässigt.
 4. Det var nog det dyraste jag köpte in iallafall när jag satte igång, bortsett från akvariet då.. men jag köpte ett maxspect. Bra ljus i det, och timer o så. Så man får månljus osv. Köp inget billigt nu i början, du kommer ändå att byta efter ett tag.
 5. köp en magfloat. funkar kanon. dom är rätt dyra, men funkar bra.
 6. karet är på 200 liter, har en bubble magus skummare. http://www.bubble-magus.com/productinfo.aspx?id=469 upptäckte idag att slangen till fosfatremovern va täppt med nått, har fixat till det, så nu rullar den igen iallafall.
 7. fosfat 0.3. Nitrat har alltid legat runt 25. Väldigt svårt att tyda den där skalan dock.
 8. Har rätt höga värden av fosfat, vattenbyten hjälper inte, iallafall inte dom 20 litrarna i veckan som jag byter. Jag kör med oceanakvariums Revdos och jag har 2 kanaler kvar, kan man köra nopox i en av kanalerna, eller är det lite riskfyllt? Finns det annat man kan dosera för att hålla nivån nere?
 9. jag gick igenom mina bilder men tog tydligen inget på fiskarna med min kamera. jag vet att jag filmade med min GoPro. ska se om jag kan hitta nått på den.
 10. Kom precis hem ifrån Hong Kong. Dom hade butiker med större fisk i 8000 kr klassen. Sötvattenfisk då. Men är man där o leker så går lönen fort.
 11. Jag hade samma problem med min skummare, hittade en annan som funkar bättre. om det skummar för fort så har du den för lågt. Sen kanske du släpper på för mycket luft också. Är nog ganska viktigt att den är på samma nivå hela tiden, att vattennivån är samma där den är. är lite pill o ställa in.
 12. har inte jättemycket plats, så får se om dessa 2 liters funkar. annars får jag se om jag hittar nån annan lösning, också tittat på smalare högre burkar. 10 liters är inte att tänka på tyvärr. om dom inte är smala o 40-50 cm höga
 13. hittade 2 liters behållare på ÖoB. ska se om jag kan få igång detta i helgen. Ska man ha värdena uppe som dom ska innan man kör igång eller kan man låta doseringen höjja upp? Jag förmodar att man då måste sänka efter ett tag..
 14. Tänkte dra igång detta innan semestern, skulle en sån här behållare funka: https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/90066708/ Ska köpa 3 st isåfall. akvariet är på 200 liter. funkar det med 2 liters behållare då? Eller är det för litet så att man måste fylla på veckovis?
 15. jag hittade orsaken till lukten när jag skulle värma mat i helgen.. har även letat efter fåglar och annat levande som katterna dragit in men inte orkat äta upp..