Jump to content

Johan254

Stödjande medlem
 • Content Count

  209
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

27 Good

About Johan254

Profilinformation

 • First name
  Johan
 • City
  Jönköping
 • Stödjande medlem t.o.m
  2018-01-10
 • Använder du skummare
  Ja
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Har du sump
  Ja
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Ja
 • Använder du Ozon
  Ja
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Ja

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Johan254

  Vad heter dessa fiskarna?

  jepp, coola ögon. Ska se om Korallfisken kan ta hem nån gylta.
 2. Johan254

  Vad heter dessa fiskarna?

  tyckte dom såg rätt sköna ut, en snubbe sa att dom e lite aggressiva dock..
 3. Johan254

  Vad heter dessa fiskarna?

  nä, när jag snorklade så var dom mest långt nere, under nån sten.. verkar vara nattdjur det där. den första ska tydligen vara svår oxo.. Gyltan gillade jag färgerna på.
 4. Johan254

  Vad heter dessa fiskarna?

  https://imgur.com/a/mNGJOsB
 5. Johan254

  Ingen el i huset, hjälp!

  mina fiskar har klarat sig hela natten utan ström
 6. Neron köpte jag, den har hängt sig ett par ggr och tömt hela min 25 liters dunk i akvariet.. det finns en del utrymme för detta, men det kan ställa till det. Funderar på att ha en backup som bryter strömmen om nivån blir för hög. Jag skulle nog föredra den dyrare. sitter en extra sensor i den. Sen låter den som fan om nivån blir för hög. men som folk sagt, utloppet från den måste vara högre än nivån i dunken annars så tömmer den tills nivån är under utloppet. (Jag har min i nivå över dunken med vatten, sen har jag en slang med större dimension som leder vattnet ner i returen. Då blir det inget baksug.) Men det låter som att detta inte är några problem då du tömmer direkt i akvariet. Jag har nivågivaren i kammaren i sumpen där jag övän har returpumpen. Mitt doservatten går ner i samma kammare.
 7. Johan254

  Värden

 8. Johan254

  sand fråga

  Dolabella Sea Hare https://forums.saltwaterfish.com/data/1/1c/300x300px-LS-1cd9e037_708-2836_nudi.jpg
 9. Johan254

  sand fråga

  jag menade, varför döpa den till belladonna när den är långt ifrån detta
 10. Johan254

  sand fråga

  om ni tycker sjögurkan är ful så ska ni inte skaffa en sjöhare, det var nog det fulaste jag sett. så jag köpte den direkt snubben på korallfisken sa nått om att den kallades belladonna eller nått liknande på latin. helt fel ordval kan man lungt säga
 11. Johan254

  sand fråga

  en goby och sandstjärnor lär ju röra om sanden för dig. jag har 2 st sandstjärnor en gody och en sjöhare som verkar bo i sanden. finns sniglar som lever i sanden också.
 12. Johan254

  Clean up crew

  jag köpte en sjöhare i helgen, stor rackare i mitt lilla 200 liters. Den försvann direkt.. förmodligen för snabb växling ner i mitt akvarie.. men sen igår så såg jag den äta alger på glaset, tydligen så gömmer den sig i sanden när den inte vill äta nå mer. En goby ska du ha, dom är roliga o kolla på. Visst, dom röjjer omkring i sanden. Eremiter är väl mer på stenarna o äter.
 13. Johan254

  Höja salthalten

  Du ska ju ändå byta vatten varje vecka. om du kör med exempelvis 500g salt i ditt byte, så höj till 600g. sen mäter du efter en dag. fortsätt så tills du nått rätt salthalt. Sen när du vill hålla rätt halt i karet så mät det vattnet du byter med så att det har samma salthalt. annars så sänker du ju salthalten sakta igen.
 14. Johan254

  Detrius, skadligt eller ej

  jag har märkt med min skummare att det är viktigt att du har samma nivå på vattnet där du har skummaren. får du nivåskillnader så jobbar den fel. detta ihop med fel luftmängd och den svämmar över direkt.
 15. Johan254

  Sand byta?

  har du djur i sanden som renar? jag har ganska grovkornig sand, men 2 stjärnor och lite andra djur håller den rätt så ren tycker jag
×