Gå till innehåll

Johan254

Medlem
  • Antal inlägg

    216
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. suttit en del och kikat på denna sida och köpte massa grejjer för ett tag sen. Men blev aldrig av att jag byggde nått.. hittade denna kickstarter idag. 4 dagar kvar, jag la in 57 dollar. Får se om det kommer nått i April.
  2. Finns det nån i Sverige som säljer mat till levande copecods? Köper från ett ställe i England, men frakten är så jädra dyr.
  3. tror inte det är priset som spelar nån roll här.. 1 meter lång?
  4. jag har köpt av den här snubben: https://www.ebay.com/sch/led-lvjing/m.html?_nkw=&_armrs=1&_ipg=&_from= specifikt dessa: https://www.ebay.com/itm/E27-LED-Grow-Light-30-50-80-100W-Full-Spectrum-Wachsen-Licht-Pflanzenlampe-Birne/264285743385?hash=item3d88a86919:m:mThDSh04jFsjUqQsQ-qHH_w dock lite bristande kvalité, vet inte hur länge dom ska hålla, men ett år höll dom första jag köpte. Köpte 2 nya, en gick sönder efter 2 veckor, får en ny i retur dock. det räckte inte med en 30W för att mitt cheato skulle växa, så fick bli 2 st 30W, sen började det hända saker.
  5. https://www.ebay.com/itm/E27-30W-50W-80W-100W-LED-Grow-Light-Wachstumslampe-Vollspektrum-Pflanzenlampe-DE/273971393073 2 st 30W så växer det fint sen
  6. jepp, coola ögon. Ska se om Korallfisken kan ta hem nån gylta.
  7. tyckte dom såg rätt sköna ut, en snubbe sa att dom e lite aggressiva dock..
  8. nä, när jag snorklade så var dom mest långt nere, under nån sten.. verkar vara nattdjur det där. den första ska tydligen vara svår oxo.. Gyltan gillade jag färgerna på.
  9. mina fiskar har klarat sig hela natten utan ström
  10. För den som vill stoppa ner en kamera i akvariet och filma så säljer jag en Go Pro Hero3. Följer med en del tillbehör. Extra batteri. prisidé 1000 kr.
  11. Neron köpte jag, den har hängt sig ett par ggr och tömt hela min 25 liters dunk i akvariet.. det finns en del utrymme för detta, men det kan ställa till det. Funderar på att ha en backup som bryter strömmen om nivån blir för hög. Jag skulle nog föredra den dyrare. sitter en extra sensor i den. Sen låter den som fan om nivån blir för hög. men som folk sagt, utloppet från den måste vara högre än nivån i dunken annars så tömmer den tills nivån är under utloppet. (Jag har min i nivå över dunken med vatten, sen har jag en slang med större dimension som leder vattnet ner i returen. Då blir det inget baksug.) Men det låter som att detta inte är några problem då du tömmer direkt i akvariet. Jag har nivågivaren i kammaren i sumpen där jag övän har returpumpen. Mitt doservatten går ner i samma kammare.
  12. Dolabella Sea Hare https://forums.saltwaterfish.com/data/1/1c/300x300px-LS-1cd9e037_708-2836_nudi.jpg
  13. jag menade, varför döpa den till belladonna när den är långt ifrån detta
  14. om ni tycker sjögurkan är ful så ska ni inte skaffa en sjöhare, det var nog det fulaste jag sett. så jag köpte den direkt snubben på korallfisken sa nått om att den kallades belladonna eller nått liknande på latin. helt fel ordval kan man lungt säga
  15. en goby och sandstjärnor lär ju röra om sanden för dig. jag har 2 st sandstjärnor en gody och en sjöhare som verkar bo i sanden. finns sniglar som lever i sanden också.
  16. jag köpte en sjöhare i helgen, stor rackare i mitt lilla 200 liters. Den försvann direkt.. förmodligen för snabb växling ner i mitt akvarie.. men sen igår så såg jag den äta alger på glaset, tydligen så gömmer den sig i sanden när den inte vill äta nå mer. En goby ska du ha, dom är roliga o kolla på. Visst, dom röjjer omkring i sanden. Eremiter är väl mer på stenarna o äter.
  17. Du ska ju ändå byta vatten varje vecka. om du kör med exempelvis 500g salt i ditt byte, så höj till 600g. sen mäter du efter en dag. fortsätt så tills du nått rätt salthalt. Sen när du vill hålla rätt halt i karet så mät det vattnet du byter med så att det har samma salthalt. annars så sänker du ju salthalten sakta igen.
  18. jag har märkt med min skummare att det är viktigt att du har samma nivå på vattnet där du har skummaren. får du nivåskillnader så jobbar den fel. detta ihop med fel luftmängd och den svämmar över direkt.
  19. har du djur i sanden som renar? jag har ganska grovkornig sand, men 2 stjärnor och lite andra djur håller den rätt så ren tycker jag
  20. jag vet inte vad man ska ha för kH. Jag har läst om runt 8. har haft dålig koll på just kh. så har legat runt 6 tidigare..
  21. karet är på 200 liter. en kub 60x60x60
  22. har börjat lite lätt med balling för att få bättre koll på mina värden. Jag doserar 36ml med revdos. Mätte rätt mycket i början. Har sänkt från 40 ml till 36 för att värdena stack iväg. sen sjönk det lite så jag höjde till 36 från 35 ml. Sen har jag legat lite lågt med att mäta. Mätte idag och har nu 9.4. Kan mina veckobyten av 20 liter vatten påverka kH åt nått håll? Jag mäter med en hanna checker. Magnesium 1200 Kalcium 420 Fosfat 0.46 (hanna) Fosfaten har jag aldrig fått bukt med, den går stadigt uppåt.. ändå så har jag en reaktor för detta.
×
×
  • Skapa Ny...