Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Johan254

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  160
 • Gick med

 • Besökte senast

Allt postat av Johan254

 1. O det ska innehålla saltvatten. Förmodligen så satsar jag lite på fel grejjer, men har ändå lite lust o försöka få till detta. Har väl egentligen börjat med att man samlat på sig lite koraller när man varit ute o rest. Har exempelvis en flaska med svart sand från Thailand. Är detta nått jag kan sätta i akvariet? Jag hade som det är nu tänkt mig ett 60x60x60 akvarie. Mer än så vet jag inte. Läser o läser o blir väl lite klokare med tiden. Nått jag tänkt börja med är vattnet. Det ska ju renas, värmas osv, och vad jag förstås så är det en behållare under akvariet som ska hand om detta. Då kommer man till hur vattnet tar sig från akvariet till lådan under. Borra i akvariet är det snyggaste sättet att lösa detta? Frågan är då hur jag ska borra. 2 st hål på ena bakkanten, ett hål lite längre upp än det andra för säkerhet? Detta blir då vattnetförsel ner i lådan under. Returen i ett annat hål på andra sidan? Sen när vattnet är på väg ner under akvariet så ska det passera en skummare, är detta det första steget? eller plockar skummaren vatten ifrån lådan? Så om nån kunde rita ett enkelt diagram i Paint eller liknande på hur vattnet ska gå från akvariet till akvariet så vore det tacksamt. Det finns ju hur mycket olika modeller av allt. Så det lär ta ett tag innan jag är i hamn med detta. Tänkte exempelvis inte ha fisk i, utan bara djur på botten. Men så hörde jag att fisken hjälper till i Ekosystemet som blir.. Kanske fel forum detta, borde finnas ett innan nybörjare
 2. 1 dygn
 3. https://www.whitecorals.com/media/images/org/completed/105636.jpg jag köpte en sån där (liknande den), senariot blev som följande, jag körde karantän i 5 minuter. satte ner den i akvariet, den gick från ganska liten till mer än dubbla storleken. sen gick den tillbaka till orginalstorleken och nu försvinner det mer och mer av den. Vad gjorde jag för fel? Har jag vattenvärden som inte passar, satte jag den för högt upp? har acaner som jag har haft väldiga problem med också. enda som verkar funka är sånt som rör på sig..
 4. Jag köpte en ny, men tog pumpen från den där och satte i den nya. Funkar bra nu.
 5. Jag såg min mandarin käka frusen mysis härom veckan.
 6. Jag läste på nätet att 481.75 gram rodi vatten och 18g salt så får man en blandning som man kan använda som kalibreringsvätska. men när man mäter vad är det för värde man ska få då? jag får runt 1.028 eller nått sånt. ( http://reefkeeping.com/issues/2004-06/rhf/index.php )
 7. och vad ska refraktometern visa då?
 8. oceanakvarium.se säljer en också. jag har en men har inte börjat grejja med den än.
 9. När du ändå ska bygga från scratch, kolla hur djupt du får sätta ner pumpen i skummaren. jag satte nog ner min för djupt så den dog. så nu har jag en anordning som jag ställer skummaren på så att jag håller mig inom maxdjup för pumpen.
 10. jag har läst att det ska ligga på runt 1400.. men om 1300 är ok så håller jag mig där.. Jag doserar rätt mycket osmosvatten varje dag, det dunstar en del. det kan inte vara så att det jag sätter i gör att mina värden sjunker?
 11. hur mycket magnesium sätter ni i varje vecka? Kommer aldrig upp i 1400.. tycker jag sätter i massor, 70g åt gången. sen när jag mäter ett par dagar senare så är jag nere i 1300 igen..
 12. vet faktist inte vilken modell det är, dom är silverfärgade.
 13. Jag har skaffat ett refugium, så jag sätter till dom där nu. Precis börjat så har bara satt i en påse ännu.
 14. Vad jag fattat det som så hittar den mat. Bara för att du inte ser maten så betyder inte det att den inte gör det Levande copecods finns att köpa. Jag har satt i det i akvariet. Man ser dom knappt..
 15. vatten från fosfatreaktorn, kan jag köra ner det i refugiet, eller ska det gå via skummaren?
 16. jag har 4 chromisar, 1 är ledare han är alltid framme först när jag tittar i karet väntar på mat. brukar jaga undan dom andra 3 som försiktigt tittar fram bakom nån sten. ganska tråkiga då dom alla 4 gömmer sig bakom all sten och bara är framme vid matdags
 17. Om jag lånar tråden lite, kan man stoppa ner räkan i sumpen ett tag?
 18. Eremiterna hittar alltid mat. Behöver inte mata dom enligt veteranerna här på forumet
 19. http://www.liveaquaria.com/product/1474/?pcatid=1474 hittade det där angående krabban. tydligen en anemonekrabba, så lite svår att ha i akvariet. jag har köpt 2-3 räkor tror jag, alla uppätna eller försvunna, så jag har haft otur med mina räkor. min Watchman Goby frodas och bygger o har sig dock.
 20. jag resonerar som så att så länge jag har nått som rör sig i mitt akvarie och jag inte har köpt det så är jag nöjd, gratis djur.
 21. snyggt, du får ha dom separerade från allt annat levande i nått år
 22. Allt i djurväg är väl som det ska i ett akvarie. visst en del är jobbigare än andra. men det är ju naturens gång
 23. Jag skulle nog undvika det. den där kopplingen kommer att börja rosta. Nu har man sett stora skepp på botten där fiskar o koraller stortrivs. men frågan är om det gäller ditt lilla akvarium oxo
 24. https://www.marineaquatics.co.uk/shop/two-little-fishes-phosban-reactor-150.html en sån där skulle funka då?
 25. tips på nån modell man kan köpa istället?