Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Ponnapontus

Medlem
 • Antal inlägg

  10
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Ponnapontus

Profilinformation

 • Förnamn
  Carl
 • Stad
  Linköping
 1. Nu är det dags för mig att försöka mig på ett par nybörjarkoraller. Och jag undrar följande! kan jag handskas med Xenia och Discosoma med händerna eller ska man använda någon skydd? jag har inte läst någonstans att de är giftiga. Och så undrar jag om man ska doppa mjukkorallerna i sötvatten innan de ska ner i saltakvariumet? tacksam för svar//Pontus
 2. Min sandvändande sjöstjärna är nog oftare på glaset än i sanden. Vad beror det på?
 3. Hej igen. ang min uppstart så blev det ändringar,Ett besök hos korallfisken i Linköping och 3kg levande sten blev det ist. Stenen la jag i för 4 dagar sedan och ska börja mäta nitriten.Men jag måste nog ändå tillstå att erkänna min glädje över ls . Redan nu kan jag börja se liv i akvariumet. rörmask,en snigel,och lite annat som jag ännu inte kan identifiera. Jag tillsätter startbakterier varje dag enligt instruktioner och baktozym även. bör jag även tillsätta en fisk för att få igång amonium snabbare? Jag har även ympat in lite filter klegg ifrån min sötvattenstank.
 4. Tack för infon.
 5. Nu är min döda sten utlakad och visar inga nämnvärda fosfat nivåer. Jag har förberett vattnet och det har mognat ngt veckor. jag har ett Nano på 30l död sand och maco rocks ca:3kg min förväntning är att kunna få igång alvariumet med bakterie startkultur. Min fråga är om det finns någon som har erfarenhet inom liknande uppstarts sätt??//Pontus
 6. Ok tack för svar.
 7. Det står inte uttryckligen på flaskan att den funkar i saltvatten.Finns det ngn med kunskap om Happy Start bakterier? Vågar jag använda detta i min salltvattentank under uppstarten?.
 8. Hej! Tack för infon. Jag har låga värden på nitratet det ligger på 2. Och fosfat kan jag inte mäta ännu p.g.a att jag inte har köpt ett sådant test änn,men jag ska göra det. temp 25 ph 8 kh 8 nitrite 0,05 amoniak 0 salinitet 1,022 byter 20% vatten 1ggn per vecka vattnet har en ngt mjölkig färg för tillfället.
 9. Hej nej det gjorde jag inte.vad innebär det att laka ur en sten? mina tidigare erfarenheter ligger inom sötvattens burkar,så jag är helt ny inom saltvatten.
 10. Mitt nystartade nano 30l har gått 4v nu.jag använder död sten och ej levande sand. På stenarna har det börjat komma vita små bomullsliknande alger? Eller ngt annat som jag inte kan identifiera//Pontus