Jump to content

Holmis

Stödjande medlem
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About Holmis

Profilinformation

 • Stödjande medlem t.o.m
  2018-12-31
 • Använder du skummare
  Ja
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Har du sump
  Ja
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Ja
 • Använder du Ozon
  Ja
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Ja

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Holmis

  Alger eller??

  Tänkte jag skulle ge en snabb uppdatering om någon läser denna tråd i framtiden. Kolkällan i mitt fall nopox var boven i dramat jag har nu stoppat denna helt i 5 dagar och problemet har nästan helt försvunnit. Nu gäller det att hitta en balans så att inte övriga värden sticker iväg. Åter igen tack för hjälpen!!
 2. Holmis

  Alger eller??

  Ja tålamod har jag insett är den viktigaste egenskapen att besitta om man skall bli framgångsrik i denna hobbyn... =) Tusen tack för alla svar, efter lite sökande på White slime och nopox så tror jag och hoppas att detta är boven i dramat. Skall testa att ta bort kolkällan under ett par dagar och se vad som händer. Sen gäller det att hitta en balans men det ger väl sig med tiden. En lite intressant notering när jag kollar på doseringsinstruktionerna som Red Sea ger för nopox på flaskan så är dessa ca 50 % lägre än vad som sägs i Mature Kit guiden.
 3. Holmis

  Alger eller??

  Taxk för era svar!! Jag har kollat runt lite och Daniel du har nog helt rätt när jag snabbt kollar på lite andra bilder på google. Det blir att läsa in sig på white slime i kväll... En av de fyra delarna i Ref Sea Mature kittet är Nopox doseringen enligt guiden är lite högre än instruktionen på flaskan så jag skall kolla på att minska doseringen lite. Provade idag att göra ett lite större vattenbyte och försökte suga upp så mycket slime som möjligt. Även flödet är justerat något antagligen så att det blir lite mindre delar i karet med dålogt flöde. Jonas, jag har inte lakat ur stenen alls. Började med Marco rocks som enligt det jag kunde läsa mig till inte skulle behöva lakas ur. Finns der någon som har erfarenhet av Marco Rocks?
 4. Holmis

  Alger eller??

  Hej, Detta blir mitt första inlägg på detta fantastiska forum. Från början hade jag tänkt skriva mer på forumet och kanske göra en byggtråd men framförallt ställa mer frågor. Dock har alla frågor som dykt upp under min uppstart redan funnits bland forumets alla trådar. Nu har det dock dykt upp en hel del alger, slem eller något som jag har svårt att identifiera som jag hoppas att någon kan hjälpa mig dels att identifiera men också med någon ide om hur jag skall hantera dessa. Lite bakgrunds info är ju alltid bra, detta är mitt första saltkar så jag började på i princip noll men har läst massor med trådar och tittat på mååånga timmar av youtube klipp och klarat mig hyfsat tror jag... =) Karet är ett Red Sea Reefer 250 Delux dvs. med 2st Hydra 26 HD led , skummare Deltec SC 1455 och jag kör bara osmos vatten. Jag har följt Red Sea Matutre start kit till punkt och pricka och har just nu åtta sniglar och två clowner i karet. Just nu är jag på dag 20 av guidens 21 dagar och jag startade med levande sand men död sten (Marco rocks). Finns det någon som vet vad detta är för typ av alger? Om det nu är alger och inte Cyano men skall inte Cyano vara mer rött? Tack på förhand. Christoffer
×