Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Terese

Medlem
 • Antal inlägg

  8
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

Om Terese

Profilinformation

 • Förnamn
  Terese
 • Stad
  Umeå
 1. Hej! Jag undrar hur saltvattensakvarier påverkas av ljuset i Norrland? Jag bor i Umeå och det kommer inte dröja så länge innan det är ljust dygnet runt. Jag har självklart inget direkt solljus på akvariet, men påverkas akvariet av att det är ljust hela tiden? Bör man mörklägga, eller spelar det ingen som helst roll? /Terese
 2. Fantastiskt nog så hade inte Kenyaträdet dött! Det hade lämnat kvar en liten bit vid foten av trädet och nu skjuter det upp ett nytt Kenyaträd :-)
 3. Tack för input! Det blir inköp av coral dip inför nästa korallköp!
 4. Ja, i efterhand så låter det ju absolut som det klokaste. Plattmaskar är inte något som jag vill ha in i mitt akvarium. Men sötvattensdopp, är det något man bör göra på alla nyinköpta koraller? Och hur gör man för att korallerna inte ska dö av det, som min korall gjorde?
 5. Hej! Jag är nybörjare inom saltvärden och har startat upp ett saltvattenakvarium under hösten. Förra veckan så köpte jag min första korall, ett litet kenyaträd. När jag kom hem såg jag att det kröp runt plattmaskar i påsen med korallen. Därför beslöt jag mig för att doppa kenyaträdet i kranvatten ca 10-20 sekunder (med samma temperatur som akvarievattnet) innan jag placerade det i karantänakvariumet. Tyvärr dog kenyaträdet av denna behandling, och jag undrar vad jag skulle ha gjort annorlunda? Vore tacksam för hjälp!