Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Leoparden

Medlem
 • Antal inlägg

  57
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

4 Neutral

Om Leoparden

Profilinformation

 • Förnamn
  Mia
 • Stad
  Lund
 • Land (om annat än Sverige)
  Sweden
 1. Har ett akvarium på 300 liter som varit igång i 3 månader. Har ca 30 kg levande sten och 20 kg levande sand. Stenen är köpt av en kille som la ner sitt kar, väl ingångna och inte behandlade med något. Jag märkte direkt i början hur stenarna kryllade med små djur och så har det forsatt. Idag var vi nere på zoogiganten och köpte 10 påsar med codepods för att öka upp beståndet och förbereda för en mandarin. Men när vet man att karet är tillräckligt moget för att där ska finnas tillräckligt med mat om den inte tar fryst? Hur ofta (om ni behöver) fyller ni på med nya pods? Samt, vad rekommenderas; en mandarin eller ett par bestående av hona och hane?
 2. Hur skulle det funka med ett bangai-par?
 3. Sand har vi. Även tak över karet. Brukar ha "mathålen" öppna dock,och vi hade oturen att vår gobi lyckades hoppa ut genom det hålet..
 4. Har du förslag på någon trevlig? Ska absolut kolla upp detta
 5. Jag skulle vilja ha lite tips på trevlig fisk att införskaffa. Viktigt är att det ska funka med beståndet som redan bor där. Akvariet är på 300 liter och där bor för tillfället: En gul kirurg En bicolor dvärgkejsare Två clowner En Putsarräka En sandvändande sjöstjärna 4 eremiter Några nassarius Bumblebee snäckor Turbosar
 6. Hur funkar bangaier ihop med andra? Har ett 300 liters kar där det just nu går 1 gul kirurg, två clowner, en bicolor dvärgkejsare samt en Putsarräka. Hur hade bangaier funkat med detta? Hur många rekommenderas?
 7. Vi har två ocellaris som älskar sin BTA. De håller sig runt den på dagarna även om de faktiskt rör sig en del i hela karet, och på natten sover båda två i den
 8. Såldes som scolymia, men vad skulle ni säga? Bästa bilden jag kunde ta
 9. Det gjorde jag. Och sedan dess har inget mer nopox doserats
 10. Kan man krascha hela systemet i början genom att ta in för mycket koraller eller gäller detta endast fiskar?
 11. Jag har fått som vitt damm som lägger sig i akvarie och sump. Lägger sig gärna upp på stenar, runt termotern, på bottnen i sumpen mm. Någon som kan ha en aning om vad det är? Alger är det inte
 12. Vad äter en puellaris förutom det som finns i sanden? Osäker på om där finns mat så det räcker åt den. Räcker det som ramlar ner till bottnen från när man matar fiskarna till en sådan annars?
 13. Är det i dagligt tal en diamond watchmen goby?
 14. Enligt butiken en sandvändande fisk bara, medan som de sa att goby ser annorlunda ut. Jag och sambon tycker det ser ut som en diamond watchmen goby oavsett. Förslag?