Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Ricke

Medlem
 • Antal inlägg

  2 437
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

44 Good

Om Ricke

 • Födelsedag 1984-05-07

Kontaktmetoder

 • Hemsida URL
  http://www.arrowpictures.se

Profilinformation

 • Förnamn
  Rickard
 • Stad
  Rockneby
 • Antal år inom saltvatten
  2006
 • Akvarievolym
  RSM 130
 • Ljusuppsättning
  LED
 • Använder du skummare
  Ja
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är
  Koraller & Fisk
 • Antal år inom sötvatten
  24 år började 1990
 • Använder du Osmosvatten
  Nej
 • Har du sump
  Nej
 • Kör du med sand på botten
  Nej
 • Använder du Ozon
  Nej
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Nej
 1. 0-150 liter

  Bytte plats på några dioder i rampen så jag fick mer blåljus Bra tillväxt på Stjärnpolypen. Lite mycket partiklar i karet än, så ska göra ett lite större vattenbyte i veckan.
 2. 0-150 liter

  Karet tuffar på och har nu fått 4 nya invånare, lite bråk och gruff i början, men nu hoppas jag de hittat sin plats. Vattnet blev lite omrört av lite mer aktiva bottenfiskar så ska göra lite filter till ena pumpen som kan samla upp lösa partiklar. Brunalgsstadiet har gått över till grönalger och på vissa ställen till lila kalkalger så det känns stabilt, även om det är grönt. Stjärnpolypen växer så det knakar. De nya firrarna är: Salarius ramosus Gobiodon okinawae Canthigaster benetti Pholidichthys leucotaenia Här kommer en film från karet som varit igång med salt sedan början på december.
 3. 0-150 liter

  Karet tuffar på, blev lite Gorgonia i tanken idag [emoji846] Skickat från min iPhone med Tapatalk
 4. 721-1199 liter

  Vildvuxet är ju snyggt Ta upp snäckan och skrapa rent den i en bunke med vatten och sedan skölj av den med saltvatten.
 5. Inga aktiva här längre? Skickat från min iPhone med Tapatalk
 6. 151-720 liter

  Såg detta med för x antal år sedan, dock kunde jag inte filma så nära
 7. Hej igen alla saltvänner. Efter flytt till nytt hus någon mil norr om Kalmar och av ren slump fick jag ett RSM130 akvarium, så då var det lika bra att komma tillbaka till saltvärlden, mycket har hänt de senaste åren. Många nya har kommit och gamla lagt av vad jag förstår. Med det här karet kommer jag köra lite blandat mjukkoraller och lps. Ett par fiskar och städpatrull. I dagsläget är det några koraller i och 2 clowner. Hade varit trevligt med lite påfyllning av fraggar eller microdjur om någon känner för att donera/sälja till välgörenhetspris till en gammal saltis som gav mycket när han själv hade fullt i sitt gamla kar. Karet har en ledramp inbyggt i huven så det är lite speciellt på så vis. Kul att vara tillbaka och hoppas detta karet kommer gå bra
 8. Vore trevligt att få ihop vilka som är aktiva runt om Kalmar
 9. Efter en ny flytt till ett nytt hus så lämnades detta karet kvar, men jag har dragit igång ett RSM130 nu så man lite salt i alla fall Om någon vänlig själ har fraggar av knappar, skivor eller andra mjukisar, att donera tas de tacksamt emot
 10. Vad som uppfattas snyggt är oftast individuellt. Själv tycker jag blått ljus är snyggt och naturligt ljus också är snyggt. Viktigaste är att visa hur det ser ut i verkligheten. Eller så nära som möjligt. Är det blått ska det vara blått osv :-) Ska bli kul att gå lös på mitt nya kar sen med min utrustning. Tekniken har gått framåt sen jag fotade/filmade salt sist. Från 480P till 4K är steget långt, så ska bli kul att testa sen.
 11. Testa att ändra vitbalansen i kameran för att få till mindre blått.
 12. SG är ju en skatt som hjälp oss "veteraner" långt innan FB blev populärt och sökfunktionen här är himmelskt. Plus att man kan/kunde skaffa nya akvarievänner på SG. Saknar dock det gamla SG, men tiderna förändras och vissa "rävar" hänger i alla fall kvar. SG [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
 13. Dagsfärskbild
 14. Nu ska snart karet fyllas med salt efter sommarens väntan. Om 2 veckor blir det salt och levande sten i karet. Just nu är det sötvatten och död LS i. Väntans tider är snart förbi.
 15. Börjar fyllas sakta, men säkert.