Jump to content

webdiddy

Medlem
 • Content Count

  437
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by webdiddy

 1. Jag är nyfiken på hur många procent av era chaeto alger ni skördar bort när det väl är dags? Jag tror jag tog bort en ca 35% sist, men tror man kan ta bort mer. Som jag fattar det fungerar macro alger som bäst när de har utrymme att växa, men hur lite vågar man lämna kvar för att det fortfarande ska vara effektivt på att äta NO3 & PO4?
 2. webdiddy

  Tunze 6095 jumper hjälp!

  Tjena! Har precis köpt ett par begagnade Tunze 6095 pumpar (varianten utan kontroller) Som jag förstår det kan man antingen köra dem i 12v eller 24v med en jumper. Jag fick endast med 12v jumper till mina pumpar, min fråga är hur ser skillnaden ut på 12v & 24v jumpern? Tänkte att de förmodligen är ganska lätt att göra en egen 24v jumper. Tack på förhand.
 3. webdiddy

  Tunze 6095 jumper hjälp!

  Perfekt. Tack. Då ska jag justera lite.
 4. webdiddy

  Tunze 6095 jumper hjälp!

  Löste det, satte i ett motstånd på 4 OHM.
 5. webdiddy

  Tunze 6095 jumper hjälp!

  Nån vänlig själ med Tunze pump som har 24v motstånd som kan vara snälla och mäta med en multimeter hur många OHM motståndet har?
 6. webdiddy

  Tunze 6095 jumper hjälp!

  Motståndet bestämmer endast max spänningen. Det är Jätte enkelt med antingen profiler eller via "variabel output" men efter som mina pumpar är låsta till 12v så kommer jag inte åt fulla spektrat, tex om jag ställer pumpen under 25% slutar den snurra då den inte får tillräckligt med mycket spänning, sätter jag den på 100% så får jag bara ut ca 50% pga att den kör max 12v istället för 24v.
 7. webdiddy

  Tunze 6095 jumper hjälp!

  Tack för era svar. Japp, jag vet vad funktion jumprarna har, jag kanske var lite oklar med min fråga Jag undrade mer om nån vet hur man gör en 24v jumper själv? Jag styr dem genom apex så jag vill ha tillgång till hela styrkan. Men om nån har 1 eller 2st 24v jumprar så köper jag gärna dem
 8. webdiddy

  Mysteriet på postgatan.

  Tänkte berätta en liten historia som jag gärna mottager feedback på. För ca en vecka sen började jag få problem med cyano, vilket jag först trodde var dino. Jag körde en kur med dinoX under en dag, samtidigt kopplade jag ur doseringspumpen då jag doserar triton core 7 samt tog ur kolet. Då enligt instruktion ska man göra ett vattenbyte på 10% efter dinoX som jag gjorde. Insåg strax efter att jag hade cyano istället för dino. Innan jag körde med red slime remover tänkte jag att jag skulle testa få bort det på naurligt sätt, genom att göra om flowed i karet. Jag försiktigt möblerade om stenen i karet på ett sätt där jag tänkte att jag skulle eliminera "dead spots". Jag vet såklart att möblera om sten är en risk men då jag inte har så djup sandbädd samt både en diamant goby och två wrassar som altid är i sanden tänkte jag att det nog inte var så farligt. Jag flyttade och riktade även om mina båda steramers. Dagen efter möbleringen hade jag en sten med skivor som började dö, detta är en sten som sitter sida vida sida med två andra stenar även de med samma slags skivor. Skivorna på stenen i fråga dog allihopa, de luktade illa när de började smälta så jag sög upp dem och kastade dem. Notera att det bara var skivorna på en sten som dog. Jag har inte jätte mycket SPS koraller då jag inte kan så mycket om dem, men min störst acro är nu helt vit och död, dock är jag ganska säker på att den stod för när en streamer då den började tappa "kött" från det hållet, riktade om streamern lite men den dog ändå. En annan acro jag hade i närheten håller även på att dö, den var dock inte precis i streamers väg utan strax över på en fragghylla. När kommer jag till mysteriet kanske ni nu undrar, då kan jag svara att jag kommer till det nu. Doseringen har nu varit igång i två dagar, jag var och höll på att byta rulla på min rollermat och råkade då titta bort på mina triton flaskor, då ser jag att flaska ett kanske har 35% kvar means de andra flaskorna har kanske 70% kvar, När fan hände detta undra jag. vad jag kan få fram så innehåller flaska 1 i triton core 7 magnesium vilket jag förstår är det mins farlig att överdosera. Jag gjorde idag ett salifert magnesiumtest och förväntade mig att att de skulle vara "off the charts" till min förvåning var den bara 1245 som är lite lågt tom. Ni kan jag fatta min förvirring när jag tror jag har överdoserat magnesium men den ändå är låg? Vad kan ha hänt? Min nuvarande värden. Salt: 35 Magnesium: 1245 Calcium: 425 Alk: 8,5 Fosfat: 26 Nitrat: 3 Biler kommer i inlägget nedan.
 9. webdiddy

  Mysteriet på postgatan.

  För att summera så spekulerar vi följande. Misstänkt hävert och att det inte visas på testet pga utgången datum? För att stoppa framtida hävert ska man sätta dit en stoppventil på varje kanal på dosern?
 10. webdiddy

  Mysteriet på postgatan.

 11. webdiddy

  Mysteriet på postgatan.

  Pumpen var urkopplad två dagar, kanske 3. Se bilder för placering av flaskorna, osäker dock om de är talande nog. Testet gick kanske ut för 6mån sen, vet ej vad datum prislappen är, är det utgångsdatum?
 12. webdiddy

  Mysteriet på postgatan.

  Det är en Aqua Medic doserpump. Tänkte också att det kan ha varit hävert dock så tycker jag mitt magnesium test borde visa högt isf.
 13. webdiddy

  Mysteriet på postgatan.

  Triton flaskor.
 14. webdiddy

  Mysteriet på postgatan.

  Efter ommöblering.
 15. webdiddy

  Mysteriet på postgatan.

  Innan ommöblering.
 16. webdiddy

  Lättaste musslan?

  Har verkligen blivit sugen på en mussla den senaste tiden, vilken skulle ni säga är den lättaste musslan som inte är för brun i färgen? Mina vatten värden är bra, kör Triton core 7 men har det lite svårt att få SPS att trivas (förutom monti), kör med 2st Hydra 26 som belysning.
 17. webdiddy

  Lättaste musslan?

  Med lite tur kan de vara ganska tåliga låter det som. Tänkte att när jag väl kommer en så köper jag en lite större så den förlitar sig mest på fotosyntes.
 18. webdiddy

  Lättaste musslan?

  Jag tänker på det han säger i denna video.
 19. webdiddy

  Lättaste musslan?

  Jag tror delvis att min sps problem beror mycket på okinawa gobyn jag hade. Alla koraller den har legat på har mått piss. Har nu sålt vidare gobyn, fraggat av de bitar av korallerna som var friska och hoppas nu att de återhämtar sig. Om det visar sig att det var gobyn som var en stor del av orsaken till att mina sps'er mådde dåligt så har den nog dödat koraller för ett par tusen.
 20. webdiddy

  Lättaste musslan?

  Ja, det är kanske bra idé att vänta men är så jävla sugen att han en fin blå stor mussla i karet, skulle bli en grym "center piece".
 21. webdiddy

  Lättaste musslan?

  Då ska jag börja titta mig runt efter Derasa eller Squamosa. Vågar man beställa en över nätet eller ska de helst hämtas upp i butik? Är det runt 1000kr man får räkna med att betala för en på ca 10cm i butik?
 22. webdiddy

  Lättaste musslan?

  Härligt. Elaborera gärna varför.
 23. webdiddy

  Frågor ang svaren på mitt ATI test.

  Kanon, tack för klar-görandet Lasse, då börjar jag dosera idag
 24. Har just fått tillbaka svar på mitt ATI test.När jag läser deras rekommendationer står det följande. Menar de då att jag tex ska bara dosera Boron i två dagar och sen sluta eller att jag ska göra det två dagar i veckan och fortsätta med det? Sen en snabb fråga ang analysen på mitt osmos vatten. Där hade jag ett påslag av +32.85 µg/l, är det super högt eller normalt? Antar att jag bör skaffa silikat filter. TESTRESULTAT: https://lab.atiaquaristik.com/publicAnalysis/27907 https://lab.atiaquaristik.com/publicAnalysis/28222
 25. webdiddy

  Frågor ang svaren på mitt ATI test.

  Eller jag har nog räknat fel där, de sa att jag alltsom som allt skulle ha i 51,09 av ATI's Bor, det skulle resultera i ca 10 mll av Tritons boron under två dagar, det bör väl stämma?
×