Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

webdiddy

Medlem
 • Antal inlägg

  415
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunnit

  1

Allt postat av webdiddy

 1. Tänkte berätta en liten historia som jag gärna mottager feedback på. För ca en vecka sen började jag få problem med cyano, vilket jag först trodde var dino. Jag körde en kur med dinoX under en dag, samtidigt kopplade jag ur doseringspumpen då jag doserar triton core 7 samt tog ur kolet. Då enligt instruktion ska man göra ett vattenbyte på 10% efter dinoX som jag gjorde. Insåg strax efter att jag hade cyano istället för dino. Innan jag körde med red slime remover tänkte jag att jag skulle testa få bort det på naurligt sätt, genom att göra om flowed i karet. Jag försiktigt möblerade om stenen i karet på ett sätt där jag tänkte att jag skulle eliminera "dead spots". Jag vet såklart att möblera om sten är en risk men då jag inte har så djup sandbädd samt både en diamant goby och två wrassar som altid är i sanden tänkte jag att det nog inte var så farligt. Jag flyttade och riktade även om mina båda steramers. Dagen efter möbleringen hade jag en sten med skivor som började dö, detta är en sten som sitter sida vida sida med två andra stenar även de med samma slags skivor. Skivorna på stenen i fråga dog allihopa, de luktade illa när de började smälta så jag sög upp dem och kastade dem. Notera att det bara var skivorna på en sten som dog. Jag har inte jätte mycket SPS koraller då jag inte kan så mycket om dem, men min störst acro är nu helt vit och död, dock är jag ganska säker på att den stod för när en streamer då den började tappa "kött" från det hållet, riktade om streamern lite men den dog ändå. En annan acro jag hade i närheten håller även på att dö, den var dock inte precis i streamers väg utan strax över på en fragghylla. När kommer jag till mysteriet kanske ni nu undrar, då kan jag svara att jag kommer till det nu. Doseringen har nu varit igång i två dagar, jag var och höll på att byta rulla på min rollermat och råkade då titta bort på mina triton flaskor, då ser jag att flaska ett kanske har 35% kvar means de andra flaskorna har kanske 70% kvar, När fan hände detta undra jag. vad jag kan få fram så innehåller flaska 1 i triton core 7 magnesium vilket jag förstår är det mins farlig att överdosera. Jag gjorde idag ett salifert magnesiumtest och förväntade mig att att de skulle vara "off the charts" till min förvåning var den bara 1245 som är lite lågt tom. Ni kan jag fatta min förvirring när jag tror jag har överdoserat magnesium men den ändå är låg? Vad kan ha hänt? Min nuvarande värden. Salt: 35 Magnesium: 1245 Calcium: 425 Alk: 8,5 Fosfat: 26 Nitrat: 3 Biler kommer i inlägget nedan.
 2. För att summera så spekulerar vi följande. Misstänkt hävert och att det inte visas på testet pga utgången datum? För att stoppa framtida hävert ska man sätta dit en stoppventil på varje kanal på dosern?
 3. Pumpen var urkopplad två dagar, kanske 3. Se bilder för placering av flaskorna, osäker dock om de är talande nog. Testet gick kanske ut för 6mån sen, vet ej vad datum prislappen är, är det utgångsdatum?
 4. Det är en Aqua Medic doserpump. Tänkte också att det kan ha varit hävert dock så tycker jag mitt magnesium test borde visa högt isf.
 5. Triton flaskor.
 6. Efter ommöblering.
 7. Innan ommöblering.
 8. Har verkligen blivit sugen på en mussla den senaste tiden, vilken skulle ni säga är den lättaste musslan som inte är för brun i färgen? Mina vatten värden är bra, kör Triton core 7 men har det lite svårt att få SPS att trivas (förutom monti), kör med 2st Hydra 26 som belysning.
 9. Med lite tur kan de vara ganska tåliga låter det som. Tänkte att när jag väl kommer en så köper jag en lite större så den förlitar sig mest på fotosyntes.
 10. Jag tänker på det han säger i denna video.
 11. Jag tror delvis att min sps problem beror mycket på okinawa gobyn jag hade. Alla koraller den har legat på har mått piss. Har nu sålt vidare gobyn, fraggat av de bitar av korallerna som var friska och hoppas nu att de återhämtar sig. Om det visar sig att det var gobyn som var en stor del av orsaken till att mina sps'er mådde dåligt så har den nog dödat koraller för ett par tusen. ☹️
 12. Ja, det är kanske bra idé att vänta men är så jävla sugen att han en fin blå stor mussla i karet, skulle bli en grym "center piece".
 13. Då ska jag börja titta mig runt efter Derasa eller Squamosa. Vågar man beställa en över nätet eller ska de helst hämtas upp i butik? Är det runt 1000kr man får räkna med att betala för en på ca 10cm i butik?
 14. Härligt. Elaborera gärna varför.
 15. Kanon, tack för klar-görandet Lasse, då börjar jag dosera idag
 16. Har just fått tillbaka svar på mitt ATI test.När jag läser deras rekommendationer står det följande. Menar de då att jag tex ska bara dosera Boron i två dagar och sen sluta eller att jag ska göra det två dagar i veckan och fortsätta med det? Sen en snabb fråga ang analysen på mitt osmos vatten. Där hade jag ett påslag av +32.85 µg/l, är det super högt eller normalt? Antar att jag bör skaffa silikat filter. TESTRESULTAT: https://lab.atiaquaristik.com/publicAnalysis/27907 https://lab.atiaquaristik.com/publicAnalysis/28222
 17. Eller jag har nog räknat fel där, de sa att jag alltsom som allt skulle ha i 51,09 av ATI's Bor, det skulle resultera i ca 10 mll av Tritons boron under två dagar, det bör väl stämma?
 18. Med lite mer matte då. När jag räknar så blir det ca 35ml boron i två dagar? Är det inte per 100L man räknar?
 19. Kom igen gott folk. Jag kan inte tänka själv. :)
 20. Alltså, med andra ord ska jag dosera ca en tredjedel av ATI´s rekommendation om jag använder Tritons boron?
 21. Kan detta stämma? https://www.reef2reef.com/threads/triton-additives-concentration-values-mg-litre.353385/page-4#post-4498005
 22. Det förklara min oändliga mängd av kiselalger. Kan man få hjälp med den uträkningen? ATI's Boron innehåller: 20 ml / l 100 increase the boron concentration of around 1 mg / l.
 23. Jag har triton's Boron hemma dock så antar jag att det inte är samma koncentration på den som ATI's variant. Kan tycka att det är JÄVLIGT dåligt av Triton att inte skriva på sin förpackning hur många mll per 100L man behöver för att höja X mg / L Antar att de inte gör det för att man kan då inte välja ett annat märke om man vill.
 24. Okay. Kanon. Det var 32.85 silikon i osmos vattnet.