Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

webdiddy

Medlem
 • Antal inlägg

  355
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  1

Allt postat av webdiddy

 1. 151-720 liter

  Hurra! Refugiumet verkar äntligen funka som det ska, idag har jag "0" i nitrat och 0.02 i fosfat! Ska nog fira med att köpa nån ny fisk eller korall.
 2. I Fredgas (4/5-18) hände det, då flyttades allt över från mitt Aqua Medic Cubicus 140L till mitt nya Red Sea Reefer 350. Jag flyttade över kanske 80% av allt det gamla vattnet, ca 50% av den gamla sanden, alla stenar, koraller och fiskar fick självklart följa med också. Jag vill tacka Herkules Zoo (Jörgen, you tha man!) i Göteborg för att det var snälla nog att hjälpa mig med massa information samt att jag även fick låna ett part stora tunnor som gjorde det möjligt att blanda tillräckligt med vatten. Då jag inte hade sand så att det räckte har jag varit tvungen att fylla på med mer död sand för att täcka botten. Teknik i Karet. 1st Maxspect gyre XF 230 1st Tunze 6025 Tunze ato 3152 (för liten)? NYTT: Skummare: Deltec 600i Cirkulations pump: Tunze Silince 1073.05 (3000L/H) Belysning: 2st Maxspector Razor, en två lampors och en tre lampors.
 3. 151-720 liter

  Ja, jag kör med en Jebao DCP 4000 som sitter på en silikonslang, allt för att få det så tyst som möjligt.
 4. Sen jag startade mitt kar (350L) så har jag aldrig haft särskilt mycket snäckor och till mitt begränsade kunnande har det aldrig varit några problem. För tillfället har jag kanske 5 turbos och kanske 3 nassarius "sniglar" (jag vet Lasse, snäckor ). Jag har inga större problem med alger, enda stället det finns alger är nog på bakglaset, okay jag hade nog mer gärna haft kalkgalger där men fiskarna simmar omkring och betar på dem så jag har inte brytt mig så mycket. Vad säger ni, ska jag köpa mig ett större gäng snäckor eller ska jag köra på "if it ain't broken don't fix it"? Vad har jag för fördelar med att skaffa mer snäckor? Skulle det vara om nått dog så de kom och "städade"? Intresserad av vad ni tycker!
 5. Kanon. Då är lampan inköpt och installerad. Hoppas på bättre resultat nu då.
 6. Söker tipps på en billig och bra refugium lampa för cehato alger. Gärna en ni vet verkligen att den funkar, köper gärna begagnat. Har denna just nu och tycker inte den producerar ett bra resultat tyvärr. https://www.shrimps.se/sv/belysning/319-leddy-smart-plant-2.html
 7. https://m2.ikea.com/se/sv/p/vaexer-led-ljuskaella-foer-odling-par30-e27-60317483/ Denna? Räcker det med en?
 8. Tack, Kessil vet jag är bra fast lite över min budget tyvärr.
 9. 151-720 liter

  En film från ett par dagar sen. https://drive.google.com/file/d/1xAiIH4oyPmztJDgY6sYZI9MX7RkF2sna/view?usp=sharing
 10. Japp, vet, där av jag sänkte core 7 doseringen lite.
 11. Fick idag tillbaka analysen på mitt första tritontest. https://www.triton-lab.de/en/showroom/aquarium/auswertung-b/icp-oes/62482/ Förslag mottages gärna för att råda bot på de små problem jag har. Tack på förhand.
 12. Önskar att det fans små slattar av dessa ämnen att köpa, köper jag de minsta pack jag kan hitta av tritons varianter blir slutnotan ca 750kr och då kommer jag bara använda en bråkdel. Ingen som har lite slattar till salu?
 13. Sist jag kollade KH hade jag 9,5 och då doserade jag 7ml av core 7, har nu dragit ner till 5ml så jag hoppas det har gott ner lite, ska testa det imorgon.
 14. Om vi bortser från strulet med tritons hemsida för en sekund. Min största brister i vattnet ser ju at att vara följande. CA, B, I, SR. Där av CA, B och I om jag tolkar det rätt. Eftersom jag kör med CORE 7 så antar jag att jag bara behöver fylla på lite tillfälligt så det kommer upp i rätt värden och sedan bör CORE 7 hålla dem "in check" så att säga?
 15. Det funka i Safari, konstigt, tycker det borde funka i Chrome.
 16. Kör med Chrome på Mac.
 17. Dose ser ut så här.
 18. Konstigt, så här ser det ut på min dator.
 19. Tack, nix, var hittar du det, kan inte se det, dock är det känt att jag kan vara jävligt blind ibland.
 20. Och är det jag som är blind, när jag tittar under dosing filken på tritonsidan så står det nada. Bara olika graderingar, inte vad eller hur mycket av nått som ska i.
 21. Jag hoppades på att spara in lite pengar när jag ändå hade jod hemma. Jag kör enbart med core 7.
 22. Fick med följande flaska (öppnad) när jag köpte ett gäng grejer i januari i år. Ska jag börja dosera i enligt beskrivningen? Vad blir det? 15mL två gånger i veckan, kan det stämma för mitt 350L kar?
 23. Jag har faktisk lite problem med att få mina makroalger att växa, kan det vara jodbristen då?
 24. Nu har jag haft igång mitt refugium såpass länge att jag tycker att mina chaetoalger borde visa tillväxt, det är dock snarare tvärt om, de krymper. Det enda som växer bra är gröna alger på väggarna i refugiumet. Chaeto algerna ser bleka ut på yttersta lagret. Refugiumet består av följande: red sea reefer's ATO tank, till den pumpas vatten sakta upp från sumpen, det rinner sakta ut via ett pvc rör, på ena lång sidan sitter en Aquael Leddy Smart Plant 8000K, i refugiumet sitter även en pump som tumblar cheaton så den ska få ljus över hela. Lampan och pumpen är igång lite över 8 timmar. Jag har rengjort refugiumet från de gröna algerna men de kommer tillbaka. Några tips på hur jag får död på de gröna algerna och får chaeton att växa? Jag tror dessutom att de grön algerna börjar ta sig till det stora karet. Bör jag kanske testa andra slags macroalger? Mina vattenvärden: Nitrat: 0.75 Fosfat: 0.06 Magnesium: 1230 Calsium: 370 KH: 1.79
 25. Det är bara KH ni tycker jag bör fixa? 4/7 hade jag också 5 i KH, jag höjde det sen till 10 med bikarbonat under ett par dagar, sedan 8/7 har det sjunkt från 10 dkh till idag 5dkh, är det normalt?