Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Robbs

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  335
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunnit

  3

Anseende bland gemenskapen

37 Good

Om Robbs

Profilinformation

 • Förnamn
  Robin
 • Stad
  Helsingborg
 • Land (om annat än Sverige)
  Sverige
 • Stödjande medlem t.o.m
  2019-05-02
 • Akvarievolym
  112
 • Ljusuppsättning
  LED
 • Använder du skummare
  Ja
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Tunze 9004
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är
  Koraller & Fisk
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
  Kunskap om djurlivet
 • Antal år inom sötvatten
  10
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  12
 • Har du sump
  Ja
 • Storlek på sump
  60l
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Nej
 • Använder du Ozon
  Nej
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Nej

Senaste besökare till profilen

506 profilvisningar
 1. 151-720 liter

  Ja dom börjar ploppa upp i mindre kolonier lite överallt och enl vad jag kan hitta som info kan dom bränna andra koraller. Kanske man kan spruta dom som aiptasia?
 2. Tycker det är lite j***igt att inte butikspersonalen informerar om sådant. Som säljare borde man ha lite ansvar och det kan ju gå riktigt illa med detta giftet. Tur att du inte hanterade dom fel. Sen är det väl som vanligt att man bör helst läsa på lite själv innan man köper.
 3. 151-720 liter

  Svetsat ihop det mesta i sumpen idag. De olika facken hoppas jag hinna med imorgon samt lite småfästen för slangar och kablar ska dit. Första gången jag svetsar plast. Invändigt var inte lätt i alla hörn men det blev tätt. Ska lägga en extra sträng i alla hörn för säkerhets skull.
 4. 151-720 liter

  Verkar vara colonial hydroids efter mycket googlande. Inte lätta att bli av med. Lägger in en bild från ett annat forum där man bättre ser hur dom ser ut. Men då vill jag igentligen inte ha i denna ls när jag startar hörnan. Ifall den sprider sig till den konstgjorda stenen. Undrar om dom kan föröka sig upp i visningsdelen från sumpen?
 5. 151-720 liter

  Har försökt hitta nåt liknade på Google. Har inte lyckats hitta något. Sökt på allt typ, mini anemone, aiptasia, hitchhikers mm. Alla håller samma höjd så ingen har växt till sig som en glasros gör. Ja jag tycker det med. Har ingen pepparmint längre med den hade inget intresse för dom. Han som fick pepparminten hade glasrosor som den åt direkt av. Googlade namnet fast det stämmer heller inte riktigt tycker jag. Mina är bruna och får lite grönt i trådarna vid blått ljus. Det ser även ut som mina har hål i hela ”stammen”. Parazoanthus har nästan som en kula i centrum. Har parazoanthus en matta som växer? Dessa står ensamma. Tack för hjälpen.
 6. 151-720 liter

  Klippt ut och häftat ihop sumpen idag. Hoppas på att en kollega kan svetsa plasten till mig i veckan. Arbetar inte själv med plast, endast metall. Tror det kan bli bra. Har fortfarande nåt levande som jag inte vet vad det är. Pest eller något annat. Haft det i ett år snart och dom växer inte större. Men fler och ibland bytar dom plats :/ har ställt frågan för ett år sedan men kom aldrig fram till vad det var. Lägger till en bild som visar dom. Glasros tror jag inte, dom största är 3-4mm höga. Hål ner i centrum. Drar ihop sig hela vägen ner om man rör dom. Någon som har en idé?
 7. 151-720 liter

  Barriär revet på svt1
 8. 151-720 liter

  Blev bara lite fundersam när du skrev om variationer i nivån=)
 9. 151-720 liter

  Gjorde en snabb skiss på min andra sump som har samma funktion. Jag har kanske tänkt helt fel med den men den har fungerat ett halvår iaf. @Christian J Den första i bubbelfällan är förstås ovanför vattenlinjen för att tvinga ner vattnet. missa de
 10. 151-720 liter

  Ja båda skivor som avgränsar inlopp och retur är lika höga så nivån håller sig still. Och på skummaren är nedersta fästet för magneten borttagen så jag klarar mig på 200mm höjd. Samma princip som jag har gjort i den andra sumpen några inlägg bort. Där är ingen variation i returdelen heller? Hur menar du? Kör precis samma med avdelningar nu fast i en avlång sump. Fungerar klockrent.
 11. Tjo. Tänkte precis som dig första gången men ja dom ömsar/byter skal. Svårt att se på bilden. Men visst, det kan även vara en död eremit som räkorna ätit upp innanmätet på. Har haft eremiter som bråkat så att den ena blivit utdragen och gömt sig bland stenarna utan skal.
 12. 151-720 liter

  Ja det kan jag lösa med en flottör som mätare. Har bara haft en spann på 10 liter just nu. Varar 3 dagar. Skulle jag åka iväg sätter jag en större tank bredvid. Säkerhetsvolym behövs inte. Lr jo det hade varit bra men jag kör aton på timer 3 gånger om dagen. Kommer köra med min tunze 9004 och där är gott om plats för att få ut pumpar och skummare. Tunzen har fungerat bra och jag har så lite levande att den räcker. Ska fortsätta ikväll så jag kommer med fler frågor strax:) har kapat ur bottenplattan till sumpen idag. Ska mäta ordentligt och se hur pass hög jag kan ha sumpen. Tack igen
 13. 151-720 liter

  Ajdå. Ja då är det ungefär som sumpen jag har nu på 54l. Ska bara gömma utrustningen så det får fungera. Tack
 14. 151-720 liter

  Gillar kuber, snyggt. Ang anemonen och uppstarten. Varför inte köra efter Lasses metod? Då kör man full belysning direkt och cykeln går igång snabbare. Jag har startat två kar med den metoden utan missöden. Annars kan du sälja eller skänka bort anemonen kanske.
 15. 151-720 liter

  Tack;) Då räcker volymen iaf med 350mm. Vill ha lite mer plats ovanför. Ser ni någon nackdel med sumpen förutom att jag inte kan se in från sidan? Och att den inte går att ta ur? Att plasten skulle börja läcka någon gång är jag väldigt tveksam till. När den är svetsad är det homogent. Svetsas på båda sidor dessutom.