Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Pike

Medlem
 • Antal inlägg

  68
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  1

Anseende bland gemenskapen

54 Good

Om Pike

Profilinformation

 • Förnamn
  Marcus
 • Stad
  Kalmar
 • Land (om annat än Sverige)
  Sverige
 1. 0-150 liter

  Bildupdate! gjorde ett första 10% vattenbyte idag efter 4,5 vecka igång!
 2. 0-150 liter

  Fråga! har massa små bubblor på min sandbädd.. kommit senaste dagen. Vad kan detta bero på?
 3. 0-150 liter

  Uppdatering! Har i lördags stoppat i en större sten ifrån en väns akvarium tillsammans med ett par kenyaträd, ermiter, snäcka, två sniglar och en clown. innan detta har dosering och vatten legat i ca 3 veckor. fortsätter dosera nite out/special blend och har idag startat min skummare. har rampat upp belysningen och kör nu på lampa dygnet runt med cirka 16h natt belysning. matar sparsamt med fryst räka och försöker hålla nivåerna bra. det jag har mätt under senaste veckan är Ammonia, nitrit och nitrat. senaste mätningen idag visade ammonia 0-0,20 nitrit 0 nitrat 7-8 allt lever sedan 4 dagar och de verkar trivas, dock har jag mycket sparsamt med alger. Fortsättning följer ber om ursäkt för extremt dålig mobilkamera
 4. 0-150 liter

  Tack igen! Misstänkte det Ang. nitrifikation så kör jag ju Nite out ifrån Microbe-lift som ska verka både för nitrit samt omvandlingen till nitrat. fyller på med special blend var 7:de dag det är mitt tålamod som tryter då jag inte ser någon vidare framfart med alger etc.. Jag får avvakta och fortsätta mäta nitritet ned till 0 Marcus
 5. 0-150 liter

  Tack så mycket! har i dagsläget inte ljus igång. Ingen städpatrull och inga fiskar. utifrån dessa resultat, skulle du ha stoppat ned en fisk, tänt lampan och kört i en städpatrull?
 6. 0-150 liter

  Halloj! mätte lite värden 8 dagar efter att jag börjart dosera med Nite-out och special blend. har även slängt i lite foder för att kicka igång det! har mestadels död sten förutom en liten levande som huserar ett par stjärnpolyper, stjärnor och räkor. levande sand har mätt 4 värden, vad säger expertpanelen? SALIFERT TEST Ammonia: 0,20 - 0,50 svårt att tyda Nitrit: 0,5 Nitrat: 5 salt: 0,00024 har dock inte kommit några alger, om msn nu kan sakna dem
 7. 0-150 liter

  Ny uppdatering! det är åter knäpptyst! Durso U:et gjorde susen :-D får hoppas att det håller i sig nu! Mot nästa utmaning Väntar på att algerna ska kicka in. Började med startbakterier för 6 dagar sedan. Det jag kan se ”so far” är brunaktiga fläckar på sanden samt ett lite fluffigt hölje över mina stenar. stängde av lampan nu för att inte kicka igång det mer än jag klarar av. Fick dessutom en liten levande sten ifrån en vän som bringade lite räkor, stjärnpolyper och någon sjöstjärna. Hur lång tid brukar det ta att få igång algblomningen? tills nästa gång!
 8. 0-150 liter

  Aha, det skulle det kunna vara! Tack så mycket! Hade en extra kulventil hemma som jag satt på mitt torra emergency rör. Ska testa och göra om den till primärrör och se ifall det är kulventilen som spökar på min befintliga. ska invänta härdning av lim tills imorgon. Kommer även sätta ett U av två 90 böjar på primärröret i overflowet för att undvika bubblor. Fortsättning följer, man lär sålänge man lever
 9. 0-150 liter

  Och det förändrar flödet tänker du? dum fråga kanske
 10. 0-150 liter

  Hej! tack för hjälpen! ska testa att dra åt kranen lite, gjorde dock det innan jag satt den för ett par veckor sedan. Angående att sätta i allt så har den aldrig varit isär utan kom så här ifrån Triton.. det märkliga var att allt var ok i 2 veckor sedan började detta igår. Försökt höja mainröret samt laborera med olika flöden men det porlar fortfarande emot kulventilen.. märkligt!
 11. 0-150 liter

  Det ser ju onekligen ut som att luft kommer in och gör oljudet.. efter närmare lyssning är det helt klart kulventilen som för liv.. vad kan detta bero på?
 12. 0-150 liter

  Haha hon börjar vänja sig nu.. Men då dyker det givetvis upp ett nytt bekymmer Jag kör ju en Bean animal lösning med tre rör ned ifrån overflow. Se bild Jag har under 2 veckors tid haft systemet helt knäpp tyst. Nu har det dock börjat ge ifrån sig ett porlande ljud ifrån main röret. Har en kulventil sittandes på mainröret som jag justerar flödet med och på något sätt låter det som att vattnet slår emot kulventilen på något vis. Är det någon som har erfarenhet av dessa lösningar och kan komma med tips? Det jag har sett online är att många har "U" böjar på sina pipor. Detta är något jag inte har idag, kan det lösa mitt bekymmer?