Gå till innehåll

n00RBERG

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    John
  • Stad
    Västerås
  • Land (om annat än Sverige)
    Västmanlands län
  • Använder du skummare
    Ja
  • Använder du Osmosvatten
    Ja
  • Har du sump
    Ja
  • Kör du med sand på botten
    Ja
  • Använder du UV-C
    Ja
  • Använder du Ozon
    Ja
  • Använder du zeolitbaserad metod
    Ja

Senaste besökare

715 profilvisningar

n00RBERG's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Två tummar upp
  • Välkomnad

Senaste prestationer

3

Omdöme

  1. okej, skulle egentligen vilja åka och köpa ett akvarium idag, men som sagt var har jag inte kanske de pengarna som behöves plus att jag har andra saker i livet som kostar en hel del pengar... Är super exalterad över tanken på att köpa ett akvarium men har egentligen inte super bråttom att köpa ett bara för att ha ett, vill hellre lära mig så mycket jag kan innan jag skaffar ett. Samtidigt så händer det mycket i livet som jag kanske behöver avvakta en stund på att se hur de landar innan jag skaffar det också. Men uppskattar verkligen hjälpen jag får
  2. Tackar för tipset! Vore smidigt att kunna köpa allt klart och fungerande! Vet tyvärr inte om jag är redo att köpa allt det där med tanke på priset... stor anledning till att jag skapade detta inlägg var att försöka få ner priset om det var möjligt Ska jag spendera den typ av pengar på en och samma gång får jag nog spara lite mer, men uppskattar verkligen att du delar med dig av tips
  3. Menar du att kopparhalten i vattnet är oftast mer än vad man ska ha i ett saltvattensakvarium? Eller menar du att man ska köpa ett sådant test från det märket och sedan kolla om det är en korrekt kopparhalt i vattnet innan man startar ett akvarium?
  4. Visste inte om detta men hittade den när du sa det! Har laddat ner den nu, ska kolla igen om den! Tack!
  5. Jag bor utanför Västerås just nu, har för vana att skriva Borlänge då jag har bott där i ca 4-5 år och har nyss flyttat därifrån, har redigerat detta nu. Detta är alltså tester som jag kan göra det själv för att se om det är lämpligt eller inte. Men måste man skicka iväg det på analyserin? Finns det tester som man kan se resultatet direkt hemma? Det kanske är super dyrt dock...
  6. Okej, när jag pratade med personen i butiken så fick han det att låta som att en osmosanläggning var ett måste då kranvattnet håller mycket lägre kvalité, jag kanske missförstod honom. Fungerar alltså kranvatten okej om jag tillsätter saltet korrekt? Hur ska jag veta om kranvattnet inte är lämpligt att det skulle ha föroreningar eller koppar i sig?
  7. Ska tänka på det om jag väljer att köpa ett begagnat akvarium
  8. Butiken jag hittade ligger i Västerås och heter Zoohoo Djurbutiken, den var kanske inte den största men de hade 8 saltvattentankar i butiken när jag var där, de hade även mängder av sötvatten mycket fler än saltvatten. Det kan vara som du säger att de har det som en lite bisyssla mot sötvatten men killen jag pratade med hade då haft egna tankar mellan 200-600 liter, så han hade då haft egen erfarenhet av det, dock vet jag inte hur mycket erfarenhet han har. Men det kan säkert vara ett bra ställe att kunna köpa material och utrustning om jag vet vad jag ska ha för saker.
  9. Funderar på att köpa själva karet begagnat för att spara en del pengar, det känns som att det är det säkraste att kunna köpa begagnat. Men det jag inte vet skillnaden på är vad jag måste ha och vad man kan ha om man känner för det. Skulle du kanske kunna berätta din syn på det? Om jag skulle kunna få ner antalet saker jag ska ha till akvariumet så kommer ju kostnaden att sjunka också, självklart så kommer jag inte snåla in och skippa att köpa utrustning som krävs för att kunna sköta det riktigt. Tänker mig att det kanske är en lagom blandning mellan begagnat och nytt kan vara aktuellt!
  10. Vart har du hitta dessa priser? Har du någon länk till någon sida där man kanske kan kolla och jämföra priser? Samt är den utrustningen som du säger allt vad jag behöver? Vad jag kommer ihåg från när jag pratade med kille i affären så behövde jag flera utrustnings delar än det du har skrivit om jag förstod honom rätt. Eller så kanske det är han som är en försäljare och vill sälja på mig dyrare saker?
  11. Tjenare! Jag har varit intresserad av att starta ett saltvattenakvarium ett tag nu men har aldrig riktigt hittat något ställe där jag har kunnat köpa fiskar. Har nyligen börjat jobbat i Västerås där jag kunde hitta en affär som säljer saltvattenfiskar. Jag var dit och pratade lite om vad som krävs och vad man ska tänka på när det gäller saltvatten, vilket hjälpte en del. Det som jag dock mest är fundersam över är om jag borde köpa helt nya saker i butik vilket skulle kosta mig mellan 10-15 tusen beroende på lite storlek och kvalité/märke på utrustningen, eller är det okej att man köper akvarium och utrustning begagnat för att spara in pengar när man är ny på detta? Tänkte också fråga om någon vet om det är enkelt att sälja iväg saker begagnat om det skulle visa sig att man inte intresserad av att ha ett saltvattensakvarium?
×
×
  • Skapa Ny...