Gå till innehåll

MiaWiborg

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  9
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om MiaWiborg

Kontaktmetoder

 • Facebook
  MiaWiborg
 • Hemsida URL
  www.pennybridgeink.se

Profilinformation

 • Förnamn
  Mia
 • Stad
  Örebro
 • Land (om annat än Sverige)
  Sverige
 • Stödjande medlem t.o.m
  2019-07-17
 • Akvarievolym
  130 liter visningsdel.
 • Allmän beskrivning av dig
  Tatuerande tvåbarnsmamma som precis fått upp ögonen för det här med saltvatten.
 • Akvarietillverkare
  Red Sea
 • Använder du skummare
  Ja
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är
  Koraller & Fisk
 • Antal år inom sötvatten
  5
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  ?
 • Har du sump
  Ja
 • Storlek på sump
  35 liter
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Ja
 • Använder du Ozon
  Ja
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Nej

Senaste besökare till profilen

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. MiaWiborg

  Råd & tips till nybörjare.

  Åh fy vad vidrigt! Såna hade jag ALDRIG köpt själv. Känns inget vidare, men låter dem vara vara nu... Tack för varningen @Lasse! Får se vad jag kommer hem med imorgon då. Mer städare är iaf garanterat, sen får jag väl se vad dem har, men är väldigt sugen på gobykombon.
 2. MiaWiborg

  Råd & tips till nybörjare.

  Ok, men då blir det nog en BTA imorgon om de har några. Ang räkgobys, är det någon speciell sort du menar? Latinskt namn? Läste om gobys i allmänhet och då skrev flera att de hoppat ur karet (bl.a. några här på SG) men det kanske är ovanligt, det vet jag inte. Jag hoppas det.. Vad roligt ang min Clavuaria! Här kommer en bild på några andra.
 3. MiaWiborg

  Råd & tips till nybörjare.

  Är inte clownerna ”immuna” mot giftet?
 4. MiaWiborg

  Råd & tips till nybörjare.

  Tack! Då blir det en sån. Ett rätt ang koraller då! Haha...
 5. MiaWiborg

  Råd & tips till nybörjare.

  Åh, tack @mcjagg! Då ska jag läsa på lite om den! Haha... ja det verkar inte bättre @BatmanGefle Men är det en BTA jag borde införskaffa då? Nedan, en annan korall jag inte vet vad den heter..
 6. MiaWiborg

  Råd & tips till nybörjare.

  Nu har jag läst lite om gobys @Lasse. Är VÄLDIGT sugen på en sån kombo med pistolräka men har läst att vissa hoppar ur karet? Jag har ju öppet och är inte sugen på vare sig täckglas eller nät. Är det vanligt att dem hoppar ur? Jag har aldrig helt släckt i akvariet, utan månsken på nätterna om det har betydelse?
 7. MiaWiborg

  Råd & tips till nybörjare.

  Fick inte plats med fler bilder i samma inlägg och vet inte hur man gör dem mindre i telen heller... :/
 8. MiaWiborg

  Råd & tips till nybörjare.

  Åh, tusen tack för er svar @BatmanGefle & @Lasse! <3 Har nog läst igenom typ alla trådar här (ok, en överdrift, men många iaf! Haha) på SG och hittat otroligt mycket matnyttigt men kanske ändå viktigare, vad trevliga och hjälpsamma alla är! Det är man ju inte alltid van vid, speciellt som nybörjare på något. Otroligt trevligt ställe som jag är glad att jag hittat till! Så, tillbaka till mitt akvarie då. Ang damsellerna så är det den ”fredligare” varianten men halva magen gul. Och den ”mobbade” äter och verkar inte sjuk i övrigt. Tycker bara så synd om den.. Men tänkte också att det kanske kan bli bättre om det kommer fler fiskar? Men vet heller inte hur mycket fiskar man kan ha då det inte är speciellt stort? Ang städpatrullen så är jag helt inne på er linje! Måste ha fler. Det var typ 3 turbosnäckor med från början (den var roliga, och har jag gärna fler av!) Vi köpte nästan omgående 3 snäckor till (kommer dock inte ihåg vad dem heter, en större variant som verkar rätt tråkigt tyvärr) och så köpte vi 4 eremiter (och några tomma skal) på våran lokala akvariebutik. Där har dem tyvärr bara ett väldigt litet utbud på saltvattengrejer (bor i Örebro). MEN, imorgon tänkte vi ta en tripp till huvudstaden och besöka Triton (och kanske även Naturhistoriska när vi ändå är där). Men jag borde alltså dubbla antalet städare? En såndär svart sjöborre är jag helt inne på med! Sen lät goby med pistolräka väldigt intressant! Måste läsa på mer om gobyn bara, har noll koll på den.. Ang koraller nu då sa har jag ju uppenbarligen chansat sådär på det jag har.. haha.. Men jag fotar och lägger in så kanske ni kan hjälpa mig. En anemon har jag varit sugen på till just clownerna, men har läst att dem kan vara svåra som nybörjare så därför jag inte tänkt skaffa någon nu först, men det kanske beror på vilken art? Jag vill gärna ha en, men inte om det är risk att jag missköter den på något sätt pga okunnighet? Eller att den är väldigt krävande, behöver massa tillsatser osv? Här är några bilder på korallerna och jag tror absolut du har rätt ang den gröna @Lasse!
 9. MiaWiborg

  Råd & tips till nybörjare.

  Hej! Vi har nyligen skaffat vårt första saltvattensakvarium och har lite frågor som jag tänker att ni erfarna kanske kan hjälpa mig/oss med. Vi har köpt ett begagnat, ingånget kar på 130 liter + sump. Fiskarna som medföljde var två clownfiskar och tre damseller. Sen har vi några sniglar och 4 eremiter som städ. Koraller har jag ingen aning om vad det är, har chansat oss till frogspawn, clavularia, kenyaträd & olika knappar. Men, nu till frågorna! Först, en av damsellerna verkar utmobbad av dem andra i karet. Den är mest för sig själv i ett hörn? Kan det bli bättre eller borde vi skänka bort den? :/ Sen, har ni några bra råd/tips vad man som nybörjare kan stoppa ner mer i karet? Skulle gärna ha någon mer fisk, gärna färgglad, trevlig och lättskött som skulle förmodas passa ihop med dem andra (trots att arterna vi har tydligen inte är dem trevligaste). Jag skulle gärna köpa någon mer korall, någon flitig sandvändare, samt nån räka eller liknande också. Och även här pratar vi den lätta sorten som passar till det förhållandevis lilla akvariet vi har. Glad midsommar & tack på förhand. Mvh Mia
×