Jump to content

Antonio Lindström

Medlem
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Antonio
 • City
  Stockholm
 • Country (if other than Sweden)
  Sverige
 • Antal år inom saltvatten
  0
 • Akvarievolym
  75
 • Akvarie mått
  45x45x45

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Antonio Lindström

  Vattenpreparat

  Här med avslutar jag denna tråd då jag fått mer svar än jag begärt. STORT tack Daniel, Robin, Stefan och Lasse för er tid och för er kunskap ni skickat vidare. Skulle någon vilja tillägga något så är du välkommen med det man kan aldrig vara fulllärd.
 2. Antonio Lindström

  Vattenpreparat

  Grymt! Tack för info
 3. Antonio Lindström

  Vattenpreparat

  Då ska jag införskaffa mig en värmare samt en streamer så löser allt sig självt Skulle du kunna rekommendera något osmos filter som inte är så stort då mitt akvarium endast är 75 liter eller du kanske också rekommenderar https://www.ebay.de/itm/Umkehrosmose-Anlage-Wasserfilter-190-L-T-50-GPD-Membran-Osmoseanlage-Aquarium/153251982022?hash=item23ae87aac6:g:krMAAOSw7Spb5GoZ:rk:1:pf:0 ?
 4. Antonio Lindström

  Vattenpreparat

  Tack för info gällande saltet. Var inne på att köpa den svarta då den verkade mer "exklusive" Kör du på kranvatten? Är det med hanna checkern man ser om vattnet är bra eller dåligt? (Detta svar går säkert att hitta på någon tråd här men när jag ändå har dig här så passar jag gärna på :))
 5. Antonio Lindström

  Vattenpreparat

  Hej igen, Det stämmer jag är till en början bara ute efter mjuk koraller och någon skivanemoner. När det gäller utblandningen utav saltet behövs någon pump eller liknande eller kan jag blanda det för "hand"? Tusen tack för länkarna! Ska ta och beställa en sån då, lite smidigare än att pendla fram och tillbaka för några Liter vatten och kanske blir det billigare. Då införskaffar jag mig en utav de blåa hinkarna :) Vid start skulle du rekommendera att köpa saltvatten eller göra eget? Ska man kanske fråga djuraffären ifall de kan ta vattnet ifrån deras akvarium för att få med alla bakterier? Skulle det vara bra eller dåligt. :)
 6. Antonio Lindström

  Vattenpreparat

  Hej Stefan, Tack för ditt svar! Vad är det för skillnad mellan den rosa/lila salt hinken mot den blåa hinken? Saltmätare har jag av märket Red sea Jag tänkte köpa RO vatten ifrån butiken kostar 1kr/litern eller skulle du rekommendera att köpa ett OSMOS eller skulle du rekommendera att använda vanliga kranvattnet? Anledningen till varför jag frågar är för att veta hur mycket RO vatten jag bör köpa som backup ifall jag måste göra ett STORT misstag.
 7. Antonio Lindström

  Vattenpreparat

  JA! Nu fattar jag.
 8. Antonio Lindström

  Vattenpreparat

  En till fråga bara. Du skrev i början att nopox är inget för mig. Men nu att nopox bör alltid mätas och bör användas direkt vid start. Så bör jag köpa nopox proverna?
 9. Antonio Lindström

  Vattenpreparat

  Då förstår jag Tack så mycket Robin för din tid du la ner. Har betydligt mer kött på benen nu.
 10. Antonio Lindström

  Vattenpreparat

  Hej Lasse, Måste bara säga tack för en bra start guide. Hoppas på att lyckas som du gjorde
 11. Antonio Lindström

  Vattenpreparat

  Lättare förklaring kan man inte be om! Otroligt bra skrivet Nu har jag bättre koll på vad för tester som behövs.
 12. Antonio Lindström

  Vattenpreparat

  Så om jag förstått dig rätt. Levande sten och levande sand. Dosera med reef mature kit. Vänta ca 2 veckor och då lägga in en tålig fisk och eventuellt någon korall och mata väldigt försiktigt. Hur gjorde du med belysningen? 10 timmar direkt eller gjorde du pö om pö?
 13. Antonio Lindström

  Vattenpreparat

  Hej Daniel, Kommer åka till Triton i veckan för att se vad de rekommenderar. Om jag undviker alla produkter+Reef mature kit hur länge bör jag vänta tills första fisken läggas in? Just när det kommer till alla dessa tester är det en hel sjö och ibland får jag känslan att det är där försäljarna kan göra bra försäljning till oss nybörjare. Jag har inget problem med att köpa dessa men man blir lite fundersam när de säger "den här måste du också ha".
 14. Antonio Lindström

  Vattenpreparat

  Hej Robin, Tack för snabbt svar och tack för välkomnandet :) Jag kommer att pröva Lasses metod. Jag kommer att införskaffa 8kg levande sten samt 5kg levande sand. Drar mig lite för levande sten då man inte vet exakt vad som följer med, men antar att det finns mer positivt med det än negativt. Det som jag tänkt ha i akvariet är mjukkoraller samt några fiskar och någon räka och städpatruller. Eftersom att det är mitt första så vill jag börja så lätt som möjligt men det ska ändå vara attraktivt. Hur startade du ditt akvarium? När la du in din första fisk?
 15. Antonio Lindström

  Vattenpreparat

  Hej på er, Nu vart det äntligen dags att starta mitt allra första saltvattensakvarium. Har köpt ett Rea sea nano max. Har läst en hel del inlägg och böcker och känner mig nu mig redo att börja med allt. Innan jag ska införskaffa allt så vill jag höra eran åsikt gällande om det jag skriver är nödvändigt. Var nämligen på Bromma zoo under helgen och fick en bra rundtur på vad som behövdes. Däremot så blir jag lite fundersam då de är försäljare och kanske ibland säljer på mer än vad man behöver. Så det jag ber om hjälp är behövs följande saker?? *https://www.zoo.se/red-sea-reef-mature-pro-kit.html *https://www.zoo.se/red-sea-no3po4-x.html *https://www.zoo.se/red-sea-algae-control-test-kit.html *https://www.zoo.se/red-sea-mcp-marine-care-test.html *https://www.zoo.se/red-sea-reef-foundation-c-powder.html Om ni har andra tester ni skulle rekommendera skriv även dom. Tack på förhand! Vänliga hälsningar Antonio Lindström
×