Jump to content

Jois

Medlem
 • Content Count

  119
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Jois last won the day on August 26

Jois had the most liked content!

Community Reputation

48 Good

Profilinformation

 • First name
  johan
 • City
  Stockholm
 • Antal år inom saltvatten
  3
 • Akvarievolym
  290 liter
 • Akvarie mått
  120*40*60
 • Ljusuppsättning
  LED
 • Använder du skummare
  Ja
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  35
 • Har du sump
  Nej
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Ja
 • Använder du Ozon
  Ja
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Nej

Recent Profile Visitors

345 profile views
 1. Jois

  Returpump

  Tack! Men du har ingen kommentar gällande pumpen, om man nu bortser från hur högt den kan trycka vatten?
 2. Jois

  151-720 liter Jois 290 liter optiwhite

  Ytavrinning är nu hämtad, och den ska limmas inom ett par dagar. Har fått jordens Discosoma invasion. Små, små Discosar överallt. Ser även att en "knapp" har växt till sig. (den gröna varianten) Jag som trodde att jag utrotat dem.
 3. Jois

  721-1199 liter Omstart 720 l

  Snyggt - riktigt snyggt! Har du någon idé om varför du har högt nitratvärde? För mycket mat?
 4. Jois

  Returpump

  Tjoho! Kan detta vara en lämplig returpump; Tunze 1073.020: 200-2400l/h, max lyft 2m. Den är rätt billig, runt 800:-, men det är inte den viktigaste parametern. Ljudnivå och pålitlighet är viktigare än priset. Jag vill kunna reglera flödet, då jag nog kommer att koppla UV-c på returen. /J
 5. Jois

  korall för clownfisk

  Mina clowner bor både i Sacrophyton och Euphyllior.
 6. Jois

  151-720 liter Jois 290 liter optiwhite

  Omg, sluta! 🥰🥰 Nu kommer jag ju ändå att ta ur vattnet innan borrningen...
 7. Jois

  151-720 liter Jois 290 liter optiwhite

  GHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Han borrade utan kylning! Vilket mörker! Jag klarar inte av att se det där! Jag kommer att pumpa ut vattnet först (det kanske blir några liter kvar). Och låta en "expert" borra. Vet inte om jag förstod dig där om PVCn. Köper jag en grövre slang kommer ju denna inte passa UV och returpump(?).
 8. Jois

  151-720 liter Jois 290 liter optiwhite

  Tjolahopp! En ytavrinning i glas är beställd. Går på att borra i sidan på karet, istället för att köra med överrinningsbox. Jag är ju rätt nojig, så för mitt hjärta borde jag egentligen inte ha ett akvarium överhuvudtaget. Vad är kutym idag? Vad är säkrast? Limmade PVC-rör från tankgenomföringen eller tar man PVC-slang? Använder jag slang blir det bara en/två skarvar efter genomföringen och ner i sumpen. Och till returen? En bit silikonslang från returpumpen, och en PVC-slanganslutning (från slang till rör)? Hmm, och hur fäster ni slangen/rören vid sumpen, samt returen som går ner i karet? Limmade skarvar känns sådär.... Berätta för mig! /Mr. nojig,...
 9. Jois

  151-720 liter Jois 290 liter optiwhite

  Euphylliaberget!
 10. Jois

  151-720 liter Jois 290 liter optiwhite

  Tackar! Inga andra tips/synpunkter på sump via overflow box?
 11. Jois

  151-720 liter Imre’s Reefer 350

  Snyggt! Vilka mått har karet?
 12. Jois

  151-720 liter Jois 290 liter optiwhite

  Tackar! Jag tänker att returröret, från sumpen, aldrig får vidröra vattenytan, så att vattnet inte kan sugas tillbaka ner i sumpen vid ett ev. strömavbrott. Likaså tänker jag endast använda ytavrinningen i overflow boxen, dvs aldrig använda något rör som suger från botten av akvariet.
 13. Jois

  151-720 liter Jois 290 liter optiwhite

  Hej "forat"! Burken verkar må topp igen efter det där knasiga som inträffade sist. Börjar dock gå i sump-tankar. Eftersom jag inte har borrat i karet så är en overflox box det som snurrar i huvudet. Är rätt nojig när det kommer till vattenskador, och det är väl därför jag inte borrade och installerade sump från början... När det kommer till sumpen så vill jag att returfacket endast ska innehålla så lite vatten som det bara går. Ett fack med osmosvatten och en ATO ska husera i sumpen för påfyllning av returfacket. Tänker att volymen på returfacket och osmosfacket inte ska överstiga den volym som får plats i huvudburken, dvs så det inte kan bli översvämning... Är det rätt tänkt? Är en overflow box-installation säker? Skicka på mig så mycket info ni bara kan. Tack!
 14. Jois

  151-720 liter Jois 290 liter optiwhite

  Oj, jag är kass på namn... Det är stjärnpolyper på båda bilderna. Korallen på den första bilden har jag faktiskt inget namn på i huvudet. Den andra däremot är en Sympodium. Jag har satt dem på runda ls, vilket gör att de växer som bollar.
 15. Jois

  151-720 liter Jois 290 liter optiwhite

  Älskar denna också.
×