Jump to content

Jeanette Åhs

Medlem
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Jeanette
 • City
  Strängnäs
 • Akvarievolym
  288 inklusive sump
 • Akvarie mått
  90 x 60 x 60

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeanette Åhs

  Läderkorall

  Hej Stig! Det var maskhål så långt upp att vi fick kasta den. Det var en öppning i nederkanten av läderkorallen. Kan parasitmask komma ifrån svamp? vi har haft en mörkgrå svamp som växt precis bredvid. Svampen var med när vi köpte sarcophyton. Den är också borttagen.
 2. Jeanette Åhs

  Läderkorall

  Hej saltvattenvänner! Jag undrar om jag ska göra något åt min fina läderkorall. Den har varit med från uppstart en av de första korallerna vi köpte. Den har växt bra, men nu ser det ut som den börjar ruttna i foten av korallen. Korallen hänger på olika håll, är det bästa att låta den vara eller ska jag skära bort roten och låta den växa fast på nytt? mvh Jeanette
 3. Jeanette Åhs

  stenkorall mår inte bra

  Har en stenkorall med brun stam och gröna polyper som böljar fint. Nu har en gren blivit ljusare och blir mer och mer vit. Korallen var lite ljus där ute på änden, då den blev ner knuffad. Kan jag göra något? Kommer inte ihåg vad korallen heter. Vet ni?
 4. Jeanette Åhs

  Inkapslad goniopora

  Har en röd/rosa goniopora. Igår var gonioporan mycket mindre än vanligt och idag är det ett som ett slemigt hölje. Läst att man ska punktmata flera gånger i veckan. Vi har matat två gånger i veckan med red seas Reef energy coral nutrition A B Vad har hänt?
 5. Jeanette Åhs

  Vattenbyte

  Karet varit igång i 4 månader Vi har fem eremitkrabbor. 7 turbosnäckor av två olika arter tre nassarius. Stödmata? Vårt akvarium är ett red sea 250 e-max på 211 liter + sump = 288 liter totalt. Använder osmosvatten och vi använder även silicatfilter sedan en vecka. Kalciumet är nu 0 innan silicatfiltret 100. Dragit ner på antal timmar belysning till 8 h. Vi matade fiskarna mer än vanligt för vi köpte fyra nya. En eldkejsare och tre frökenfisk springeri. Alla värden har varit bra, stabila.
 6. Jeanette Åhs

  Vattenbyte

  Då har vi trådalger i sanden, det blev bruna klumpar efter vi rört om i sanden. Tidigare ett fläckvis brunt lager på sanden Om vi rör om i sanden då och då försvinner trådalgerna eller är det bättre att ta upp dessa? Betare? Menar du sandsnäckor eller sandvändare fisk.
 7. Jeanette Åhs

  Vattenbyte

  Hej! Vi har sökt på youtube men inte hittat något om saltvattenbyte. Hur gör ni vattenbyte? Krångligt, många frågor kommer upp i huvudet. Har fått rätt mycket kiselalger på sanden och på levande stenen. Fått rådet att göra två vattenbyte på 20% rätt tätt. Svårt med att få upp algerna det blir mest den fina sanden som kommer med. .
 8. Jeanette Åhs

  Vilka saltvattenfiskar rekommenderas?

  Tackar för era råd och bra tips på länkar! uppskattas verkligen!
 9. Jeanette Åhs

  Vilka saltvattenfiskar rekommenderas?

  Hej! Vi funderar på en eld dvärgkejsare men vi har läst att kejsare kan vara mycket på koraller. Är det så? Har funderingar på damsell blå med gul stjärtfena. har läst lite olika ska vara ett stim eller ett par. vilket är bäst?
 10. Jeanette Åhs

  Vilka saltvattenfiskar rekommenderas?

  Hej! En av lyrstjärt Anthias har lyckats att skada ena ögat. ser utbucktat ut. Hoppas det läker. Hon är mycket försiktig. Våra två clowner går inte att se skillnad på, Men tänker döpa dem och sedan så får framtiden utvisa vem som är vem.
 11. Jeanette Åhs

  Vilka saltvattenfiskar rekommenderas?

  Hej! Tackar för era svar! Ni har gett oss mer att titta och fundera på! Finns så många fina saltvattenfiskar med mycket färg!
 12. Hej! Vi är nybörjare med saltvattenakvarium. Vårt Red see e-max 250 med sump har vi haft sedan slutet av september. Har 20 kg levande sten, 5 turbosnäckor, 5 eremitkräftor, 2 clownfiskar och det senaste inköpet 2 st lyrstjärtar som håller på att bo in sig. Vilka fiskar skulle ni rekommendera oss?
×