Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Verkenius

Medlem
 • Antal inlägg

  12
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om Verkenius

Profilinformation

 • Förnamn
  Pierre
 • Stad
  Alingsås
 1. Ja precis. Har fokuserat på det samtidigt som jag ser bra rörelse i övrigt i karet. Har lite funderingar på att kanske ändra stenarna för att skapa färre ”döda” ytor eller vad man ska kalla det
 2. Beställt en ny powehead också. Jebao SW-2 Wave Maker för att kunna syra flödet lite mer. Är dock osäker på hur jag ska vinka min powehead bara. Känns som det samlas mycket skit under stenen. Men om jag vinkar den in i stenen känns det nästan som jag blåser för hårt. Kan ju styra den nya lite så kanske är skillnad med den! Vad tror ni?
 3. Här kommer lite fler bilder. Några nya koraller i nu med
 4. Yes det är ytterfilter. Hade det sedan tidigare så tänkte att jag kan försöka använda det till något iaf. Kör lite mekanisktfilter i början för att få bort små partiklar. Sedan har jag 2 lager eheim mech PRO i botten. 1 lager eheim bio mech. Och 1 lager eheim substrat pro. Vad tror ni? Ändra något? Tänkte att jag kanske byta viss media vid behov. Det mekaniska filtret kommer ju behöva rengöras rätt ofta iaf för att inte skapa massa skit
 5. Tack för all hjälp! ska fixa lite nu i veckan så jag kan börja fästa mina koraller lite bättre. Tror jag kommer försöka mig på kombon med epox/lim
 6. Ja jag tänkte göra något liknande också. Har ni förslag på vad för lim som känns bäst? Samt är lättast att jobba med.
 7. Vad använder ni för att fästa era koraller i LS? tar ni bort pluggarna/klipper dem osv? /Pierre
 8. Har några funderingar på två saker som ploppat upp I mitt kar som ni kanske kunde svara på. bild 1. Det är lite svårt att se på bilden men det är som små små glasrosor som jag ser det 3 st I en liten klunga. dock har jag inte hittat liknande på nätet. de är neongröna I mitten. bra? dåliga? Bild 2. dessa växer ur min lila sten. och osäker på vad det är. eller om man ska ta bort alt behålla!?
 9. Hej, Mitt första inlägg här på tråden. Helt ny inom saltvatten men hållit på lite sötvatten innan i X antal år. Äntligen har jag vågat ta steget mot att satsa på saltvatten om ändå I liten skala. Vet ju att små kar är svårare och kräver möjligtvis lite mer omsorg än större. Här kommer lite bilder. har stått några veckor och i söndags kom mina första små clown och en liten boxarräcka I. härligt med lite rörelse. Här kommer lite bilder kom gärna med förslag.