Jump to content

vbownswow

Medlem
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Sven
 • City
  Uppsala

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. vbownswow

  Sump till ett juwel rio 240L med originalbänk?

  Hmm kanske! Sambon var också lite sugen på att byta färg på skåpet så då kanske jag slår 2st flugor i en smäll. Får fortfarande fundera lite på hur jag ska lösa utflödet från karet dock.
 2. vbownswow

  Sump till ett juwel rio 240L med originalbänk?

  Ja det stämmer. Får räkna lite på det. Kanske bygga lite under en längre tid istället för att snabba mig genom sumpgrejen. Vilket flöde bör man ha genom sumpen för ett 240L kar? "-liten pump som återstartar hävert " vilken hävert? Den i overflow-boxen?
 3. vbownswow

  Sump till ett juwel rio 240L med originalbänk?

  Ja det är sant, och iom att det inte är borrat så hade jag behövt någon slags overflow-box istället för ett returrör, vilket i mitt fall blir lite tight. Får fundera lite hur jag gör. Har också tänkt på att ha 2st mindre sumpar i vardera underskåp som är anslutna till varandra med ett pvc-rör. Då kan jag få en sump på ca 40L. Hela det kalaset blir lite ostadigt. Skulle hävert-effekten i overflow-boxen försvinna så pumpas hela sumpen ned i karet, vilket kan resultera i att akvariet rinner över.
 4. vbownswow

  Sump till ett juwel rio 240L med originalbänk?

  Problemet är lite att grejerna krockar med belysningen om jag ska utöka det. Speciellt skummaren. En sump hade varit en lösning, men kanske borde kolla på annat.
 5. vbownswow

  Sump till ett juwel rio 240L med originalbänk?

  Hej! Jag vill främst ha en sump för att gömma min inneskummare (Tunze 9004) samt värmare i. Skälet till att den bara är på 20L är för att skåpet under karet är begränsande faktorn. Det ser ut såhär: Vilket gör att storleken tyvärr är väldigt begränsad. Tar dock gärna emot tips och råd till hur det kan göras snyggare / bättre. Därav tråden.
 6. Hej! Jag har nu haft igång mitt 240L Juwel rio 240 ett tag med inneskummare (Tunze 9004) men är lite sugen på att skaffa mig en sump. Jag vill helst inte borra i akvariet, så jag tänkte måtbeställa en sump till ett av underskåpen och köra med någon sorts overflow-box. Sumpen blir då på ca 20L. Är det någon här som har gjort något liknande och kan dela med sig av sina erfarenheter? Är det dumt att göra såhär, eller kan man göra på bättre sätt?
 7. Just nu kör jag på 2st T5 rör för en FOWLR (Fish Only With Live Rock), vilket är för lite för till exempel en anemon. Hade det funkat med 4st lysrör tror ni? Hur många lumen per liter är ett bra riktmärke för anemon och andra koraller?
 8. vbownswow

  Vilka fiskar till ett 240L?

  Har låtit mitt 240L köras in i några veckor nu. Levande sten. Skummare. Städpatrull. Snart är det dags att införskaffa min första fisk! Tänkte mig 2st clowner och en sandvändare. Efter de har fått simma runt i några veckor tänkte jag utöka med lite fler. Frågan är bara vilka. Jag har kollat på kirurger men som jag förstår det behöver de större kar. Vad har ni för fiskar i ert 240L eller mindre? Behöver lite inspiration!
×