Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Kimpos

Medlem
 • Antal inlägg

  15
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

7 Neutral

Om Kimpos

Profilinformation

 • Förnamn
  Kim
 • Stad
  Värnamo

Senaste besökare till profilen

52 profilvisningar
 1. Stängde av rött och grönt helt nu, får se om det hjälper!
 2. Jag har fått mycket gröna alger på sistone. Sätter sig främst på glaset och gruset och jag har tydlig påväxt från dag till dag. Städgänget består av fem turbos och de har inte en chans att hänga med i algernas tempo! Vad kan det bero på och vad kan jag göra åt det? Eller är det att skrapa rutan varje dag som gäller?
 3. 0-150 liter

  "Här ska jag vara aktiv och uppdatera mycket". Jo tjena, så blev det ju inte. Men inte försent än Det har hänt en del sedan sist och det är ganska precis två månader sedan jag startade karet. Teknikmässigt är det bara lampan som är bytt, till en AI Prime HD. Mycket nöjd med den. Levande finns nu städpatrull på fem sniglar och två eremiter. Får ganska mycket gröna alger på både glas och gruset, behövs något mer som avverkar detta mer effektivt? Två vanliga clowner och en eldräka var de första som flytta in och de verkar trivas bra. Senaste tillskottet var en bangai kardinal och en scooter blenny. Även dessa käkar och är aktiva, tolkar det som att de mår fint Har även blivit ett par koraller. Har fyra små kolonier med olika knappar. En ricordea florida och en ricordea yuma. En mini maxi anemon som satt sig lite jävligt på toppen av stenen där den inte syns. Självklart i en håla så att den nästan försvinner om jag försöker flytta på den, så den får bo kvar där. Och så min favorit - en euphyllia frogspawn som nyligen splittade ett huvud och numera har tre samt alla knoppar som börjar växa fram på "stammen". Har ni tips på vad som skulle passa bra högre upp på stenen så shoot! Ser lite tomt ut. Önskar även tips på filter för att kunna fota i blåljus. Då till stor kamera så jag kan nyttja makroobjektiv osv. Inget stort fan av att fota med mobilen även om många här gör det jäkligt bra!
 4. nano

  Åh, häftigt med PomPom mitt har gått exakt en vecka nu med bara levande sten. Väntar någon vecka till men jag vill ha två clowner, en watchmen goby och dess symbiosräka. Kör allt original (lampa och filter) men tänkte byta till en AI Prime HD-lampa. Är du nöjd med din lampa?
 5. nano

  Hur går det för dig? jag skaffade ett likadant kar i tisdags. Mitt första saltvatten, så det är spännande. Ser fram emot fler updates från dig ☺️
 6. 0-150 liter

  Igår hade det klarnat. En liten räka och en ormsjöstjärna visade sig. Och rörmaskarna kommer fram fler och fler. Nu är det den eviga väntan tills jag kan stoppa i levande
 7. Schysst, tack
 8. Tjena, startade igång mitt första saltvattensakvarium igår. När jag la i den levande stenen uppmärksammade jag små tussar som såg ut som skum, tänk typ badskum. När den kom i vattnet svällde den upp till en boll och ser nu ut så här. Vad är det för något? Fick även ett par sjöstjärnor på köpet. Är dom bra att ha?
 9. Det blev inget av de två kr jag nämnt tidigare. Köpte idag ett helt nytt aquael nano reef duo på 49 liter. Se uppstarten och följ mitt kar här
 10. 0-150 liter

  Se vad som kröp fram! Har hittt totalt tre st av de här. Men vad är bollen bredvid?
 11. Jag tänkte börja med ett 25-liters jag hade sedan tidigare och bara köra koraller och någon räka för att börja känna på saltvatten. Ändrade mig när jag fick ta över en kompis Fluval Edge 46l. Men eftersom det inte är särskilt kompatibelt för salt, och svårt att jobba med, blev det ett helt nytt Aquael Nano Reef Duo på 49 liter med tillbehör. Korallsand och levande sten. Satte temperatur och saltvärdet och fyllde på med sand och sten. Här kommer första bilden, fortfarande grumligt efter påfyllning av sand.
 12. Imorgon börjar det nog..! Ska till Göteborg i jobbärende och tänkte passa på att köpa på mig diverse förnödenheter för uppstart. Har ni tips på butiker i Göteborg (med omnäjd) som har ett bra sortiment på lager?
 13. Ja jag har förstått det. Men det får fungera till att börja med eftersom jag får det av en kompis. Och förhoppningsvis blir det uppgradering om ett tag när jag fått kläm på allt! Ja riktigt fina, men har förstått att det är som du säger med öppningen. Vad hade du i ditt? Både utrustningsmässigt och levande
 14. Ändrade planer. Verkar som att jag fått tag i ett sånt här, ett Fluval Edge på 46 liter. Någon som kör med likadant?
 15. Tjena, Jag är ny på saltvatten och behöver tips. Jag har läst otaliga artiklar här på sg och lärt mig otroligt mycket, men behöver lite mer specifika tips, särskilt på utrustning. Trots att många av er tycker något annat så kommer jag börja med det 25-liters jag har. Jag kommer endast ha levande sten, korall och räka/krabba/snäcka. Alltså ingen fisk. Målet är att gå upp i storlek om ett par månader när jag känt lite på det här första. Men nu till mina funderingar: När jag köpte akvariet till några guppies för ett par år sedan så ingick en lampa och en "vanlig" pump/filter. Duger dessa? Annars får ni gärna ge förslag på pump och lampa. Har förstått att saltet kan skilja. Vilket är bäst? Vilka koraller tycker ni är bra att börja med? Djur? Gör inget om räkan är snygg, blir såklart roligare då Annan hårdvara? Behövs skummare verkligen utan fisk? Powerhead? Värmare? Och vilken temp? Jag blir ytterst tacksam om ni skriver dels exakt vilken pump ni rekommenderar och gärna en länk till webbutik. (Annars har jag faktiskt google) Men det är just det jag tycker är svårt när jag läser här på forumet. Många nybörjare får som svar att "du behöver lampa, skummare, salt etc". Men vilken lampa är bra? Och vilken lampa passar till den här storleken? Tack på förhand