Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Kimpos

Medlem
 • Antal inlägg

  22
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

7 Neutral

Om Kimpos

Profilinformation

 • Förnamn
  Kim
 • Stad
  Värnamo

Senaste besökare till profilen

73 profilvisningar
 1. Låter najs! Har inte bestämt mig om jag ska köra medium rakt igenom eller mixa med small dock.. Ja, jag vet inte om du skaffade någon goby, men tänkte på om städarna river runt ordentligt nog för att den ska hålla sig vit! Jag har idag ganska grovkornigt och den är grön av alger.. Eremiter och sniglar grejar inte tillräckligt, och hörde att den ska vara för grov för att en goby ska funka..
 2. Funderar också på att skaffa Atis Fiji White Sand! Vad tycker du nu när du haft det ett tag? Jag funderar på medium, och har samma tankar som du hade.. Ligger den kvar? Lätt att hålla ren?
 3. Bra pris på den annars! Kan ju vara värt att prova. Eller vad tror ni om det röda filtret? Har ingen erfarenhet av att fota i akvarium ännu, men när man dyker med t.ex gopro är oftast dyklinserna röda. Kanske dock är för att ta tillbaka färgerna, inte dra ner det blåa..
 4. Att den blir stor visste ja, men har hört lite andra teorier. Bland annat att den inte kräver mycket utrymme eftersom den oftast håller sig på en och samma plats. Men då bör jag nog tänka om lite, antingen i storlek eller om vad jag ska ha i! Tack! Och tack båda två, @stigigemla @Christian J. Tar till mig era tips och söker vidare!
 5. @stigigemla @Christian J Tack för era svar! Jag har idag ett litet nano på 49 liter med ett påhängsfilter och en AI Prime. Tanken till det större är att jag köper till en, kanske två AI Primes. Tror ni det räcker eller bör man gå på större? Jag har lite LPS och mjukisar idag, och gillar verkligen euphyllia! Så det lär det bli mer av i det större. Grejen är att jag har ingen aning om vad som är bra eller dåligt i skummarväg och cirkulation. Vilka märken som är bra och vilka storlekar som rekommenderas. Funderar på en stjärnmuräna och bara ett fåtal fiskar. Hörde att man gärna går upp en storlek på skummaren då muränan skitar ner en del? Fördelen jag ser med Red Seas akvarium är att de kommer "förinstallerade" med sump. Jag slipper borra och dra rör vilket jag känner att jag varken vill eller kan Idag har jag ca 5kg levande sten. KAn jag köpa marco och låta den bli "levande" med tiden av de jag redan har, och samtidigt tillsätta bakterier under uppstarten?
 6. Jag kollar på att skaffa ett red sea reefer i storleken 350-450. Jag har tänkt att köra ganska lowtech men skulle behöva tips på lämplig utrustning. Både vad jag måste ha och vad som är bra att ha men inget krav. Vilket märke på skummare rekommenderas? Storlek? Annat att tänka på för just red sea-akvarier?
 7. 151-720 liter

  Riktigt snyggt! Hur lyckas du hålla gruset så rent och fint? Jag har också lite grövre vitt grus men det har blivit helt grönt av alger! Har 5 turbos och 4 eremiter (50l). Bara gröna alger i gruset, inte alls mycket på stenarna.
 8. Stängde av rött och grönt helt nu, får se om det hjälper!
 9. Jag har fått mycket gröna alger på sistone. Sätter sig främst på glaset och gruset och jag har tydlig påväxt från dag till dag. Städgänget består av fem turbos och de har inte en chans att hänga med i algernas tempo! Vad kan det bero på och vad kan jag göra åt det? Eller är det att skrapa rutan varje dag som gäller?
 10. nano

  "Här ska jag vara aktiv och uppdatera mycket". Jo tjena, så blev det ju inte. Men inte försent än Det har hänt en del sedan sist och det är ganska precis två månader sedan jag startade karet. Teknikmässigt är det bara lampan som är bytt, till en AI Prime HD. Mycket nöjd med den. Levande finns nu städpatrull på fem sniglar och två eremiter. Får ganska mycket gröna alger på både glas och gruset, behövs något mer som avverkar detta mer effektivt? Två vanliga clowner och en eldräka var de första som flytta in och de verkar trivas bra. Senaste tillskottet var en bangai kardinal och en scooter blenny. Även dessa käkar och är aktiva, tolkar det som att de mår fint Har även blivit ett par koraller. Har fyra små kolonier med olika knappar. En ricordea florida och en ricordea yuma. En mini maxi anemon som satt sig lite jävligt på toppen av stenen där den inte syns. Självklart i en håla så att den nästan försvinner om jag försöker flytta på den, så den får bo kvar där. Och så min favorit - en euphyllia frogspawn som nyligen splittade ett huvud och numera har tre samt alla knoppar som börjar växa fram på "stammen". Har ni tips på vad som skulle passa bra högre upp på stenen så shoot! Ser lite tomt ut. Önskar även tips på filter för att kunna fota i blåljus. Då till stor kamera så jag kan nyttja makroobjektiv osv. Inget stort fan av att fota med mobilen även om många här gör det jäkligt bra!
 11. nano

  Åh, häftigt med PomPom mitt har gått exakt en vecka nu med bara levande sten. Väntar någon vecka till men jag vill ha två clowner, en watchmen goby och dess symbiosräka. Kör allt original (lampa och filter) men tänkte byta till en AI Prime HD-lampa. Är du nöjd med din lampa?
 12. nano

  Hur går det för dig? jag skaffade ett likadant kar i tisdags. Mitt första saltvatten, så det är spännande. Ser fram emot fler updates från dig ☺️
 13. nano

  Igår hade det klarnat. En liten räka och en ormsjöstjärna visade sig. Och rörmaskarna kommer fram fler och fler. Nu är det den eviga väntan tills jag kan stoppa i levande
 14. Schysst, tack
 15. Tjena, startade igång mitt första saltvattensakvarium igår. När jag la i den levande stenen uppmärksammade jag små tussar som såg ut som skum, tänk typ badskum. När den kom i vattnet svällde den upp till en boll och ser nu ut så här. Vad är det för något? Fick även ett par sjöstjärnor på köpet. Är dom bra att ha?