Jump to content

Titanic

Medlem
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Jerry
 • City
  Stockholm

Recent Profile Visitors

70 profile views
 1. Titanic

  Bubbelalg eller något annat?

  Tack du gav mig något att googla efter. Inte omöjligt. Tycker dock alla sjöpungar ser avlånga ut på de bilder jag hitta, vilket inte mina gör. Det närmaste jag hitta va dessa om man tänker sig att de säckat ihop, ser inte heller något mönster i dem. De jag har är ca 2 mm.
 2. Titanic

  Bubbelalg eller något annat?

  Hej! Undrar om någon kan hjälpa mig identifiera vad detta är. Märkte av det för ca 3-4 veckor sedan och tycker det växer mer och tjockare. Tänkte först bubbelalg men det har aldrig hårdnat till kulor, utan ser ut som tomma genomskinliga säckar. Täcker nästan hela sidan av en sten ca 15x20 cm yta.
 3. Titanic

  Erfarenhet Nero 5

  Jag har en, haft den ca 3 mån, är så pass nöjd att jag beställt en till. Har den på ett reefer 170 så kan inte uttala mig hur den sitter på tjockare glas. Hade innan tunze 6045. Enorm skillnad på flödet, hade problem att placera 6045 pga att flödet är som en skärande stråle vilket inte passar mina koraller som tex euphyllia. Bytte till en tunze 6020 men tycker den är bedrövlig, ställer man upp flödet minimalt blir det ordentliga vibrationsljud samt hela pumpen rör sig på pulse mode. Neron är närapå ljudlös, kan höra den om jag sätter örat emot. Flödet är mycket bredare. Kör den dock max 60% under en period. Större delen av tiden 40-50 %. Tycker appen är väldigt bra och enkel. Har även en Hydra som styrs via samma app. Väldigt smidigt. Vet inte om det hjälpte dig så mycket
 4. Titanic

  Vattenbyte

  Har ett nystartat reefer 170 som varit igång i ca 2 månader. Så tänker inte försöka mig på att ge några råd. Däremot några observationer på städpatrull. Har 4 turbosnäckor, 3 nassariussnäckor, 4 eremiter, 1 sandvändande sjöstärna. Och sedan 1 vecka lagt till 3 cerith snäckor och 1 strombus. Ceritherna och strombusen plöjer sand riktigt bra och slukar alger. Nassarius som jag köpte för sandvändande egenskaper kommer inte i närheten. Även sjöstjärnan får högt betyg. Kanske kan vara något att kika närmre på.
×