Jump to content

Magnus Hörkeby

Medlem
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Magnus
 • City
  Stockholm
 • Antal år inom saltvatten
  0
 • Akvarievolym
  250
 • Akvarie mått
  100*50*53

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Magnus Hörkeby

  Aquarimate

  Någon som testat appen Aquarimate för att hålla koll på det mesta med akvariet eller finns det bättre?
 2. Magnus Hörkeby

  Tester

  Tack allesammans... Nu har det slumpas sig så att jag ska hämta ett red sea reefer 250 v3 I morgon med levande och hela kittet. Håll tummarna för mig. Har fixat plastbackar, dunkar, frigolitlåda och plastpåsar på zoo affären.
 3. Magnus Hörkeby

  Håkanstorps zoo

  Det har löst sig bättre... Jag ska hämta ett begagnat Red sea reefer 250 v3 I morgon med all teknik. Fiskar hela konkarongen. Har fixat frigolitlåda påsar dunkar och plastbackar.
 4. Magnus Hörkeby

  Tester

  Okey.. Triton har ju ett testpaket från Salifert för uppstart det kanske får bli ett sådant. Tack för info.
 5. Magnus Hörkeby

  Tester

  Jisses så mycket tester man kan göra på sitt vatten! Har fattat att Hanna checker är det man ska ha men dom kostar ju en slant. Så min fråga är vilka ska man satsa på i första hand och vilka kan man nöja sig med enklare testutrustning. Jag tänker att vissa tester är svårare att få till tillförlitligare resultat medans andra är lätt. Jag är intresserad av att hålla koraller i akvariet samt fiskar.
 6. Magnus Hörkeby

  Håkanstorps zoo

  Tack för svar... Jag har skickat en förfrågan på offert till dom. Ville bara få koll så jag inte lade en beställning till ett nerlagt företag. Deras pris på ett red sea reefer 350 var så pass mycket billigare så jag undrade om det var ett gammalt pris.
 7. Magnus Hörkeby

  Håkanstorps zoo

  Finns Håkanstorps zoo kvar? Hittar bara gamla träffar på företaget och deras sida verkar inte uppdaterats på flera år men jag kan ju ha fel.
 8. Magnus Hörkeby

  Red Sea Max E 260 vs Red Sea Reefer Deluxe 250

  Tack för svar... Ju mer jag tänker på det desto mer lutar det åt en Sea Red reefer 350 v3. Fortsätter att beta av alla setup videos på youtube.
 9. Magnus Hörkeby

  151-720 liter Imre’s Reefer 350

  Fantastiskt..
 10. Går i akvarium köpa tankar! Har fastnat för dessa båda och dyker det upp ett bättre begagnat så kanske det inte spelar någon roll. Är det någon som kan berätta om för och nackdelar med avrinnings kabinett i tanken eller utanför tex underhållsmässigt olika ljudvolym och är det så att vissa komponenter i E max konceptet inte håller måttet och måste bytas ut? Måste man köpa till Red Sea Max E-260 sump upgrade för att det ska fungera tillfredsställande? Kanske det är så att jag ska köpa ett Red sea Reefers V3 250 och köpa till lampor och övrig utrustning för det blir bättre och billigare?
 11. Magnus Hörkeby

  Boktips

  Så nu är boksamlandet igång med en en från antikvariatet i grannkvarteret.
 12. Magnus Hörkeby

  Boktips

  Tack Daniel för att du tog dig tid att ge mig ett så utförligt svar. Har tittat på några klipp från BRStv särskilt intressant var den med mannen som studerat Ljus och fotosyntes i en korall damm på Hawaii.
 13. Magnus Hörkeby

  Boktips

  Hej! Tack för insläpp på forumet! Jag har under några dagar fullständigt slukat massor av trådar här och lärt mig en massa. Dokument som tex Saltvattenkemi for dummies är ju helt fantastiskt. Jag är fortfarande i planerings stadiet och har varit hos Triton och Aquariatech för inspiration. Kar och teknik är inte inköpt ännu för jag vill ha det mesta klart för mig hur saker hänger samman. Så min fråga är finns det några tips på nya böcker om innevånarna som jag hoppas på att få släppa ner i akvariet? Böckerna jag sett om saltvattenakvarieskötsel verkar ha några år på nacken och jag antar att det skett mycket med tekniken så där hittar jag nog bäst info här i forumet. (BTW så lämnade jag en fråga på paketpris på akvarium/bänk och teknik på akvarium 200-350 l hos Aquariatech i helgen och hoppas fortfarande på ett kostnadsförslag)
×