Jump to content

montana_79

Medlem
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Amir
 • City
  Gävle

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. montana_79

  Kiselalger

  Hej, Startande mitt akvarium för 5 veckor sedan, under dagarna (när lyset är på) får jag ett brunt beläggning på sanden inte mycket på vissa ställe som jag misstänker kan vara brunalger eller kiselalger, har 0 på fosfat, kommer det försvinna med tiden? Belysningstiden är 10 timmar.
 2. montana_79

  Anemon Bubble Tip drar ihop sig

  Nu har den öppnat sig lite igen, håller på bajsar tror jag
 3. Hej, Köpte denna anemon i lördags och den har växt bra under 3 dagar tycker jag, men idag på kvällen har den dragit ihop sig, vad är det för fel? Ska den dela sig? Tyckte att den såg bra ut, är det vanligt att de drar ihop sig är det bra tecken eller dålig?
 4. montana_79

  Vattenbyte

  Hej, Hur ofta ska man byta vatten på en 200 l, funkar 5% varje vecka eller 10% var annan, ska man tillsätta med Microbe-lift Nite-out 2 vid stora vatten byte eller varje gång man byter?
 5. montana_79

  Aquael uni filter 500

  hej, Har en sån filter, köpte en ny ledlampa till den se bild, min fråga är om den ska vara på hela tiden eller bara när man köper nya fiskar, har en 200 l saltvatten. Är det viktig med placering också?
 6. montana_79

  korall för clownfisk

  har beställd en euphyllia nu, hur ska den i akvariet sen, samma metod som inkoppning av fisk? Köpte två små clownfiskar på ca 3-4 cm en hittade jag död idag, vet inte om jag gjorde fel inkoppning, körde enligt metoden? Vet inte om de är för små borde köpa lite större kanske? Hittade den halvdöd som hade fastnat i insuget av filtret, sen dog den när jag tog bort den, jättetråkigt :( Köpte denna foder men de åt den inte? Nu blev det många frågor på en gång, är helt ny på saltvatten och har tusen frågor typ :)
 7. montana_79

  korall för clownfisk

  Hej, Vilken korall kan man ha för clownfiskar som är fotosyntetiska, inte behöver matas eller måste man ha anemoner? Har läst att odlade clownfiskar behöver inte ha anemoner, men vill skapa ett hem för de i akvariet
 8. montana_79

  Juwel surface water

  Tack :)
 9. montana_79

  Juwel surface water

  Märkligt fick denna info om produkten ”Juwel har inte specificerat att den fungerar i saltvatten och axel-pinnen som pumpen/impellern använder är gjord i metall” Vart hittade du info att den passar till saltvatten?
 10. montana_79

  Juwel surface water

  Hej, Nej, inte ecoskim, den är inte anpassad till saltvatten, finns nåt metall i den. Är ute efter den, såg det på youtube
 11. montana_79

  Juwel surface water

  Hej, Är det någon som vet vart man kan få tag på denna se bild, man kopplar den till skummaren?
 12. montana_79

  Nitrite

  Så här se akvariet ut efter 3 veckor, ser det ok ut tycker ni? :)
 13. montana_79

  Nitrite

  Man lär sig mycket i denna forum Den andra burken är inte tom Med Red Sea test behöver man 16 ml och Salifert 1 ml, stor skillnad.
 14. montana_79

  Nitrite

  Väldigt förvirrande med testerna, kör med två tester på No2 en från Red Sea och andra Salifert, tycker att det visar två olika resultat, Red Sea visar högre av nitrit än Salifert, se bild höger Red sea och vänster salifert.
 15. montana_79

  Nitrite

  Tack, så mycket jag har förstådd ska inte nitrat no3 ligga på noll, då finns det ingen näring i vattnet, hittade denna på nätet
×