Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

andersb48b

Medlem
 • Antal inlägg

  22
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

10 Neutral

Om andersb48b

 • Födelsedag 1958-05-12

Kontaktmetoder

 • Hemsida URL
  http://www.youtube.com/user/Anders19582009

Profilinformation

 • Förnamn
  anders
 • Stad
  Skärblacka
 • Akvarievolym
  1000
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  100
 • Storlek på sump
  600
 1. Hej. Är det någon som testat att driva ex skummare och retur med samma pump och isåfall hur byggde ni rördragningen ? I dag finns ju styrbara pumpar.
 2. ingen som provat?
 3. Hej. Är det någon som bytt ceramiklagret på MP40,på den våta sidan när man haft oljud i pumpen och isåfall med vilket resultat, blev det tyst?
 4. Hej. Låter ganska mycket,vad har du för salthalt,och vilken kemikalie går åt mest?
 5. NP-filter

  Angående av användandet av ozon och biopellets gjorde jag en ganska märklig erfarenhet igår . Ökade till 50mg kl 1715 gick till jobbet kollade efter 15 timmar all pellets borta! Ozonet tillsätts i skummaren men vattnet som leds in i pelletsreaktorn går in sist från sumpen som sedan leds tillbaka i närheten av skummaren.Frågan är löser ozon pellets? ,Tydligen.DETTA BÖR BEAKTAS .
 6. HEJ. Är det någon som bor i närheten av Falkenberg som fångat mysis i höst? Eller vet ni någon som säljer fryst?
 7. 151-720 liter

  Hej. Det här som du tillsatt (microbelift) är det bakterier och vem säljer det?
 8. En nackdel med uteluft är den tid vi går tillmötes dvs vintern ,skummaren suger då kall luft som påtagligt sänker temperaturen i karet, själv har jag försökt lösa detta med att dra en slinga på cirka 10m bakom ett element för att förvärma luften.
 9. NP-filter

  Jag har märkt samma sak med just skummaren, är det någon som har någon teori om vad som dödar skummnlngen? Annars måste man säga att pelletsen är effektiva , jag har halverat mängden pellets mot rek ,på endast 10 dagar har nitrathalten sjunkit till nära noll på ca 1200l vatten!
 10. NP-filter

  troligtvis silicon l vattnet eftre lagning.
 11. är det någon som har/eller sett detta i sitt akvarium?
 12. IMG_0383.JPG

  Är det någon som har detta i sitt akvarium eller möjligtvis har sett något liknande förut?

 13. Hej. undrar om någon varit ute och fångat mysis i östersjön i år ,har själv försökt ett antal ggr men ingen tur verkar vara betydligt mindre i år? Är det någon som vet om någon handlare har mysis från våra kuster
 14. Hej. undrar om någon varit ute och fångat mysis i östersjön i år ,har själv försökt ett antal ggr men lngen tur verkar vara betydligt mindre i år? Är det någon som vet om någon handlare har mysis från våra kuster?

 15. Hej . Vad fick du betala i frakt?