Jump to content

Marko

Medlem
 • Content Count

  715
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Marko
 • City
  Solna
 • Akvarievolym
  130 (RSM)
 • Akvarietillverkare
  Red Sea Max
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Tunze DOC 9002
 1. Marko

  RSM Markos första akvarium - take two

  Nu finns hela paketet till försäljning till ett riktigt KANON erbjudande! http://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?43577-Komplett-RSM130-med-extra-allt-och-lite-till-i-Stockholm&p=424810#post424810
 2. Marko

  RSM Markos första akvarium - take two

  Tack Lasse, men jag är som 'The Highwayman' - I'll be back, and again, and again, and again.... ;-)
 3. Marko

  RSM Markos första akvarium - take two

  Stenen är nu "såld".
 4. Marko

  RSM Markos första akvarium - take two

  Då har jag idag dragit ur sladden till belysningen. Akvariet är nu nedlagt efter en längre tids velande och oförmåga att hinna ta om hand om det till den grad jag själv förväntar mig av mig själv. Alla fiskar och stora koraller (min eyphyllia klockade in på 40 polyper) är nu i trygga händer. Nu ska resten bort! Säkert 20-25 kg levande sten som bokstavligt talat myllrar av liv. Det finns knappkolonier på dom, diverse korall bitar som vuxit fast, SPS och mjukisar, revvänliga krabbor (se tidigare inlägg) med mera med mera. TYVÄRR så finns det även Caulerpa verticillata som jag beskriver i inlägget ovan, och därför är detta inget jag rekommenderar någon att lägga i sitt akvarium obehandlat eller åtminstone medveten om problematiken med denna alg. Det finns också cyano men det är inget som inte går att borsta bort. Med det sagt så skänker jag bort denna LS. Jag skulle personligen bryta loss det som är intressant (eyphyllia med några polyper, mjukisar, knappar, etc), eventuellt ympa in lite av denna LS för att boosta ett akvarium - caulerpan sprider sig med "rot-skott" så det borde vara kontrollerbart, men viss risk föreligger, och sedan koka resten av stenen och starta på nytt. Jag har en 30liters tunna full med sten, och ytterligare ~20 liter i akvariet som inte får plats i tunnan, så - först till kvar får först koka sten. Den som först ringer mig på 073-0356928 får stenen (plus en 30 liters balja), enda haken är att all sten ska bort. Om du hämtar stenen ikväll så blir det riktigt bra, annars får vi ta det någon gång nästa vecka när jag är hemma igen. Om ingen mot förmodan hör av sig så åker det på tippen nästa vecka. Efter sommaren kommer det att finnas en super-pimpad RSM 130 med extra allt ute till försäljning till ett riktigt pang-pris!
 5. Marko

  151-720 liter Blackizzz ZEO planeringstråd.

  En tanke bara, du kanske ska höra med firman vilka dimensioner dom har verktyg i så att du inte hittar på mått som ser snyggt ut men blir dyrt att fräsa ur.
 6. Marko

  Eremit som ätit upp delar av euphylliastam

  Den klarar sig nog, euphyllia fraggar du ju på ungefär det avståndet från polypen. Finns ingen levande vävnad långt ner i stammen. Edit: och gropen kommer nog inte att växa igen.
 7. Marko

  RSM Grubblarens RSM kar!

  Putsa med ena handen och håva med andra.
 8. Marko

  151-720 liter mitt första bygge helt ny inom salt 375L

  Om du kör igång osmosen så ser du vilken som är slaskvatten (mest vatten) och vilken som är osmosvatten (minst vatten). Skulle våga påstå att det är omöjligt att ta miste på det.. På min Aquatic Nature är den gula slask, men jag har ett silikatfilter efter osmosen.
 9. Marko

  151-720 liter mitt första bygge helt ny inom salt 375L

  Om du inte kokar osmos vatten ofta (typ var och varannan dag) så låt dom första 10-15 minuterna av osmosvatten gå i slasken. Jag har TDS mätare och får ut "smutsigt" vatten (upp til 6 ppm TDS) dom första 10 minuterna, sen är det nollat (givet att dina filter är ok). Jag fyller hinkarna en gång i veckan ungefär.
 10. Marko

  Sänka KH med saltsyra

  Check. Nu har jag gjort helgens byte men tar dessa tester till nästa gång.
 11. Marko

  Äntligen! Ca 200liter!

  Här är vad du har att se fram emot: http://www.oregonreef.com/sub_worm.htm :-D
 12. Marko

  Sänka KH med saltsyra

  Mitt nya vatten går med cirkulation och lite luft (kör en gammal skummarpump som blandare) i regel 14-24 timmar. Ibland längre, sällan kortare. När jag testat (vid salt byte) har det alltid varit efter 24-30h från blandning. Edit: och jag testar alltså det nya vattnet innan jag gör ett vattenbyte.
 13. Marko

  Sänka KH med saltsyra

  Intressant, men jag tror som sagt inte att jag ska ge mig på saltsyra... Min tanke var att om det på ett enkelt (ofarligt) sätt går att justera det nyblandade vattnet till lagom KH eftersom jag upplever att alla salter håller en för hög KH, så hade jag testat det. Självklart vore det trevligt med ett salt som håller NSW värden, men det verkar svårfunnet tycker jag.
 14. Marko

  Hur skulle du vilja ha ditt salt?

  Vilket salt använder du Stig?
 15. Marko

  TMC Gamma NutraPlus

  Jag har själv kört med så lite som 1ml per 100l, det blir riktig lützen dimma på det också tycker jag.
×