Gå till innehåll

turboadde

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  1 390
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

132 Excellent

Om turboadde

Profilinformation

 • Förnamn
  Andreas
 • Stad
  Östhammar
 • Stödjande medlem t.o.m
  2019-02-28
 • Akvarievolym
  350l
 • Ljusuppsättning
  LED
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  2st AI hydra 26 hd
 • Använder du skummare
  Ja
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Mini Bubble King 200
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
  Stenkoraller och LPS
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  30
 • Har du sump
  Ja
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Nej
 • Använder du Ozon
  Nej
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Nej

Senaste besökare till profilen

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. turboadde

  Fånga fisk

  Ibland funkar det om man har kolsvart i rummet på natten och sen drar på lampan på full effekt. Då kan dom komma fram helt vimmelkantiga och lätta att fånga med håv om man har tur. Har tagit många fiskar så. Men vissa kikar inte fram tyvär. Men man har inte så jättelång tid på sig innan dom kvicknar till.
 2. turboadde

  Erfarenheter av hur länge streamers lever

  Har inga tider på mina och har haft ganska många streamers under min tid som saltnörd. Kinapumpar typ rw funkar typ ett år och sen går dom ett tag till med meckande och konstgjord andning. Har haft många tunze pumpar. Vissa har sålts med kar och vissa har uppgraderats. Det ända som gått sönder på dom är 2st nätagg av kanske 10-15 pumpar sen 2006 tror jag. Kör nu vortech mp40qd och dom verkar fina i kvalite med förutom lite lagerljud.
 3. turboadde

  Tunze 6095 jumper hjälp!

  Eller så ber man sin närmaste återförsäljare ta hem dom så slipper man frakten :). 2.93k eller 0.293k ohm stog de ibland så visste inte vilken de va hehe. Men de fick jag med på 24v.
 4. turboadde

  Tunze 6095 jumper hjälp!

  Så i princip om du hittar rätt komponent så borde de bara vara att böja ner benen så de passar i :). En väldigt bra pump med. Har provat väldigt många streamers och tunze måste vara den tystaste pumpen och mycket driftsäker pump. Kör dock med mp40qd nu för jag ville få en egen uppfattning om den. Alltid kul att bara prova nytt ibland hehe
 5. turboadde

  Tunze 6095 jumper hjälp!

  Jumprarna bestämmer hastigheten på pumparna. Antar att det bara är ett motstånd i dom eller liknande. Det är ett helt gäng som följer med från 12v-24v för att ställa hastigheten. Vet faktiskt inte hur man ser skillnad på dom förutom att de står olika siffror på dom. Men sitter ju någon komponent mellan benen. Undrar om det blir högsta eller lägsta om man drar ur jumpern.
 6. turboadde

  Dumheter :-)

  Tror de e enklast om du köper det från en fysisk butik från beijer eller xl-bygg om du vill slippa frakt.
 7. Fråga nån veterinär om den kan skriva ut det om de är receptbelagda. Brukar funka om man är inläst och kan förklara bra vad man ska ha det till.
 8. turboadde

  Strömavbrott

  Har nästan inga strömavbrott här förutom sen dom börja lägga tjockare kablar i marken och säkert nått mer. För sånt kan ju inte göras på somrarna när det både e varmare och folk ute nästan hela dagarna . Men borde det inte bara funka att plugga in ett 12v batteri i strömuttaget istället för den vanliga? Backupen är väll på 12v? Skummare och retur känns lite mer tungdrivet än en streampump. Även om man hellre skulle driva dom.
 9. turboadde

  Strömavbrott

  Hej Skulle behöva bolla lite ideer för ett kommande strömavbrott. Dom ska fimpa strömmen mellan kl 23-04. Hur man nu tänkte där då de e minusgrade om nätterna. Vad behöver jag ha igång i akvariet? Skulle helst vilja slippa röra det tills kl 06 när jag ska gå upp. Räcker det med streamp i dom timmarna? Har två vortech mp4qd. Kan jag göra nått så jag kan köra dom på ett bilbatteri utan att behöva köpa nått till? Langa ideer i massor så jag slipper stå och röra i det på natten.
 10. turboadde

  Vad är detta?

  Jag har den blåa i mitt akvarium fast inte så vacker blå utan mer brun. Men den växer som ogräs i akvariet och ploppar upp lite här och var sen i stenen. Nästan omöjlig att utrota om man en gång haft många. Lite som xenia. Fin och vacker men kan bli en pest om man inte vill ha längre.
 11. turboadde

  Flytta sacrophyton

  Det svåra är inte att få loss den och flytta den, utan lyxproblemet är att inte få en ny växa upp där man tog bort den gammla hehe. Dom e tåliga. Med rätt vattenkvalitet så är det bara skära hur du vill och den kommer överleva. Kanske surar nån vecka men sen e den tillbaka.
 12. turboadde

  Problem med bleknande r.floridas

  Jag ska ta och gå upp i fullt componentena A B och C. Läste många för några år sen som hade problem och det vart bättre när dom minska dosen på dom. Det var när jag körde FM:s recept. Så är väll nått som sitter i sen den tiden. Jag började med att tillsätta kalium då det låg lågt fast många påstår att det inte ska förbrukas i kar utan zeo-sten. Men i mitt förbrukas det som sjutton. Men i alla fall bara på mindre än en vecka så tycker jag mig se stor skillnad då skivorna börjar bli mörkare och få tillbaka färger samt att några acans som blivit platta och fula nu är uppblåsta och köttiga igen. Så jag tror jag hittat den största felande länken. Ska köra en vecka till för att se så det är den innan jag börjar göra andra förändringar. Trodde jag skulle se på sps:er före innan jag såg på skivorna när det var kalium brist. Jag mäter salthalten med refraktometer.
 13. turboadde

  0-150 liter 60 Liter OptoWhite

  Fint kar. Har du stält det på en vanlig ikea köksskåp stomme?
 14. turboadde

  (Entacmaea quadricolor

  Jag skulle säga att dom är ganska lätta med dagens förutsättningar. Jag har nästan alltid haft anemon i mina akvarier. Har gjort mig av med några förut när jag lessnat på dom och sen skaffat nya. Det tips jag kan ge är att ge fan i att stödmata dom med räkor eller andra större saker. Dom blir bara stressade, delar på sig och vandrar omkring. Vissa tar det som att dom trivs när dom delar sig men jag skulle påstå raka motsatsen. Dom senaste 4-5 åren har jag aldrig stödmatat mer än det dom får när jag matar fiskarna med frys-kuber. Dom har suttit på samma ställe och växer sig fina i storlek. Har bild som visar mina med ett års mellanrum i tråden som heter senaste bilden på karet eller nått liknande. Kommer inte ihåg riktigt hehe.
 15. turboadde

  Problem med bleknande r.floridas

  Tack stig för input. Jag har använt fauna marins salt bytte sen till microe lift men nu kör jag res sea salt. Samma värden som försvinner på vilket av salten jag än använt. Brukar få upp dom med större vattenbyten för att sedan sjunka igen. Jag kör aquaforest balling men kör bara hälften av tillsatserna i deras recept så kanske ska köra på full dos där. Jag skulle gärna hålla mig till aquaforest så ska kolla vad dom har för produkter för spårämnena Mitt största problem är skivorna som bleknar och tynar bort.
×