Jump to content

turboadde

Stödjande medlem
 • Content Count

  1405
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

134 Excellent

About turboadde

Profilinformation

 • First name
  Andreas
 • City
  Östhammar
 • Stödjande medlem t.o.m
  2019-02-28
 • Akvarievolym
  350l
 • Ljusuppsättning
  LED
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  2st AI hydra 26 hd
 • Använder du skummare
  Ja
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Mini Bubble King 200
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
  Stenkoraller och LPS
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  30
 • Har du sump
  Ja
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Nej
 • Använder du Ozon
  Nej
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Nej

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. turboadde

  Vortech mp10wQD snurrar inte

  Aj vad tråkigt. Ja då e de nog controllern som spårat ur. Det går inte att göra hard reset om man typ håller in knapparna medans man sätter i sladden eller nått eller trycker in knapparna precis efter man satt i sladden?
 2. turboadde

  Vortech mp10wQD snurrar inte

  Vad har du för mode på controllern? Blinkar ju hejvilt. Den ska väll lysa med fast sken på nån färg.. Du kan ju plocka isär våt delen genom dom tre hakarna på plattan med för att se hur det ser ut där. Finns också en guide här på forumet tror jag som byter lager på en så e den utanför garantitid så kan du ju plocka isär och se så det snurrar lätt där och inget som skurit.
 3. turboadde

  Bta mår sådär. 1år

  Såg att du mata den. Hur matar du den? Oftast så behöver man inte mata bta anemoner. Matar du med fryst mysis, artemia, krill eller liknande i akvariet så brukar de räcka. Anemoner som inte mår bra brukar dela sig med. Men dom brukar se bra mycket mindre ut med när dom blåser upp tentaklarna.
 4. turboadde

  Bta mår sådär. 1år

  Är det inte bara att den är mer bubblig nu? Själv föredrar jag när anemonerna är mer bubbliga än långa smala tentaklar.
 5. turboadde

  Fånga fisk

  Ibland funkar det om man har kolsvart i rummet på natten och sen drar på lampan på full effekt. Då kan dom komma fram helt vimmelkantiga och lätta att fånga med håv om man har tur. Har tagit många fiskar så. Men vissa kikar inte fram tyvär. Men man har inte så jättelång tid på sig innan dom kvicknar till.
 6. turboadde

  Erfarenheter av hur länge streamers lever

  Har inga tider på mina och har haft ganska många streamers under min tid som saltnörd. Kinapumpar typ rw funkar typ ett år och sen går dom ett tag till med meckande och konstgjord andning. Har haft många tunze pumpar. Vissa har sålts med kar och vissa har uppgraderats. Det ända som gått sönder på dom är 2st nätagg av kanske 10-15 pumpar sen 2006 tror jag. Kör nu vortech mp40qd och dom verkar fina i kvalite med förutom lite lagerljud.
 7. turboadde

  Tunze 6095 jumper hjälp!

  Eller så ber man sin närmaste återförsäljare ta hem dom så slipper man frakten :). 2.93k eller 0.293k ohm stog de ibland så visste inte vilken de va hehe. Men de fick jag med på 24v.
 8. turboadde

  Tunze 6095 jumper hjälp!

  Så i princip om du hittar rätt komponent så borde de bara vara att böja ner benen så de passar i :). En väldigt bra pump med. Har provat väldigt många streamers och tunze måste vara den tystaste pumpen och mycket driftsäker pump. Kör dock med mp40qd nu för jag ville få en egen uppfattning om den. Alltid kul att bara prova nytt ibland hehe
 9. turboadde

  Tunze 6095 jumper hjälp!

  Jumprarna bestämmer hastigheten på pumparna. Antar att det bara är ett motstånd i dom eller liknande. Det är ett helt gäng som följer med från 12v-24v för att ställa hastigheten. Vet faktiskt inte hur man ser skillnad på dom förutom att de står olika siffror på dom. Men sitter ju någon komponent mellan benen. Undrar om det blir högsta eller lägsta om man drar ur jumpern.
 10. turboadde

  Dumheter :-)

  Tror de e enklast om du köper det från en fysisk butik från beijer eller xl-bygg om du vill slippa frakt.
 11. Fråga nån veterinär om den kan skriva ut det om de är receptbelagda. Brukar funka om man är inläst och kan förklara bra vad man ska ha det till.
 12. turboadde

  Strömavbrott

  Har nästan inga strömavbrott här förutom sen dom börja lägga tjockare kablar i marken och säkert nått mer. För sånt kan ju inte göras på somrarna när det både e varmare och folk ute nästan hela dagarna . Men borde det inte bara funka att plugga in ett 12v batteri i strömuttaget istället för den vanliga? Backupen är väll på 12v? Skummare och retur känns lite mer tungdrivet än en streampump. Även om man hellre skulle driva dom.
 13. turboadde

  Strömavbrott

  Hej Skulle behöva bolla lite ideer för ett kommande strömavbrott. Dom ska fimpa strömmen mellan kl 23-04. Hur man nu tänkte där då de e minusgrade om nätterna. Vad behöver jag ha igång i akvariet? Skulle helst vilja slippa röra det tills kl 06 när jag ska gå upp. Räcker det med streamp i dom timmarna? Har två vortech mp4qd. Kan jag göra nått så jag kan köra dom på ett bilbatteri utan att behöva köpa nått till? Langa ideer i massor så jag slipper stå och röra i det på natten.
 14. turboadde

  Vad är detta?

  Jag har den blåa i mitt akvarium fast inte så vacker blå utan mer brun. Men den växer som ogräs i akvariet och ploppar upp lite här och var sen i stenen. Nästan omöjlig att utrota om man en gång haft många. Lite som xenia. Fin och vacker men kan bli en pest om man inte vill ha längre.
 15. turboadde

  Flytta sacrophyton

  Det svåra är inte att få loss den och flytta den, utan lyxproblemet är att inte få en ny växa upp där man tog bort den gammla hehe. Dom e tåliga. Med rätt vattenkvalitet så är det bara skära hur du vill och den kommer överleva. Kanske surar nån vecka men sen e den tillbaka.
×