Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

turboadde

Stödjande medlem
  • Antal inlägg

    1 380
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

129 Excellent

Om turboadde

  • Födelsedag 1979-09-21

Profilinformation

  • Förnamn
    Andreas
  • Stad
    Östhammar
  • Stödjande medlem t.o.m
    2019-02-28
  • Akvarievolym
    350l
  • Ljusuppsättning
    LED
  • Vilken uppsättning av ljus använder du
    2st AI hydra 26 hd
  • Använder du skummare
    Ja
  • Om JA vid skummare - Vilken
    Mini Bubble King 200
  • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
    Stenkoraller och LPS
  • Använder du Osmosvatten
    Ja
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    30
  • Har du sump
    Ja
  • Kör du med sand på botten
    Ja
  • Använder du UV-C
    Nej
  • Använder du Ozon
    Nej
  • Använder du zeolitbaserad metod
    Nej
  1. Jag har den blåa i mitt akvarium fast inte så vacker blå utan mer brun. Men den växer som ogräs i akvariet och ploppar upp lite här och var sen i stenen. Nästan omöjlig att utrota om man en gång haft många. Lite som xenia. Fin och vacker men kan bli en pest om man inte vill ha längre.
  2. Det svåra är inte att få loss den och flytta den, utan lyxproblemet är att inte få en ny växa upp där man tog bort den gammla hehe. Dom e tåliga. Med rätt vattenkvalitet så är det bara skära hur du vill och den kommer överleva. Kanske surar nån vecka men sen e den tillbaka.
  3. Jag ska ta och gå upp i fullt componentena A B och C. Läste många för några år sen som hade problem och det vart bättre när dom minska dosen på dom. Det var när jag körde FM:s recept. Så är väll nått som sitter i sen den tiden. Jag började med att tillsätta kalium då det låg lågt fast många påstår att det inte ska förbrukas i kar utan zeo-sten. Men i mitt förbrukas det som sjutton. Men i alla fall bara på mindre än en vecka så tycker jag mig se stor skillnad då skivorna börjar bli mörkare och få tillbaka färger samt att några acans som blivit platta och fula nu är uppblåsta och köttiga igen. Så jag tror jag hittat den största felande länken. Ska köra en vecka till för att se så det är den innan jag börjar göra andra förändringar. Trodde jag skulle se på sps:er före innan jag såg på skivorna när det var kalium brist. Jag mäter salthalten med refraktometer.
  4. 0-150 liter

    Fint kar. Har du stält det på en vanlig ikea köksskåp stomme?
  5. Jag skulle säga att dom är ganska lätta med dagens förutsättningar. Jag har nästan alltid haft anemon i mina akvarier. Har gjort mig av med några förut när jag lessnat på dom och sen skaffat nya. Det tips jag kan ge är att ge fan i att stödmata dom med räkor eller andra större saker. Dom blir bara stressade, delar på sig och vandrar omkring. Vissa tar det som att dom trivs när dom delar sig men jag skulle påstå raka motsatsen. Dom senaste 4-5 åren har jag aldrig stödmatat mer än det dom får när jag matar fiskarna med frys-kuber. Dom har suttit på samma ställe och växer sig fina i storlek. Har bild som visar mina med ett års mellanrum i tråden som heter senaste bilden på karet eller nått liknande. Kommer inte ihåg riktigt hehe.
  6. Tack stig för input. Jag har använt fauna marins salt bytte sen till microe lift men nu kör jag res sea salt. Samma värden som försvinner på vilket av salten jag än använt. Brukar få upp dom med större vattenbyten för att sedan sjunka igen. Jag kör aquaforest balling men kör bara hälften av tillsatserna i deras recept så kanske ska köra på full dos där. Jag skulle gärna hålla mig till aquaforest så ska kolla vad dom har för produkter för spårämnena Mitt största problem är skivorna som bleknar och tynar bort.
  7. Tack där sa du nått. Jag tänkte I som järn . Men jod e de ju.
  8. Jag har ett jätteproblem med bleknande r.florida samt att mina grön/gula acroporor börjar bli gråa. Kan det ha med högt tenn 8ug/l eller I som är obefintligt eller kalium på 325? Vad kan det höga tenn:et bero på? Nån tillsats? Skickar även med mitt senaste triton test. Rykande färskt idag :). Mvh doc.pdf
  9. Jag kör med den och har sps och två mp40qd pumpar i mitt 350l akvarium och den ligger stilla. Medium har jag. Ända problemet jag har är att jag har kalkalger på sanden så den är inte så vit längre för mig.
  10. Om du låter röret gå rakt upp bara så kan jag garantera att du har stora problem. Har du det för långt upp kommer du få en fontän och kapar du för långt ner så kommer den suga ner allt vatten över röret till sumpen vilket du då behöver en nästan lika stor sump som visningskaret.
  11. Du behöver ett rör rakt upp över ytan och sen två 90graders så det går ner igen och sen kanske en 90graders till så vattnet går åt sidan. Sen måste du ha ett hål i det partiet som är ovanför ytan typ snett neråt. Så att den inte suger ner vattnet i sumpen igen om pumpen stannar. Eller så bara ett rakt rör upp och en 90gradare precis vid ytan. Men 1 det kan porla och för det andra så måste man kolla så att sumpen klarar att ta emot det som kan åkas ner igen vid stopp av pump.
  12. Det är nog ingen bumblebee för den har ränderna åt andra hållet typ. En bättre bild här
  13. Ja fast hur bra mår en korall som haft en snigel krypande i över 3v och kanske ätit på den. Och varför har den aldrig lämnat korallen för att käka alger nån annanstans. Tycker att flera borde reagerat om det varit dåliga värden.
  14. Aj aj aj. Hade aldrig hört talas om faktiskt. Den åker ur direkt imorn. Den såg inte riktigt ut som min. Men att det finns räcker för att den åker ur. Tack för en bra tråd.
  15. Jag måste fråga även om det känns väldigt långsökt och lite dålig bild. Jag har ganska fina sps:er i mitt kar utom en. Och jag vet inte vad problemet är med den. Men i 3 veckor har jag sett en snäcka som glider runt på den. Den är där jämt. Finns det nån snäcka som tar död på spser eller e han där och käkar alger bara?