Gå till innehåll

Slanten

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  2 318
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunnit

  26

Slanten last won the day on Februari 11

Slanten hade den mest omtyckta innehållet!

Anseende bland gemenskapen

595 Excellent

2 följare

Om Slanten

 • Rank
  Gillar kallvatten

Profilinformation

 • Förnamn
  Jonas
 • Stad
  Munkedal
 • Stödjande medlem t.o.m
  2019-05-07
 • Antal år inom saltvatten
  1995
 • Akvarievolym
  540+200+50+25+25+25+25
 • Ljusuppsättning
  LED
 • Använder du skummare
  Ja
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Bubble Magus NAC66
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är
  Övrigt
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
  Västkustakvarium
 • Antal år inom sötvatten
  1985
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Har du sump
  Ja
 • Storlek på sump
  200
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Nej
 • Använder du Ozon
  Ja
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Nej

Senaste besökare till profilen

2 923 profilvisningar
 1. Slanten

  0-150 liter Kontorsakvariet

  Häftig bild! Gissar att det är en slammärla av något slag och det är det långa benparet som får mig att tro det. De bygger små boningsrör av slam och detritus på ett lämpligt underlag
 2. Slanten

  PVC

  Blir svettig bara av att tänka på detta... Måste du dra om rören? Varför? Genomföringarna som du visar på bild går inte att demontera utan att kapa röret strax under genomföringen. Har du en överinningsbox?
 3. Slanten

  kallvatten Sju västkustakvarier i en gillestuga

  I söndags smet jag iväg till Tjärnö för att kika lite i vattnet utanför marinstationen. Det finns alltid nått spännande där. Turen tar nästan en timme, men sista biten är vacker. Fick tag i två spännande djur. Först en jättelik vit havsnejlika. Foten är nästan 10cm i diameter. Så här sur var den efter 10 minuter i akvariet. När jag skulle lägga i havsnejlikan skrämde jag blåstrålen så illa att den hoppade ur akvariet och ner i överrinningskammaren! Att få ur en skräckslagen fisk på nästan 30 cm ur en liten box är inte helt lätt och blöt blir man också. Idag börjar den se lite gladare ut. Hoppas att den kommer sträcka ut sig som den ska. En stensnultra tittar fram nere till höger som storleksjämförelse. Nästa roliga djur var en kamstjärna. När den kom ner på lerbotten tog det inte mer än en minut så var den borta. Antagligen kommer jag inte se den mer... Precis som pelikanfotsnäckan som också kryper omkring i leran. Idag var jag ute och vittjade mina backar och abborreburen. I buren satt en stor eremit som fick hamna i tångakvariet. Jag har dragit ner belysningen till vintertider och temperaturen ligger på 8 grader. Tången trivs när trådalger och cyano försvinner. Hittade en vacker sjöpung i en av backarna. Syns dåligt på bilden men den är nästan genomskinlig. Akvariet för filtrerande djur tar sig bra och är väl fullt nu. Doserar vattenglas och vodka för att mata svampdjuren. Silikathalten ligger på 0,25 mg/l men jag vill få upp det lite till. Sjöpungarna fäster efter ett tag om de ligger still på underlaget. Dessa har satt sig på en ful sten.
 4. Slanten

  151-720 liter dannes grunda med källarsump

  Om du ändå ska uppgradera till ett större kar kanske det räcker att köra en CC-behandling igen. Samt köpa ett UV. Sen ser vi fram mot ditt nya fina akvarium!
 5. Slanten

  Anemon i streamerpumpen

  Om det blir panik kan du ju använda kranvatten istället. Risken är ju att du får kiselalger, men det är kanske mindre dåligt än att allt dör.
 6. Slanten

  151-720 liter Daniels nya 250 liters kar

  Stora applåder från min sida! Den bakgrunden kommer bli toppen i ett kallt kar. Jag är nästan helt säker att det kommer gå alldeles utmärkt utan frigolit i botten. Trä isolerar en del också tillsammans med akvarieunderlaget. Läppfiskar är väldigt tåliga fiskar. Jag har hållit stensnultror och berggylta i rumstemperatur i flera år, så 17 grader är långt under smärtgränsen.
 7. Slanten

  Erfarenheter av hur länge streamers lever

  Finns det styrbara AC-streamers? Jag glömde nämna att jag haft några Hydor Koralia. En gav upp efter några år. De andra låter mer och mer. Rengöring hjälper inte. Inga bra pumpar, trots att det är AC.
 8. Slanten

  Kylare som inte kyler och kopplingsproblem

  Har lämnat den på en värmepumpsfirma. De ska återkomma med kostnadsförslag på felsökning och fyllning. Mediat står på, men nu har jag glömt. Tror det var R134A
 9. Slanten

  kallvatten Sju västkustakvarier i en gillestuga

  Har lite funderingar på vilken inriktning jag ska ha på akvarierna kommande säsong. Börjar att dela mina tankar om de två största akvarierna först. Kom ihåg att dessa två delar samma sump och därigenom samma vatten. 540 liter, djupvatten: För tillfället har jag olika arter av läppfiskar och dessa dikterar ganska bestämt vilka andra djur som tillåts i akvariet. Jag har alltid haft dessa fiskar i mina tidigare akvarier och är förtjust i deras beteende och utseende, men de har en destruktiv aptit. De stör kräftdjur såsom maskeringskrabba och eremitkräfta samt äter sjöpungar. Så min tanke är att slopa läppfiskar helt för att testa en annan inriktning. Fast jag det kommer bli svårt att skiljas från blåstrålen... Planen är att ha mycket tarmsjöpungar, svampdjur och sjönejlikor. Nu kan man testa hur vitling fungerar i akvarium. De är dock väldigt känsliga bla mot syrebrist, så det är en utmaning. Långa eller andra sorters torskfisk. Dock inte torsk som jag definitivt vet är glupsk. Bergvar Hummer Havskatt Sjökock Stora eremitkräftor Liten krabbtaska? Flera av dessa arter är svårfångade, så det blir en utmaning. 200 liter, Tång: För att tången ska trivas optimalt behöver temperaturen upp på sommaren. Pga att vattnet delas med 540 är det en utmaning. I stora akvariet kan inte temperaturen gå över 10-11 grader ens på sommaren för att bla dödmanshand inte tål högre temp. Lösningen kan vara att koppla in en klenare returpump till tångakvariet och strypa ner flödet till 50 till 100 liter i timmen eller ännu lägre för att få en högre temperatur i akvariet. Helst runt 15 grader. Tål att testas. Om det krävs riktigt lågt flöde har jag en doseringspump liggandes som ger 150 ml/ minut och som påstås fungera med kontinuerlig drift...
 10. Nu har blindstyret hittat knappen i webbläget, men på mobilversionen ligger den tre knapptryckningar ner i menyn. Går det att fixa till?
 11. Nu känner man igen sig igen! Det verkar som att knappen för att "Markera alla nya poster som lästa" är borta. Det gäller både webb- och mobilvarianten.
 12. Slanten

  151-720 liter Juwel Trigon 190l projekt

  Funkar bra
 13. Slanten

  Erfarenheter av hur länge streamers lever

  Två stycken Jebao RW-15 har snurrat i drygt tre och ett halvt år. Visserligen med nedsatt spänning.
 14. Slanten

  Någon form av svamp?

  Väldigt svårt att se på den bilden, men jag tycker att det ser ut mer som en kolonisjöpung än ett svampdjur.
 15. Slanten

  151-720 liter Ett nytt projekt

  Det var en riktig liten sötnos! Vad har den för spännande personlighet? Hoppas du kommer på benen redan på tisdag...
×