Jump to content

Gnarkill

Medlem
 • Content Count

  785
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Tom
 • City
  Flyttade till Kiruna
 • Antal år inom saltvatten
  8
 • Akvarievolym
  182 liters pentagon hörnakvarium
 • Akvarie mått
  70*70*50*19
 • Akvarietillverkare
  Aquael
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  1 aquamedic reefblue 24watt
  1 fiji purple 24 watt
  1 250 watts Hamilton singel ended med Lumenarc reflekor
 • Antal år inom sötvatten
  6
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  0 kg än så länge
 • Storlek på sump
  54 liter

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej alla saltakvarister, jag är påväg att flytta till målilla, och tänkte höra om det är några saltisar som bor runt kalmar, hultsfreds trakten, och om det finns några butiker mm , Kommer starta upp ett nytt akvarium inom kort. Mvh/Tom
 2. Gnarkill

  151-720 liter Nytt sps akvarie på gång

  Är väl mest nojjig i det man läst på nätet att mdf inte är någe bra material å bygga i, så därför jag undrar om det kommer hålla eller om jag ska bygga allt i mellamin istället.
 3. Gnarkill

  151-720 liter Nytt sps akvarie på gång

  Min möbel kommer jag kantlista samt foliera i white gloss här på jobbet. Allt kommer göras i maskiner :-) frågan är om ni tror att möbeln kommer hålla om jag enbart bygger allt i mdf.
 4. Tjena allihopa. Så nu efter några år med hörn akvarium så har jag äntligen flyttat till villa och då fanns utrymmet till ett nytt akvarium :-D. Har beställt ett nytt akvariw med måtten 100*60*50 (L*B*H)från tyskland och så håller jag på att göra en ritning av möbeln på jobbet. Möbeln kommer fräsas och byggas helt i 25mm mdf med måtten 108*68*90(L*B*H). Tror ni den kommer hålla? ;-) bilder av bygget kommer inom snart.
 5. Gnarkill

  151-720 liter Elos 120

  Hej allihopa. Är det någon som vet vart/ om det går att få tag på ett elos 120 i Sverige? Annars får man ju lov att beställa ett eget akvarie efter egna mått från tyskland. MvhbTom
 6. Har kört skummarlöst i några månader, effekt har det nog inte haft någon betydande vad jag sett ännu, kör utan skummare för att jag har omätbara värden av fosfat och nitrat, men det verkar inte som att det värdena går upp ändå =P Men jag är nöjd ändå =) allt växer ju på bra och fägerna är fina så då ska man inte pilla i onödan =) är mest taggad av mitt ny tillskott i akvariet den vita grenväxande montiporan med rosa/röda polyper, sägs att den skall växa långsamt men icket min.
 7. oj haha ja det har bytt plats när jag skrev ;-) docck gör det inget att det är så höga har inte sett eller ser något negativt i karet så det är bara låta det vara =) byter 25 liter vatten var annan vecka dessutom. allt växer som det skall och har bra polypexpansion =D
 8. :nya bilder:Så där nu har karet gått ca 1 år efter nedläggningen och flytt till lysekil och tillbaka till kiruna sedan :-P har drygt 25 olika arter sten koraller som växer så det knakar. På teknik fronten så har endast en sak gjorts och det är att jag kör skummar löst =) PH: 8,3 KH: 8,7-9,3 typ NO3: 0 PO4: 0 MG: 500 CA: 1500 salthalt: 1,026 temp: 27Celcius
 9. Gnarkill

  Nano Ny 50*50*50 kub i Lysekil

  Så där nu efter en tid så är Kuben borrad, sump är byggd, rören skall dras ikväll. Har allt inom teknikväg utom skummare, Någon som har ett bra tips på en fin tyst skummare som skulle passa detta nano kar? =)
 10. Gnarkill

  nano 110liters 48x48x48

  jäkla snygg och praktisk bänk på bilden måste jag säga =) okej så då kör jag på 1-20mm retur med kran, 1-20mm retur med kran, evakuerings rör 25mm. visst går ju 20mm rören på 20mm genomföringarna osv? =)
 11. Gnarkill

  nano 110liters 48x48x48

  Karet jag har är 50*50*50 och jag ska till å beställa rör nu och funderar på om man ska dra rören direkt rakt ner så man slipper ha så många böjjar. Sumpen är på 42 liter totalt.
 12. Gnarkill

  nano 110liters 48x48x48

  härligt, har du några flera bilder på din sump rör dragning osv?
 13. Gnarkill

  nano 110liters 48x48x48

  Tjenare Wrang. Du tänkte höra med dig vad du kör för rör dimensioner i din kub? Ska till att borra mitt nu :-)
 14. Gnarkill

  Mellan brunt och vitt....

  Jag kollade min fosfat igår och den låg på 0.04 och så har jag fått ner Kh till 9.6. Så det höga KH värdet tror jag inte det är problem med då jag vet andra burkar som har 12 i kh och bra färger och tillväxt :-) skulle tro att det är någon form av närings brist jag har dock har jag inte listat ut vilken form ännu :-)
 15. Gnarkill

  Mellan brunt och vitt....

  jag kör 7 procent på röd grön och vit på min radion vid 16000k har testat en massa olika inställningar mm på lampan men inget ändrar fägerna på mina koraller alls, såg idag att min blå acropora blivit ännu mera brun och jag har´inte en susning om vad problemet kan vara
×