Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Freddi

Medlem
 • Antal inlägg

  1 338
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

10 Neutral

Om Freddi

 • Födelsedag 1971-10-29

Profilinformation

 • Förnamn
  Freddi
 • Stad
  Finja /Hässleholm
 • Antal år inom saltvatten
  2007-01
 • Akvarievolym
  720L+80L sump
 • Akvarie mått
  200x60x60
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  3x150W,/20000K
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  ca 70kg
 • Storlek på sump
  80L
 1. 151-720 liter

  Japp Anders det skulle jag, och den är såld. Tackar än en gång för korallerna Anders, de har slagit ut sina polyper fint så de verkar trivas!!
 2. 151-720 liter

  Då har man lagt ner detta 720L kar och startat upp ett 375L kar istället och gissa om det blev en massa sten över.... ca 45kg. Tackar Anders Nilsson för alla fraggarna om man nu kan kalla vissa av dem det. Flak stora som handflatan kallar han för fraggar, jo jag tackar jag. Fraggarna är utplaserade i karet nu och det verkade gilla läget direkt, sånt gillar man.
 3. Fråga 1. Jag hade lagt upp lite sidor jag prenumererade på och vill följa, men alla de jag lagt upp är borta???!!! Fler än jag som har fått det så???? Fråga 2. Om man lägger upp ett ämne om en ny länk och får till svar att den är upplagd och man missat det. Tänkte svar på det svaret man fick och tacka för länken dit, men då är ämnet låst!!!! Varför det???
 4. Surfade runt lite och hittade denna saltwebshop som finns i södra delarna av Skåne (Skurup)!!! Kollade lite snabbt på Guiden men hittade inte att den fanns med nånstans, ( kan ha missat nått)!! Här kommer länken för de som är intresserade!!! www.maackvatten.se Håll till godo!!!
 5. 151-720 liter

  Var ett tag sedan man uppdaterade, är inte så ofta inne på denna sida längre och skriver än mindre. Karet tuffar på som vanligt, allt växer och frodas och allt får gå sin gilla gång. När man väl är här och skummar lite trådar så märker man att man tydligen tillhör ett B-lag för att man inte är stödmedlem och jag tror inte jag bryr mig heller!!! Sen finns det säkert ett C-lag också för de som vill annonsera på denna Sida/sajt men blir nekade. Känner inte till all info men tydligen så är det skillnad på vilka som får och får inte annonsera. Är det nån som vill ha info om nått som jag kan delge mig från min erfarenhet om saltvattensakvarium så är det gratis att höra av sig. Jag gör inte som alla andra och kör mitt kar lowtec = kostar mig kanske ca 100-200 kr/månad !!! ( 720L kar). Slut på denna uppdatering för denna gång!!!! Glad Påsk på er alla!!!
 6. Hur lågt hade tänkt gå med Nitratet??
 7. 151-720 liter

  Mycket snyggt Jörgen !!!!
 8. 151-720 liter

  Tackar för kommentarerna!! Andre', det är alltid i en svacka för man vill alltid att det ska bli bättre, men har ingen ork att lägga den tiden på det!! Låter helt OK Anders !!!
 9. 151-720 liter

  Längesedan man la ut några bilder så här kommer några!! Har tappat lite färg men är man lite lat som jag och inte lägger mer än max 5 min om dagen på karet så blir det väl så !! Har även testat nytt preparat från Red Sea, NO3:PO4-X, nitrat och phosphate reducer. Medlet verkar göra sitt jobb,men tror även att det är lite därför jag tappat lite i färg jämfört när jag körde med Vodkan. Blir kanske att gå över till spriten sen igen. Dock är medlet hyffsat billigt 250kr/L och jag doserar väl ca 10ml varannan dag typ ibland varje, så den vara ju ett tag!! Sen är det nog dags att byta rör i rampen också då de är säkert över 1 år gamla!!
 10. 721-1199 liter

  Mycket fint !!!
 11. 151-720 liter

  Låter intressant !!
 12. 151-720 liter

  Då har man gjort akvariet en välgärning, bytat ca 100L vatten i karet och städat lite. Det var ju ett tag sedan man bytte vatten (ca 8 månader sedan!! ). Funkar ju ändå, varför göra det dyrare än det behövs, tror det dyraste på karet nu är nog elräkningen!!
 13. Ska försöka ordna så jag också kan komma och hälsa på igen !!
 14. 151-720 liter

  Kanon fina Anders !!!! Kommer nog att göra sig fina i mitt kar med !!!!