Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

 • Saltvattensguiden sponsrar

 • logo_sjofartsmuseet.png

   

  Saltvattensguiden sponsrar korallträffarna på Sjöfartsmuseet i Göteborg.

   

   

   

   

  Marine Aquaculture Research

   

  Do you care about a healthy ocean? Would you like to protect coral reefs? Then please help us!

  Our goal is to farm endangered corals, to make the aquarium trade more sustainable and protect wild coral populations.

  Don't take from the ocean. Grow it yourself.

   

   

   

   

   

 • Vem är online   8 Medlemmar, 0 anonym, 11 gäster (Visa hela listan)

 • Senaste inlägg

  • Tack Magnus!


   Skickat från min iPhone med Tapatalk
  • 0,08ppm låter inte väldigt högt, å andra sidan är det bara ett mått på fosfathalten i det fria vattnet. Vad jag förstår kan ganska stora mängder fosfat lakas ur sten och genast tas upp av alger på stenen utan att det märks på fosfattester.   Antingen kan man ta bort algerna (för hand och med algätare), eller så kan man låta stenen ligga mörkt (så att fosfaten läcker ut i vattnet istället för att tas upp av alger) och byta vattent regelbundet tills stenen blivit urlakad.   En komplikation med nyimporterad levande sten är att olika organismer i/på stenen dör allteftersom, vilket i sig kan frigöra mer fosfat.
  • Snyggt Ken, är imponerad av alla färger!
  • Hej,   Detta blir mitt första inlägg på detta fantastiska forum. Från början hade jag tänkt skriva mer på forumet och kanske göra en byggtråd men framförallt ställa mer frågor. Dock har alla frågor som dykt upp under min uppstart redan funnits bland forumets alla trådar.   Nu har det dock dykt upp en hel del alger, slem eller något som jag har svårt att identifiera som jag hoppas att någon kan hjälpa mig dels att identifiera men också med någon ide om hur jag skall hantera dessa.   Lite bakgrunds info är ju alltid bra, detta är mitt första saltkar så jag började på i princip noll men har läst massor med trådar och tittat på mååånga timmar av youtube klipp och klarat mig hyfsat tror jag... =) Karet är ett Red Sea Reefer 250 Delux dvs. med 2st Hydra 26 HD led , skummare Deltec SC 1455 och jag kör bara osmos vatten. Jag har följt Red Sea Matutre start kit till punkt och pricka och har just nu åtta sniglar och två clowner i karet. Just nu är jag på dag 20 av guidens 21 dagar och jag startade med levande sand men död sten (Marco rocks).   Finns det någon som vet vad detta är för typ av alger? Om det nu är alger och inte Cyano men skall inte Cyano vara mer rött?   Tack på förhand. Christoffer      
  •   Tack Samuel!   Pumpen funkar galant, betydligt lugnare flöde än maxspecten, så det va ett bra byte, plus att det går att ställa på ett helt annat sätt!
 • Kommande händelser

  Inga kommande händelser funna