Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

 • Saltvattensguiden sponsrar

 • Senaste inlägg

  • Tack! Ska iaktta dom så mycket som möjligt för att få se vem som är hona eller hane.. Eller så är det samma kön på dom vem vet, dom gillar varandra iallafall   men skulle bra kul med yngel (vet att det är svårt att hålla vid liv) men vill ändå testa !  
  • Kokhett vatten i spruta funkar för mig

   Skickat från min FRD-L19 via Tapatalk

  • Har varvat sill och potatis med lite pyssel. Om vi börjar med ställningen med småakvarierna glömde jag helt bort att förstärka hyllplanet på alla ledder. Så då fick jag snabbt tänka ut nått i efterhand. För hyllan buktade neråt minst 2 mm.     Det fick bli några lackerade stålprofiler som skruvades fast i en av de oanvända hyllplanen. Sen tömdes akvarierna, flyttades bort och extra förstärkningar sattes in mellan de vertikala stagen. Sen tillbaka med akvarierna. Hoppas det håller bättre nu.       Nästa projekt var att påbörja frontglaset på 200 liters akvariet. Akvariet lades på rygg och vinkelprofiler sågades till och limmades fast med silikongummi.       Funktionen är lite annorlunda än de små akvarierna. Tanken är att frontglaset ska limmas fast i det övre spåret. Fortsättning följer när jag köpt en glasskiva. Gillar profilerna man kan hitta på Bauhaus!     Sumpskåpet är snudd på klart. Fattas ett par excenterlås på luckan, sen är det färdigt. Det är inte snyggt, men i verkstan spelar utseendet ingen roll.     Nästa del i systemet är kylarna som producerar en del värme. Varmluften samlas upp i en kammare från de två kylarna och bortforslandet ska skötas av en kanalfläkt som monteras på stosen. Ett flexirör kopplas för vidarebefordran ut i friska luften.        
  • Den sitter fast med vad jag tycker en anemonliknande fot. Dock har den flyttat på sig nu när jag kollade på kvällen. Är vit och nästan genomskinlig. 
 • Kommande händelser

  Inga kommande händelser funna