Gå till innehåll

Marcus.S 53 liters saltkar


saltmarcus

Rekommenderade inlägg

Om du skulle få starta upp karet igen med djur i, och skulle vilja ha någon lätt korall hojta till då har både stjärnpolyper och knappar i halv stora kolonier.

Stjärnpolypern växer så det knackar på sin fraggsten.

/Nicke

jo kanske några knappar vore fint :) och ett gäng stjätnpolyper med. OM jag får starta upp igen tar jag gärna några :) himla schyssta alla är här!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • Svar 73
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Grattis! :)

Nu är det bara att läsa massor och fråga massor här på forumet så att inget går fel denna gång :)

Har du läst "salvattenskemi för dummies" som finns här under artiklar? Den är jättebra.

Som sagt, fråga hellre för mkt än för lite och läs allt du kan komma på!

Grattis igen :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

några tips till min 3:e start?? denhär gången vill jag inte nått går snett. hur ska jag bära mig åt? min ekonomi är inte bra så kan man ta 1 clown åt gången? typ att man köper en och sedan vänrat man ett tag innan man köper en till eller hur ska jag göra? tips?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det kommer med tiden. Det gäller att ha tålamod om man ska få ett fint akvarium. De som har massor av fina koraller och sånt här på forumet har förmodligen hållt på ett bra tag. Mitt kar har vart igång i snart 5 veckor och det är inte fint ännu. Det kommer senare, men man måste ha tålamod :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Du kan få sinularia och Xenia av mig det klarar din belysning gott på, du kan även få skivisar av mig som just nu ligger i sumpen och försöker ta död på (omöjligt för så fort dom får lyse börjar dom ploppa upp igen. Dom vill jag ha 100kr för pga dom ligger på en ganska stor sten. resten får du. När det är dags vill säga. Vad är det för kar du har? vad är det för belysning`? Lampor?!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hej marcus, har läst tråden och jag håller med, det är svårt att övertala föräldrarna att dra igång något nytt. det gäller bara att visa att man kan ta ansvar över det man gör... och att man kan sin sak! själv lyckades jag få min familj intresserad och nu ca 1,5 år senare sitter jag har med en burk på 540L och ska gå vidare på ett gymnasium på västkusten med marinbiologisk intriktning.

som sagt så har du nog lite klen belysning. om jag skulle ha ett nano skulle jag använda dioder som ljuskälla. med dioder kan man bestämma exakt vilket ljusspektra. om du kollar runt lite på dioder över akvarium tror jag du hittar ganska mycket på nätet, har för mig att det inte var så dyrt när jag kolla, en platta med tillräckligt ljus för mjukisar skulle gå precis över 500-hundringen med frakt.

När man pratar om saltvatten så pratar man ju ofta desto större desto bättre, jovisst, men glöm inte desto större desto dyrare, men! många fler möjligheter. jag skulle aldrig få plats med allt jag skulle vilja ha i en 50 burk, tar ett halvår så är det fullt med koraller och då står det bara där och blir ointressant. du borde göra allt så noggrant som möjligt med det du har nu och visa för dina päron att du kan ta ansvar! sen kanske den kan övertyga farsgubben din att kolla på blocket efter ett litet större;)

Vi använder 3x 120cm powerglow och 1x120cm marine glow. powerglow ger bra och fint ljus, bra köp:) har du mycket Xenia så kan du förhoppningsvis slippa aktivt kol. kom bara ihåg att placera den nära ytan där ljuset är starkast. skivisar borde funka bra med reflektor. bygg högt med stenen så att du är säker på att korallerna klarar sig.

ocellaris är ett bra nybörjar val, men enligt mig så är det ganska tråkiga fiskar i längden. skaffa någon goby också. eftersom du har så lite belysning tycker jag du ska ha sandbotten(fin sand) eftersom det är lättare att hålla den ren om man har lite belysning, det är ett fint inslag som "piffar" upp karet:)

om du vill gå ett steg ytterligare sen så kan du ha lite ofotosyntetiska koraller såsom vissa gorgonier och solkoraller. många av dessa är väldigt färggranna och behöver inget ljus.

Lycka till med akvariet marcus! hoppas jag har bidragit med något;P

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...