Gå till innehåll

Holkens 170l:s Juwel Panorama


holken

Rekommenderade inlägg

  • Svar 288
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Man ska akta sig för vad man önskar sig! Vi norrlänningar har gått här och nästan varit avis på er söderöver för att ni har haft mer snö än oss. Suttit och önskat att det skulle falla åtminstone lite vita flingor. Hmmm snacka om att vi fick så att vi teg!

Läget just nu

nysnobilden_1102861w.jpg www.aftonbladet.se

En halvmeter på mindre än ett dygn. Plogbilarna kör i ett. Men det syns inte. Har skottat och skottat och skottat men vad hjälper det mot Kung Bore!

Visst är det mycket snö, men i artikeln låter det som jordens undergång :s Såå farligt är det inte.. Visst jag hatar lappmögel...en meter på 3 dagar typ, men man har ju akvarierna att pilla på :D

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hmm nej det är väl inte precis jordens undergång men nu får det faktiskt räcka! Det snöar ju idag oxå. Och man kan ju bara pilla i akvarierna till en viss gräns. Nej skulle som sagt vara hellre vara vid indiska oceanen just nu!

Amatören, nej det är ju inte heller kul med slask och gråväder. Det skulle få finnas nått mellanting

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...
  • 3 veckor senare...

Jaha då var vi en firre kortare då. Vår imperator har idag fått flytta. Detta pga att han fick för sig att musslans mantel var väldigt god :-( Musslan var mindre nöjd med detta, hoppas att det blir lugnare nu! Vi visste när vi köpte den att det var en chansning men tänkte ge det ett försök i alla fall. Nu vet vi i alla fall!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 4 månader senare...

Det har inte hänt så mycket sen sist annat än att vi slåss (igen) mot denna förbenade cyano och att vi har förlorat vår anemon. Den vissade sig vara självmordsbenägen och ville krypa in i pumpen hela tiden och tillsist så lyckades den :-( Men inget dog av det som tur var, ja förutom anemonen då....

Har även haft krig mellan koraller så vi har förlorat två montiporor. Nu tuffar det på som vanligt men intresset har legat lite lågt ett tag. Mycket på grund av sommarens intåg och cyanon. Tappade motivationen ett tag. Men nu ska här tas nya tag. Här under sommaren så kommer det stora karet att limmas och sen så ska det vara igång. Ska bli skönt att slippa detta kar då det har varit en del problem med utrustningen och annat och det har inte kännts så motiverat att köpa in en ny skummare tillexempel då det nya karet står och väntar på att bli uppstartat.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tjena Magnus :ler:

Värkeligen tråkigt att höra att du har så många irriterande problem min vän :smiley13:

Joda jag vet hur roligt det kan vara med anemoner som bara skall krypa bort någonstans & dö (300 burken WAY back i början av min karriär första salt burken första koralen & första anemonen ;) )

Verkligen tråkigt att höra om dom övriga problemen med :ledsen:

STRÅLANDE nyheter att ni nu skall ta i med hårdhandskarna igen -Tummen upp

Väntar själv på min lev. ( vi väntar bara på transportören som skall frakta ner det till mig ;) )

KAN knappt VÄNTA !!!!!!!!!!!! -dregglar-

Kämpa på Magnus jag VET att ni kommer att lyckas ;)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 9 månader senare...

Temp: 26 c

Salthalt : 1,025

PH: 8,0 (sera)

PO4: 0,75 (elos) fosfatremover ligger i karet redan

KH: 11 (elos)

Mg: 1400 (salifer)

No2: -0,02 (elos)

No3: 0 (elos)

Inga direkta överaskningar, fosfatremovern ligger redan i efter redslime behandlingen......

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 6 månader senare...

Karet puttrar på i vanlig ordning. Inga förändringar sen cyanorn försvann annat än att korallerna har börjat ta sig igen. Råkade dock fragga en av hammarkorallerna när vi skulle flytta karet (se nedan). Men det huvudet verkar i alla fall ta sig på den nya platsen. Hoppas det förblir så :-)

Nu när höstrusket börjar krypa in på knutarna och mörkret drar in över norrland så har det börjat hända en hel del med nya karet. Planer har finslipats och nu, efter en massa bök med att flytta lilla burken, står karet på plats. Lämnade in stora burken till glasmästaren förra veckan, hade förklarat hur stort det var men han sa att det inte skulle vara några problem. Jag höll dock på att skratta sönder mig när jag såg killens min när vi öppnade kåpan på släpen :jump:Fick tillbaka burken redan dagen efter då glasmästaren inte riktigt hade nån plats att ställa karet på. Har även satt dit nya tvärstag. Bänken är klar, toppen saknas dock fortfarande men den kommer att byggas när kaet är klart med lampor, rördragning o dyl. I morgon blir det till att sätta in hela rörsystemet :-) Sen blir det vattentest (håller tummarna för att det inte kommer att läka som ett såll). Väntar på belysning och skummare sen så är det bara att flytta över allt från det lilla karet :-) Bilder kommer senare, måste bara få tag i en bra kamera.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...
  • 3 veckor senare...

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...