Gå till innehåll

Att handla levande via nätet, olagligt eller ej?


salar

Rekommenderade inlägg

OBS!

Detta inlägg skriver jag helt privat och har inget med mitt moderatorskap eller dom andra moderatorerna att göra.

Du beställer djur från en butik i Danmnark, betalar och får dom levererade till en bestämd plats efter vägen av en privatperson som varken är åkare eller anställd av butiken, som dessutom skulle göra detta helt ideellt. Tror inte det va.

Förstår hur du menar, tror också att han får betalt. Men detta sker då isåfall i danmark?

Problemet som blir för ev. handlare och oroliga kunder är att de inte går att bevisa! Om han gör det ideelt så finns det nog inget lagligt sätt att stoppa det? Det är inte straffbart att vara dum/Oekonomisk.

Misstänker att Bygert kan svara på detta dvs får man köra djur åt sin "Vän" från Danmark till valfri ort i Sverige. Om så är fallet och de inte tar betalt för frakt och Maack gör det grattis är det då Åkeri verksamhet?

//Daniel

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • Svar 1,2k
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Nästa ämne då, CITES. Eller egentligen inte, I i CITES står nämligen för international och i de här sammanhangen är EU att betrakta som ett land. CITES i egentlig mening har alltså inte ett dugg att göra med vad vi gör inom EU, man kan börja fundera på det om man skall ta djur från t ex USA.

Det som däremot är viktigt är EG-förordningen 338/97. Det är den som styr handel med hotade arter inom EU och man slipper den för övrigt inte för handel utanför EU heller. Till förordningen finns bilagor som numera ligger separat och ändras i princip årligen. EG-bilagorna innehåller fler arter än CITES och många arter är skarpare klassade så det är ytterligt olämpligt att titta i CITES-bilagor för att få veta vad som gäller. Nu gällande EG-bilagor finns här:

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:212:0001:0059:SV:PDF

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:234:0017:0017:SV:PDF

Bilagorna här heter alltså A - D. Missa inte att det är vanligt att hela grupper ligger i en bilaga medan vissa arter ligger högre, alla boa/pyton är t ex bilaga B utom de som satts upp i bilaga A.

Bilaga C och D är inte så intressanta. De har egentligen mest bara inverkan när man tar in djur från icke EU-land. Dock kan de med fördel ses som en signal om att arten kan vara känslig och eftersom det är vanligt att arter avancerar i systemet så kan det vara en god ide att förbereda sig genom att ha dokumentation.

Bilaga A är det skarpaste och där finns inget utrymme för misstag. Det är flera som fått böter på typiskt sett sextusen för en som man kan tycka skitsak som att de satt in en annons om att de vill köpa en grekisk landsköldpadda. Det är lätt att råka illa ut om man hamnar fel.

Bilaga A har just inte drabbat akvariehobbyn men ställer till stora problem för fåglar och (andra) reptiler. För att få sälja, köpa annonsera, visa offentligt och lite mer sånt så måste djuret vara märkt och man måste ha ett tillstånd från Jordbruksverket eller motsvarande europeisk myndighet. Man får dock ge bort eller ta emot gratis.

Bilaga B däremot förkommer ju inom akvariehobbyn med bland annat musslor och koraller. För bilaga B gäller att det är tillåtet att ha dem och även att handla med dem om man kan bevisa djurets lagliga ursprung. Detta har tidigare inte visats något direkt intresse men Länsstyrelserna har taggat upp och man kan numera klart riskera att bli ifrågasatt om man har eller i synnerhet säljer B-listat utan att kunna förklara ursprunget.

För att visa lagligt ursprung så bör man lämpligen ha ett intyg från den man köpt djuren från där det framgår varifrån djuren kommer och att de är lagliga. Har man ett sånt intyg så innebär det att om man blir ifrågasatt så får myndigheten i stället gå på ledet tidigare och kontrollera saken, man klarar sig själv alltså.

Eftersom det här är regler på EG-nivå så är det fritt flöde på de här djuren inom EU så länge man uppfyller kraven. Dock så är det ju så att tullen är ett ställe där man lätt fastnar med såna här djur och har man inte då relevant dokumentation så ligger man illa till, inte för att man passerar gränsen i sig men för att man har olagliga djur.

För A och B-listade djur så gäller det alltså att ha ordning på både regler och papper. Utöver detta finns ett krav på tillstånd för handel. Tyvärr är det somligt som är oklart, kravet går in vid yrkesmässig verksamhet och det är definierat men också vid förvärvssyfte och det vet ingen säkert vad det innebär. I vilket fall måste det rimligen vara tillåtet att sälja i varje fall några få djur, annars hade det ju lika gärna stätt att det krävs tillstånd för handel, punkt. Det är också rimligt att tro att nivån här ligger lägre än för tillståndet enligt djurskyddslagen, man behöver alltså inte så stor verksamhet för att det skall krävas tillstånd.

Tyvärr tolkas reglerna på vissa håll så som att man inte kan få det här tillståndet i en bostad. Det ställer till onödiga problem och innebär att vissa som nog borde ha tillstånd kanske skall ligga lågt.

Detta var en snabbversion. Det finns åtskilligt mer, särskilda regler för fåglar, särskilda regler för europeiska djur mm. Notera alltså att detta inte är en fullständig redovisning av reglerna.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Bra bygert men du har helt missat att du skall ha tillstånd för handel med djur enligt artskyddsförordningen. Ett tillägg är också att länder ibland reserverar sig för handel med vissa arter vilka då hamnar i appendix A

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Bra bygert men du har helt missat att du skall ha tillstånd för handel med djur enligt artskyddsförordningen. Ett tillägg är också att länder ibland reserverar sig för handel med vissa arter vilka då hamnar i appendix A

Om något så är det som är utelämnat i så fall att det tillstånd jag skriver om finns i artskyddsförordningen. Fast nog är tillståndskravet i sig med.

Reservationerna från enskilda länder brukar ofta snarare vara åt andra hållet, att man vill att ett djur på bilaga II till CITES skall in på EG bilaga C snarare än bilaga B vilket är det normala. Fast det är egentligen inte så spännande i det här sammanhanget, det viktiga är att man tar reda på om djuret finns på nån bilaga och i så fall vilken och vad det har för innebörd, hur och varför djuret hamnat på just den bilagan är liksom på en annan nivå.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Talade med Kajsa i den lokala butiken och hon påstår att man även måste ha gått godkända kurser, både en grundkurs plus en akvaristikkurs för att driva yrkesmässig handel med fiskar och lägre djur.

Och att handeln är yrkesmässig kan man väl inte tvivla på då jag såg någonstans att miniordern var på över 3000 ddk (och ändå har dom inte råd att betala en chaufför!).

Skall bli intressant att se om det dyker upp några kursdiplom från andra sidan sundet.

:nya bilder:

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Sanning med modifikation.

Om man har beställt ett djur som inte finns i lager, men godtar att man får en storlek större, så får man betala mellanskillnaden när man hämtar sin frigolitkartong med levande i (som har en heatpack och är uppfylld med tomma påsar för att inte de påsar med levande ska fara runt i frigolitkartongen).

Om det är så att man får betala mellanskillnaden på plats så sker ju slut-transaktionen i Sverige, och det man betalt innan kan ses som delbetalning, och då gäller kanske de svenska reglerna ändå?

Leveransen som redan skett, hamnade i en lägenhet inne i Malmö (via Henrik), hos en privatperson som tog emot de sista pengarna (för de som hade något att betala) och då lämnade över rätt låda till rätt person. Antar att denna personen antingen betalade in dessa pengar på ett konto till DO eller gav dem i handen till antingen Henrik eller Moby.

Är det då den personen som kan ses som slutkund, och man själv köper från denna?

Helt korrekt- Du var jo själv kund sist, så du vet. Men klart om det att tag imott meelanskilden på storlek liten eller mellen inte är tillåten i Sverige.

Då stopper Deep Ocean så klart, med dette. Men då kan man jo då betaler får en medium och i efterhand få sat skilden ind på den konto som man har betalt från.

Men du har jo själv pratat med Moby, så du kanske hjälpe dom få stycken i denne tråd, som helt uforståligt inte förstår hur det går till :smiley20:

VH

Henrik

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Man måste gå kurs ja för att yrkesmässigt sälja ryggradsdjur för sällskap eller hobby. Man behöver alltså inte gå kurs för att sälja ryggradslöst. Kurserna skall vara en gundkurs och en djurslagskurs för aktuella arter. Kurser anordnas av bland annat djurskolan och zoorf.

När det gäller kurserna så är det dock inte nog med att det gäller för yrkesmässig försäljning, det gäller även om man säljer och det är större omfattning. I andra sammanhang räknas sex akvarier som större omfattning så det behöver nog inte vara så stort, den som har en lokal och föder upp fisk bör nog alltså ha gått kurser oavsett om det är yrkesmässigt eller inte.

När det sen gäller tillstånd så kan man också behöva tillstånd enligt § 16 djurskyddslagen. Detta är alltså nåt annat än det tidigare nämnda enligt artskyddsförordningen, ibland behöver man ett av dem, ibland båda.

Det här tillståndet behöver man om man säljer ryggradsdjur yrkesmässigt, alltså fisk, inte koraller. Såvida man inte säljer ryggradsdjur som foder, då gäller större omfattning. Vad yrkesmässigt är finns definierat, det handlar om kriterier som omfattning, varaktighet, självständighet och vinstsyfte. Observera dock att man inte skall tro att man själv kan avgöra om man har ett vinstsyfte, ställs saken på sin spets så är det andra som bestämmer det åt en. Tro inte heller att yrkesmässigt behöver vara jättestort eller nåt man lever på, det kan ibland vara rätt små verksamheter som räknas som yrkesmässiga.

Tro inte på den som säger att man behöver tillstånd om man föder upp eller håller fisk och har sex akvarier. De som påstår det kan inte läsa innantill. Kravet på tillstånd vid sex akvarier (eller burar osv) kommer in om man har omplaceringsverksamhet eller tar emot andras djur för förvaring, fiskdagis alltså.

Är det man gör att räkna som yrkesmässigt så får man förutom kravet på tillstånd också på köpet ett krav på att lämna med faktablad för ryggradsdjur som man säljer.

Både det här tillståndet och det enligt artskyddsförordningen hanteras numera av Länsstyrelsen.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hmmm… årets tråd på SG eller???

200 inlägg på 3 dagar.

Vore kul om intressanta trådar om koraller, fiskar, filtreringsmetoder, akvariesystem gav samma respons. Vart är vi på väg med vår trevliga och intressanta hobby i Sverige???

Men vi föredrar tydligen pajkastning och osaklighet.

Om jag var ny på SG och såg detta skulle jag nog börja samla frimärken istället…

/Mattias

Jag är nybörjare och har faktiskt börjat fundera på hur den saltvärld ser ut, men jag är inte intresserad av frimärken.

Tyckte först att det såg bra ut att kunna handla billigt men tog mig en funderare och kom fram till att jag vill stödja min handlare (som har bra priser).

Jag ska stödja min handlare då får jag behålla kunnande och servic i mitt närområde.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

ska va helt ärlig jag skiter nog i det mesta men om jag inte kan hitta en lösning på mina problem så söker ja en annan lösning o jag skiter i om det kostar mig några hundralappar mer

tjena Ragman, jag kan ha 5-10st till dig att välja på nästa vecka... :)

Aquariumstockholm

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Man måste gå kurs ja för att yrkesmässigt sälja ryggradsdjur för sällskap eller hobby. Man behöver alltså inte gå kurs för att sälja ryggradslöst. Kurserna skall vara en gundkurs och en djurslagskurs för aktuella arter. Kurser anordnas av bland annat djurskolan och zoorf.

När det gäller kurserna så är det dock inte nog med att det gäller för yrkesmässig försäljning, det gäller även om man säljer och det är större omfattning. I andra sammanhang räknas sex akvarier som större omfattning så det behöver nog inte vara så stort, den som har en lokal och föder upp fisk bör nog alltså ha gått kurser oavsett om det är yrkesmässigt eller inte.

När det sen gäller tillstånd så kan man också behöva tillstånd enligt § 16 djurskyddslagen. Detta är alltså nåt annat än det tidigare nämnda enligt artskyddsförordningen, ibland behöver man ett av dem, ibland båda.

Det här tillståndet behöver man om man säljer ryggradsdjur yrkesmässigt, alltså fisk, inte koraller. Såvida man inte säljer ryggradsdjur som foder, då gäller större omfattning. Vad yrkesmässigt är finns definierat, det handlar om kriterier som omfattning, varaktighet, självständighet och vinstsyfte. Observera dock att man inte skall tro att man själv kan avgöra om man har ett vinstsyfte, ställs saken på sin spets så är det andra som bestämmer det åt en. Tro inte heller att yrkesmässigt behöver vara jättestort eller nåt man lever på, det kan ibland vara rätt små verksamheter som räknas som yrkesmässiga.

Tro inte på den som säger att man behöver tillstånd om man föder upp eller håller fisk och har sex akvarier. De som påstår det kan inte läsa innantill. Kravet på tillstånd vid sex akvarier (eller burar osv) kommer in om man har omplaceringsverksamhet eller tar emot andras djur för förvaring, fiskdagis alltså.

Är det man gör att räkna som yrkesmässigt så får man förutom kravet på tillstånd också på köpet ett krav på att lämna med faktablad för ryggradsdjur som man säljer.

Både det här tillståndet och det enligt artskyddsförordningen hanteras numera av Länsstyrelsen.

Jag säljar ingen ting !. Jag lämnar lådar som folk har bestilt och betalt via Webshop i Danmark. Alle som handlar på DeepOcean får kvitto. Alt kommer direkt från Holland (DeJong). alt är själcklart godkänt likevä så när Ted hämtat koraler och fisk på DeJong.

Till almen orientering är jag blot en dansk som har boet i Sverige i 16 år. Har ett jobb där jag reser innom alle dom nordiska ländar (om noga önskar alt detta utdybt mera, fråga gärna Ted, han vet. Dermed kommer jag ochså rigtigt ofta via E4 till Stockholm. Jag planlägger själv mitt arbete och kundmöter. Så jag har ingan problem att planlägge att köre i Deep Oceans bil (som är godkänt)2-3 gångar om året. Och på den tur lämna noga lådar till andra folk som har samma interesse som jag. Dette ser verken jag, Deep Ocean eller diverse myndigheter (i Sverige)som svartjob, svartchaffis, eller noget annat som inte är tillåten. Alt är undersökt innan såklart.

Alle dom fisk och koraler som finns hos Ted eller Tommy i Stockholm eller andra affär som har köpt DeJong produkter av Ted Har åkt präcis samme rese, till och met med ett "break" i Kungsbacka. (fisk och koraler lever inte vilt i Sverige) :smiley16: Om det så är bra eller inte, kan där väre flere synspynter på såklart, men disse är båda positiva och negativa.

Jag böjar att fundar på va årsaken är till alt dette sandlåda. Jag är så positiv till så stor kärlighet alle har till dyr i Sverige. Men om det är så illa detta, skulla vi inte alle stänga ned vår kar, låda fisk och koralet leve i lugn och fred. der dom kommer ifrån (det är jo utrotninghottede djur vi har med att gjöre!!). Jag är själv aktiv i Grrenpeace, har Adoptered en Orangutang på Borneo gennom BOS. Jag har missanten också enn adopteret hund från Grekenland. Jag älsker djur.

Men som forstår alt detta,så må det vära på det sät hit, att man tycker att moral är bra, men dobbel moral är dobbel så bra.

Come on - Det hele handler jo blot om att den största importör (BioTedMarin) har fått en konkurent, där man kan handlar sitt saltvattens teknik, fisk eller koraler, till hyfsat billigere priser. Är det helt fel att man i Sverige också kan böjare att kunne handla till tyske priser ?. Klart, der vill väre månge som säger, att det är inte billigere bla bla. Jammen fint då skall man klart bare handla i försätning där man handlar idag. Da jag vet att Deep Ocean bare vill ha nöjda kundar.

Med hänys till avancer hos Deep Ocean har jag fått klar besked. Detta är inget man diskutere på offenligt forum. Men det jo klart att om där inte finns lönniger till personal. Der finns ingan lager, der finns ingen butik bla bla. Då är det da klart att man kan sälje mycket billigere. Gå ind på Deep Ocean´s hemsida, hit står alt detta. Men då måsta man själva tag hand op karantän, observation mv. Der är självklart nagdelar och positiva sidor ved handlar i butik och on-line.

Om bare Carl Bark kan slutta med person attack moy jag, vill jag mycket gärne lämna denna tråd - tack

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag måste bara fråga, är det ingen som vill se och välja sitt djur på riktigt, som man ska ta hand om i hur många år som helst?? eller spelar det ingen roll?

Det blir så mycket lättare om jag bara kan fråga va ni vill ha i dörren, och gå och packa den jag vill bli av med :) (inte för jag vill bli av med nån :) )och räcka den till er i dörren. he he

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Alle dom fisk och koraler som finns hos Ted eller Tommy i Stockholm eller andra affär som har köpt DeJong produkter av Ted Har åkt präcis samme rese, till och met med ett "break" i Kungsbacka. (fisk och koraler lever inte vilt i Sverige) :smiley16: Om det så är bra eller inte, kan där väre flere synspynter på såklart, men disse är båda positiva och negativa.

Blanda inte in mig i den här härvan, desutom nämner du det som jag skulle ha fisk och mesta delen av koraller från detjong eller va ni bråkar om detta vet du inget om

sen skulle jag villja se at dina koraller landar halvägs i två veckor minst(de som beställt genom mig vet hur lång tid det kan ta upp dessa från sveriges baks...nej jag menar Götet :) ) kom inte och säg att det är precis samma resa för det är rent förtal....

GÖr nu klokt i att lämna mig utanför detta defjong tjaffs :(

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag gillar frimärken o det får bli liten titt på min samling nu när mitt nästa kar är under planering. Efter ha läst denna väldigt underhållande tråd så var jag tvungen att skriva nått.

Lite konstigt med djurens bästa för när djuret väl är sålt från butiken vilken land man nu handlar kvittar, så kan köparen bara gå hem o slänga den i sitt kar som kanske är av värsta sort, för litet akvarium, fel värden som gör att djuren dör dagen efter. Vad har då all dessa certifieringar gjort för skillnad, visst jag tycker självklart att djuren ska hållas rätt i butiken där de säljs, men har sett många butiker som det ser hemsk ut i och det är i sverige inte får de sig någon känga för det har ju alla papper som behövs för att sälja djur...

Var hos Ted i somras o snacka med han o jag tycker han verkligen är en eldsjäl för Hobbyn och hans kunskap är utöver det vanliga.

Men alla har inte råd att köpa fisk/koraller för de priser de igentligen kostar med rätt hantering och säga vad man vill att man kanske inte ska ha saltvattensakvarium om man inte har råd, men jag tycker att kan man se till att den billigare firren får det bra i karet där hemma så fine.

Hade jag själv haft super ekonomi så hade jag självklart köpt allt mitt levande MAC certifierat...

Blev lite långt det här men var tvungen o skriva av mej efter ha läst här i 2 dagar om påhopp och olika moral dillemman.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Kanske HELT OT!

Men jag undrar, Ted om/när du lägger ner De Jong om det fortf går att köpa arter vi ALDRIG får se i våra lokala butiker i skåne (Har fortsökt i ca 6mån tid nu).

Har varit hos dig och snackat ang just dessa djur förut och då sa du att det inte var några problem, frågan är om du kommer kunna ta hem dessa djur utan De Jongs "hjälp".

De djur jag tänker på är i förstahand - Hippocampus reidi

Känns som att jag trassla in mig lite, men hoppas iaf att du förstår min fråga.

Vänligen

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Mac certifierat blir nog svårt för någon att köpa i Sverige lr i något annat land heller.

Finns en lokal flygplats så finns det säkert någon som i framtiden kommer på att varför handla så dyrt som från en europeisk grossist när man kan ta uppbeställningar först sen ordna flyfrakt direkt från fångst station. Regler verkar ju ändå inte vara nåt som ska följas. Jag tror detta kan vara nästa idée för någon oseriös hjärna.

Ignörd det finns fler ställen att handla för en seriös butik. Denna gången lär jag inte skylta med det bara. Bygga en våg för en oseriös firma att rida på.

Bojkotta alla handlare som inte ligger i din närhet så gör du dem snart till de som får tag i det du vill ha. Kan de absolut inte lösa det så be dom ringa en seriös leverantör som kan hjälpa dom. Så bygger man en större saltvattenshobby i Sverige .

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hur kan ni prata om konkurrens? För våra seriösa handlare är det inte möjligt att konkurrera mot oseriösa verksamheter. Om en seriös handlare i sverige gör som DO så riskerar han att åka dit då han bryter mot de lagar och bestämmelser som gäller hans verksamhet.

Om en seriös handlare börjar sälja sina djur med under 1% marginal kommer han snart gå i konkurs.

Om någon i min branch skulle handla från mina leverantörer och sälja detta utan marginaler så skulle jag också va tvungen att sluta handla hos denne. Om denne dessutom struntar i allt som krävs för att driva verksamheten på ett seriöst sätt så är det riktigt beklämmande.

Det krävs inget geni för att räkna ut vart vår hobby hamnar om man inte slår ner med kraft på allt som skadar den. DO dödar den!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hur kan ni prata om konkurrens? För våra seriösa handlare är det inte möjligt att konkurrera mot oseriösa verksamheter. Om en seriös handlare i sverige gör som DO så riskerar han att åka dit då han bryter mot de lagar och bestämmelser som gäller hans verksamhet.

Om en seriös handlare börjar sälja sina djur med under 1% marginal kommer han snart gå i konkurs.

Om någon i min branch skulle handla från mina leverantörer och sälja detta utan marginaler så skulle jag också va tvungen att sluta handla hos denne. Om denne dessutom struntar i allt som krävs för att driva verksamheten på ett seriöst sätt så är det riktigt beklämmande.

Det krävs inget geni för att räkna ut vart vår hobby hamnar om man inte slår ner med kraft på allt som skadar den. DO dödar den!

Hmmm hur har du koll på marginalen? Tror inte att DO kör med 1% påslag.

Misstänker Ted kan komma med mer rätt påslag. Men 1% skulle betyda förluster rejäla sådana med frakt m.m

Lite magstarkt att påstå att DO dödar Branchen? Du är inte släkt med Pontén på någotvis? (Sorry var tvungen :) )

DO är ett alternativ men vanliga "on-site" kommer nog att överleva.

//Daniel

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Alle dom fisk och koraler som finns hos Ted eller Tommy i Stockholm eller andra affär som har köpt DeJong produkter av Ted Har åkt präcis samme rese, till och met med ett "break" i Kungsbacka. (fisk och koraler lever inte vilt i Sverige) :smiley16: Om det så är bra eller inte, kan där väre flere synspynter på såklart, men disse är båda positiva och negativa.

Blanda inte in mig i den här härvan, desutom nämner du det som jag skulle ha fisk och mesta delen av koraller från detjong eller va ni bråkar om detta vet du inget om

sen skulle jag villja se at dina koraller landar halvägs i två veckor minst(de som beställt genom mig vet hur lång tid det kan ta upp dessa från sveriges baks...nej jag menar Götet :) ) kom inte och säg att det är precis samma resa för det är rent förtal....

GÖr nu klokt i att lämna mig utanför detta defjong tjaffs :(

Vi skall hit väre helt överens om att du är Tommy från Akvarieleasing i Sundbyberg i Stockholm, som liksom jag var på förläsning i Kungsbacka den 30. oktober hos Ted. Och som ringda Ted mens jag var hos Ted, Där du frågda Ted (genom Jenny) om va Ted villa att du skulla skriva i den mail som Ted skulla använda till att lägge pres på DeJong for att få dem till inte att ville leverera till Deep Ocean, och i fall villa boykotta DeJong. Om det inte är du, ber jag om ursäkt.

Och till Ted igen. Det är fortfannene lika tillåten det som Deep Ocean gör som du gör. Jag undras fortfarnende över att ingan (INGAN) har kontaktet Deep Ocean för få dissa saker klart. Man tycker kanske att det är mere roligt att göre pajkast hit, istället för att väre liten seriöse.Ted som redan har haft kontakt med skattemyndighet mv. (med hemsk dårlig svar) ((får Ted)). JAg förstår inte vårfor inte du bare tar kontakt till alle dom myndigheter ock låter dom tage action på alt detta (dom kan sina sakar) ?. Hvorfår användar bra och dyrbar tid på detta pajkast.

Men kom igen. Der är mere där det kommer från. Jag känner bare ingen behov for dette pajkast, men när man för en paj i nacken, har jag svärt att inte kaste liten tillbaka :arg:

VH

Henrik

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Om någon i min bransch skulle handla och sälja utan marginaler..........

I min bransch (hemelektronik) är det så.......tex Mediamarkt har sedan dom öppnade i Sverige gått med över 800 miljoner i förlust. Detta beror bla på att dom förstör marknaden med tung annonsering av apparater som dom får betala för att få sälja. Vi små handlare som inte kan leva på att ge bort/betala för att få sälja måste på något sätt vara annorlunda än dom, på samma vis kommer säkert Ted och andra överleva även om DO säljer "billigt" så kommer dom troligtvis aldrig ha samma kunskap osv.

Kör hårt alla seriösa handlare, jobba utifrån eran kunskap och era möjligheter så kommer ni ha kunder även i fortsättningen.......

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hur kan ni prata om konkurrens? För våra seriösa handlare är det inte möjligt att konkurrera mot oseriösa verksamheter. Om en seriös handlare i sverige gör som DO så riskerar han att åka dit då han bryter mot de lagar och bestämmelser som gäller hans verksamhet.

Om en seriös handlare börjar sälja sina djur med under 1% marginal kommer han snart gå i konkurs.

Om någon i min branch skulle handla från mina leverantörer och sälja detta utan marginaler så skulle jag också va tvungen att sluta handla hos denne. Om denne dessutom struntar i allt som krävs för att driva verksamheten på ett seriöst sätt så är det riktigt beklämmande.

Det krävs inget geni för att räkna ut vart vår hobby hamnar om man inte slår ner med kraft på allt som skadar den. DO dödar den!

En sak är sikkert hit. Du har inte haft kontakt med Deep Ocean om du prater 1% i mag. Är du snäll och bestyrke detta. For detta är jo rent pajprat. Du har ingen anning om vilka maginaler som finns for Deep Ocean i detta. Med hensyn till konkurans. Då alle discount mattaffär kom i samma situation, skrek ICA och COOP på samma sät i böjarn. Hur ser detta ut idag ?. Men kom igen alle skal klart handla där dom vill. Och Deep Ocean dödar aldrig branchen. kolla i Danmark, der Deep Ocean har funnits i flera år = ingen affär har stängs av den anlädning. Deep Ocean körer till DeJong kanske 2-3 gånger om året i skåpsbil, hur fan ska detta kunne döda hele branchen i Sverige. Sku vi inte bli seriösa nu

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Guest
Detta ämne är stängt för fler inlägg

×
×
  • Skapa Ny...