Gå till innehåll

500 l, Akryl med "externa" Streamers och överrinning


Dykaren

Rekommenderade inlägg

läckert, vill oxå ha ett akryl akvarium, varför är det ingen (så få) som säljer det i Sverige?

Det finns knappt några standardakvarium av akryl utan allt är specialbeställningar. Därför är det nog så få handlare som "skyltar" med akrylakvarium. Om du kontaktar dem och frågor tror jag dock att flera kan hjälpa dig.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 4 veckor senare...

Det går rätt så bra. Tidsbrist gör ju att jag blir tvungen att skynda långsamt även om man ibland vill stressa iväg och göra allt samtidigt.

20111209 118.JPG

Det återstår en del att göra.

- En del smått med bänken

- snygga till sladdar och dylikt

- ställa in vattenvärden och Balling

- bygga pelare

- in med rätt fisk o koraller. :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jimmy L - Ska försöka fixa lite bilder ikväll eller i helgen. Men utbyggnaden funkar bra i allmänhet. Känns bra att kunna köra 2 stora Streamers utan att det stör det visuella nämnvärt.

Jimmy W- Det ska vara ganska så tomt faktiskt. Ska ha in cirka 20-30kg mer sten i pelare men sen ska det vara gott om plats för större koraller. Och armaturen är grym... har inget övrigt att önska där. :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tack för de snälla kommentarerna!

Och här kommer lite bilder...

Den här bilden är tagen på förmiddagen så ljuset är fortfarande lite åt det blåare hållet. Hoppas man kan få lite av känslan hur klart "glaset" är.

1.png

Nästa bild visar boxarna. Jag har två rör från avrinningen, ett 25mm och ett 32mm. Returen går sedan in i boxen med pumparna (2 x Tunze 6105) för att något minska suget i den boxen.

4.png

Den här bilden visar boxarna från andra hållet och mer uppifrån. Här tycker jag även klarheten i akrylen syns tydligare.

5.png

Och det här är det man ser av boxarna inne i akvariet. Härligt att kunna köra två så pass stora pumpar som Tunze 6105 utan att det stör det visuella allt för mycket.

6.png

Det kommer givetvis mer bilder efterhand som jag inreder akvariet. Ska försöka ta lite bilder på sump och teknik också....

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...
Ang din ledlampa, vad är det för mått på den? Samt hur många watt trycker den ut!

Det är en Vertex Illumina SR260. Längden är 90cm och då kallas armaturen för SR900. Bredden är 30cm. Höjden på "vingarna" är 3cm och mittdelen är 4,5cm hög. Den är på 240W.

Här är en bild där den syns lite mer...

2.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ser väldigt bra ut!

Har själv en Ecolamps på 200W som är 120 lång, till ett 340L har varit lite osäker på om den räcker till! Men tror nog att den ska göra det, kör du din fullt eller du kör lågt nu för att sen öka?

Har du något ljud från fläktarna på den?

På bilden är det långt ifrån fullt drag... men jag kör den för fullt ett par timmar om dagen.

Det finns rätt så avancerade inställningar till den. Soluppgången startar med Royal Blue från vänster och går mot höger. Sen fyller jag på med Blue och White efterhand. Mitt på dagen går alla för fullt och sen börjar de vita tona ner osv....

Värt att tänka på är ju att Vertex Illumina INTE har några extra linser. Det gör att man har en stor spridning på ljuset och allt går ner i karet. De flesta andra tillverkare har linser för att "trycka" ner ljuset rakt ner... vilket enligt Vertex leder till en viss förlust av ljus samtidigt som man riskerar "hot spots" och även döda zoner.

Hela lampkroppen är ju i princip en kylare som leder bort värmen. Jag är osäker på om fläktarna ens går igång en normal dag... och om de går igång så har jag inte hört det. :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...