Gå till innehåll

André's NanoRev


Andy88

Rekommenderade inlägg

Nu är det dags för en balja till och denna gången blir de ett nanokar på 80L.

Karet som beställdes igår är ett Blenny Nano Reeftank från Aqua Medic med måtten 40x50x40. (LxBxH)

Så fort karet kommer och innan de startas upp ska en bänk byggas. Har lite idéer för utseendet men har inte riktigt funderat klart ännu så kommer posta bilder på den slutgiltiga designen när jag väl bestämt mig.

Allt som åker i karet kommer vara noggrant utvalt och innehålla mycket färg. Det kommer med andra ord jagas färgsprakande zoas runt om i södra Skåne. ;)

En del från 375an kommer åka ner i detta karet bl.a en grön clown goby, lite gröna knappar, en favia fragg och ett gäng orangea ricordeor. Sen blir det säkert något mer. Frugan har också en del önskemål på fisk och koraller som hon skulle vilja ha i detta karet.

Scapen planerar jag att hålla rätt öppen med en hel del sandytor till någon kommande lps. Har som sagt en del att göra innan den dagen kommer så får se hur de blir då. Och givetvis kommer en BTN slimeline limmas på plats.

/André

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • Svar 344
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

En liten ändring angående beställningen. Har beställt från bioted och karet skulle skickas med DHL. Ted ringde idag och sa att han inte vågar skicka de pga diverse olyckor som hänt med leveranser. Han visste att Peter från Kristianstad snart ska upp så han får plocka hem det. Ringde Peter själv och kollade med han och om antagligen 2 veckor ska han dit så då väntar jag min leverans. :)

/André

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Härligt andré!

Ska bli kul o se karet live sen när det väl dyker upp! Riktigt bra val av kar. Snyggt o stilrent!

Härligt inlägg föresten "hel del sandytor" i ett nano..

Mvh Manne

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kan bara hålla med om att det är supersnyggt. :ler:

Haha! Ja de var härligt formulerat. :P Merparten av bottnen kommer bli sand iaf. Kommer inte ha överdrivet mycket sten i.

/André

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Har skissat lite på designen och har kommit fram till detta. Bänken kommer bli samma mått som karet och en meter på höjden. Ville ha svart färg först som matchar bakdelen på karet men efter lite funderingar så skippade jag de. Vatten som spills kommer synas tydligt och smuts överlag kommer med synas mycket. Då fanns bara vit kvar i min smak och kommer använda sprayfärg och toppa med klarlack.

Men frågan är då, vad ska man använda för skivor? Är mdf de bästa och lättaste att köra på med tanke på hållbarheten och den släta ytan som gör att man slipper slipa och spackla så mycket?

Kommer göra hål ut från skåpet i varje fack och hål genom de båda hyllplanen för eventuell sladdragning. En dunk med osmos kommer bl.a stå i skåpet och med tiden kommer kanske andra nyttigheter att finns där.

Så här blev det iaf.

post-5254-14468923158919_thumb.jpg

/André

post-5254-14468923158728_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Var inom zoologiska idag och köpte lite sten samt en acan och blå/lila stjärnpolyper. Kommer sitta som en keps i karet. :) Ligger för tillfället i 375an. Proffsfoto på ej utslagna koraller.

post-5254-14468923278292_thumb.jpg

Hämtade också karet som fått snålskjuts hem från kungsbacka av Thomas bror i åhus. Tackar! Spanade även in Thomas 2,5 kubiksbalja som ser kanon ut men som kommer bli bättre. :smiley20: Monterade upp belysningen i nanot för att få till en bra bild men har skummare och pumpar kvar. Kan bara säga att det är sjukt snyggt och led'sen är inte dåliga. :)

post-5254-14468923278658_thumb.jpg

/André

post-5254-14468923278093_thumb.jpg

post-5254-14468923278475_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ser riktigt bra ut det karet

Tackar!

Håller med, ser riktigt fint ut, kan bara bli bättre med lite innehåll !!:smiley20:

Tackar! Ja innehåller gör ju det mesta. :)

Ser bra ut, och riktigt trevliga musslor -dregglar-

Musslorna är riktigt fina. Ser bättre ut live.

/André

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Vackert.. Är grymt avis på karet , helt i min smak.. Fraggen är inte dålig heller..får du loss någon polyp på den "andra" så tar jag gärna en bit. Med vänlig hälsning, Manne

Ted har fler hemma så starta du också upp ett. :P Du menar de lila? Där finns fraggar på den. :) Måste minska ner den så den inte tar så mycket utrymme i karet. :)

/André

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...