Gå till innehåll

Mitt första akvarium


Dez3d

Rekommenderade inlägg

  • Svar 408
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

...om yttligare ett par dagar!

Äggen som är på bild ovan försvann samma natt som jag skrev inlägget ovan. Sannolikt åt någonting upp dom eller så kläcktes dom och försvann. Nu har honan lagt nästan dubbelt så många på precis samma plats och har förmått anemonen att sträcka sig och täcka dom.

Äggen la hon idag och jag får komma med uppdateringar om 6-11 dagar med bilder.

M.v.h

Peter

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ok, det ska jag göra. jag hade en artemiaodling på gång för förra äggen och kommer att ha igång den nu med. Utöver rotifers, kan man komplettera med frusna cyclops?

En annan fråga är hur man bör göra för att fånga in ynglen på bästa sätt, kläcks dom alla innom en timme eller utöver flera?

M.v.h

Peter

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 månader senare...

Hehe, det stämmer nog mer än vad jag lovar erkänna =)

Japp, som Jaken sa så la jag ner karet i förra månaden. Skälet var helt enkelt så att jag ville ta en break. Inte för att det vart något fel eller att karet inte mådde bra (karet mådde utmärkt) utan för att jag under senaste året har haft för många "bollar i luften" samtidigt och att jag måste skära ner på antalet för att återhämta mig lite.

Även om karet lades ner när det nu äntligen var i balans så har allt levande kommit till duktiga och motiverade saltisar. Som en liten slutrapport kan jag meddela att det som jag hittade i karet vid tömning som jag inte kände till fanns så var det en pistolräka i refugiumet och två större plattmaskar, annars inget monster i klass med Calles nya husdjur ;)

Jag har helt färdiga planer på ett nytt kar på mellan 800 och 1200 liter för framtiden. Jag kommer att presentera mina ideér till er här på forumet för att höra era åsikter. Jag kommer att sikta på ett SPS kar med endast lysrörsbelysning, bra skummning, och ett större naturligt filter i refugium med DSB.

Vill nu tacka för all hjälp jag fått av er under mitt projekt, och jag återkommer med en ny tråd när det blir dags! :skal

M.v.h

Peter

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...