Gå till innehåll

Clownens 910L Low Iron


Clownen

Rekommenderade inlägg

Hej! Riktigt snygg möbel och scape du har fått till.

Jag har också byggt helmöbel som täcker in hela akvariet, dock så går inte min möbel ända upp i taket. Jag har satt två datafläktar 100mm av den tystare modellen i taket på möbel. Dessa har gått i 8mån utan problem.

Jag tror att så länge fläktarna är kullagrde med tätalager så är det lugnt, dessutom är det lätt att byta ut dom, montera med fördel gummi upphängningspunkt för att slippa vibrationer.

Med vänlig hälsning, Kenneth

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 4 veckor senare...

UPPDATERING:

Nu är möbeln färdigbyggd och jag har fyllt på med mer fisk och koraller. Tyvärr strulade DHL till leveransen vilket gjorde att flera fiskar dog. Detta är andra gången det händer (första gången med levande sten). Jag fick en korall leverans från UPS och det funkade klockrent. ALDRIG DHL IGEN! Dessutom gav inte Mrutzek några pengar tillbaka eller kompensation för den döda fisken (5 chromis, 3 anthias, 1 putsarräka).

Jag har installerat en ny wavebox och igår kom de första sps korallerna så det börjar se ut lite som ett rev och inte ett stenbrott :). Lite höga nitratvärden efter introduktionen av fisk men det kommer troligen stabilisera sig inom en vecka. Jag fortsätter med vodkadoseringen som idag ligger på 7ml/dag. Jag har även installerat ett Schuran Multifilter 100 och chaeton börjar växa bättre efter en trög start.

post-1277-14468927496583_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Grymt snyggt ! är alt riktig LS tänkte mest på grottan ?

Riktigt fina pelare

AQUASCAPE:

- Ny leverans, 60kg :)!

Idag kom min sändning av 60kg rock base, dvs uttorkad levande sten, och den ser riktigt lovande ut. Stora fina bitar som är luftiga och relativt lätta. Jag väntar fortfarande på 10kg levande sten för att omvandla all sten till levande med tiden. Jag övervägde ett tag att köra enbart med död sten och sedan introducera de djur, bakterier och växter som jag har kontroll över men det är mycket av charmen med saltvattenshobbyn att se vad som dyker upp i karet från den levande stenen när man lyser med ficklampan på natten. Det går ändå aldrig att ha full kontroll så jag valde en kombination.

- Målet med scapen

Jag vill försöka skapa två pelare; en större och en mindre. Målet är att skapa en luftig scape med mycket växtutrymme för koraller och simyta för fiskarna. Fördelen med död sten förutom priset är att det är lättare att skapa en aquascape som man blir nöjd med eftersom den inte måste vara nedsänkt i vattnet. Jag kommer först och främst försöka använda akvariecement och såga till bitarna så att det blir platta kontaktytor. Jag kommer också borra hål i stenen för att senare lätt kunna sätta fast och flytta runt koraller med hjälp av reefplugs. Jag återkommer med bilder under byggandets gång. Detta är ett viktigt moment i helheten så jag är beredd på att göra om det tills det blir bra. Er input och erfarenhet uppskattas som vanligt här.

Bild på den döda stenen (se IKEA glas för referens):

Mao död sten som formats av Peter själv.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tackar igen för alla värmande kommentarer!

Glenn och Jimmy ni behöver verkligen inte ändra era kar!

KIRURGSTIM

De 4 gula kirurgerna och min Naso Elegans verkar gå väldigt bra tillsammans, i varje fall än så länge. Efter lite jagade de första två dagarna av de nya individerna simmar de nu ofta tillsammans i ett litet stimm och jag gillar verkligen effekten av den gula kontrasten som dessa fiskar skapar. Det ska bli intressant och se hur Nason växer efter att ha sett ett praktexemplar på Sealife i Helsingfors förra veckan.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hej och kul att se att du e igång igen och det med råge!

Tänkte fråga om din nya wavebox, vilket märke det är och hur du upplever att den är bättre än tunze:n? (eller det kanske är en ny tunze?)

Roligt också att det går bra för dig med de gula kirurgerna, gick inte alls för mig tyvärr, för jag tycker det är grymt vackert när de simmar ihop.

Ska bli roligt att fortsätta följa

Mvh Henrik

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...